Топ 5 Най-добри Бойлери

Образ
Име на продукта
Рейтинг
Покупка

Бойлерите се превърнаха във важен уред във всеки дом. Бойлерите са особено полезни, когато температурите са ниски и трябва да се изкъпете. Докато купувате бойлер, трябва да имате предвид консумацията на енергия, капацитета и времето, необходимо за загряване на водата. За да ви помогнем да решите кой бойлер да купите, ние съставихме списък с най-добрите бойлери в България. Ако се чудите какъв бойлер да избера, сте на правилното място.

Ако искате да се насладите на перфектния температурен душ, през цялата година, ще трябва да намерите ефективен и надежден бойлер. Благодарение на най-новите изобретения производителите на бойлери вече могат да комбинират енергийната ефективност с постоянна температура и дебит. По-долу ще намерите няколко от най-новите и  най-дорбрите бойлери, които можете да използвате във вашия дом, за да получите идеалния душ всеки път. Научете от нашата класация, кои са най-добрите бойлери.

Cъдържание Отворете

5 Най-добрите Бойлери

Ако вашият бойлер е към края на полезния си живот и мислите да го замените преди да е спрял да работи, ще се радвате да знаете, че имате доста добри избори на пазара от бойлери, който могат да бъдат по-енергийни и ефективни.

1. Електрически бойлер Tesy BiLight GCV804420B11TSR – Ревю

Електрически бойлер Tesy BiLight GCV804420B11TSR

Предимства


 • Регулиран Терморегултаро
 • Тръбите са от неръждаема стомана
 • До 16% по-ниски загуби на енергия поради липсата на термомост между резервоара за вода и монтажната скоба

Недостатъци


 • Трудно изпълним монтаж и демонтаж

Проверете Цената

Хоризонталните електрически бойлери Bilight спестяват място в стаята и позволяват монтаж в ниши и над врати. Уредите включват всички актуални подобрения и технологични иновации на TESY. Разполага с два режима на работа, визуализирани чрез промяна на цветовете на светлината: червена светлина – режим на отопление, синя светлина – готов за употреба. Това е един от най-добрите бойлери.

Патентованата структура на дюзата за входяща вода създава PISTON Effect, осигуряващ до 15% повече гореща вода. Благодарение на иновативния си дизайн дюзата забавя смесването на входящата студена вода и водата, която вече е загрята в уреда, чрез изравняване на налягането в зоната на смесване. Този тип едни от най-добрите бойлери имат стабилен и по-висок клас заваряване на базата на по-ниска температура на заваряване без използване на допълнителни материали. Компютъризиран контрол, осигуряващ високо качество.  Това превръща този модел в един от най-добрите бойлери.


2. Електрически бойлер Ariston Andris RS 30 EU – Ревю

бойлер Ariston Andris RS 30 EU

Предимства


 • Антикорозионен меден нагревателен елемент
 • Устойчива на пръски структура
 • Елегантен сив преден панел
 • Лесно регулиране на температурата с термостат
 • Голям ревизионен фланец за по-лесна поддръжка

Недостатъци


 • Може да бъде леко шумен, но това се случва доста рядко

Проверете Цената

Най-добрите бойлери са от продуктите от серията Andris са в състояние да поддържат водата топла за дълго време благодарение на дебелата полиуретанова изолация с висока плътност, поставена между резервоара и външната част на бойлера. Той осигурява ефективна бариера срещу топлинни загуби, оптимизирайки работата на продукта и вашия комфорт. Моделите от серия Andris са оборудвани с потапящ термостат, който позволява абсолютно прецизно управление на температурата на водата, загрята до желаната точка.

Продуктите от серията Andris са преминали всички тестове за безопасност, необходими за пълно съответствие с директивите на ЕС. Медният нагревателен елемент спомага за повишаване на хигиената и чистотата на водата, загрята от продукта.


3. Бойлер Promotec GCV 1004415 D07 TR Ревю

Promotec GCV 804415 D07 TR

Предимства


 • Ниска цена
 • Голям капацитет
 • Регулируем термостат  
 • Защитен клас IP24

Недостатъци


 • Не е енергоспестяващ
 • Бавно загряване
 • Не се предлага ключ за включване

Проверете Цената

Има ли човек, който да не обича да си вземе дълъг горещ душ в края на тежкия работен ден, или след като се прибере у дома, премръзнал от студеното време навън? Точно в този момент големият капацитет от 80 л. на този електрическ бойлер на Promotec ще бъде от огромна полза и ще задоволи необходимостта от дълго течаща гореща вода. Трябва да отбележим, че този модел бойлер е на изключително достъпна цена, като същевременно производителят не е направил никакви компромиси и се е погрижил за цялостното качество на уреда. 

Този модел електрически бойлер е с едно от най-добрите съотношения цена-качество на пазара, като позицията му се затвърждава от надеждността и безопастността, която потребителите споделят за него, както и отличната му работа с регулируемия термостат и водосъдържател от керамично стъкло. Освен всичко друго, уредът има и степен на защита IP24. Това е специализиран индекс, който показва точно колко защитен е корпусът на бойлера и съответно опасните му части срещу проникване на външни предмети или вода в него.


4. Електрически бойлер Fornello Titanium Plus 2000 W Ревю

Електрически бойлер Fornello Titanium Plus

Предимства


 • Защита от корозия от емайл при 850 ° C
 • Ограничени варовикови отлагания
 • Електрическо съпротивление с термостат Магнезиев анод

Недостатъци


 • Бавно загряване на водата

Проверете Цената

Форнело титаниеви резервоарни термоелектрически бойлери са резервоари, тествани в съответствие с най-високите стандарти за качество. Те са топлообменници с интегрирано съхранение, състоящи се от два резервоара, един вътре в другия. Вътрешният резервоар съдържа течността за нагряване (втори контур), а външният резервоар съдържа нагревателната течност.


5. Електрически бойлер Ariston Lydos Plus 100 л Ревю

Ariston Lydos Plus 100 л

Предимства


 • До 16% наличност на повече топла вода заради технологията WaterPlus
 • Имате специална система от икони, която ви показва колко с колко точно душове разполагате.
 • Система за безопасност, която поддържа безпроблемното функциониране на продукта.

Недостатъци


 • Относително бавно време за нагряване

Проверете Цената

Оборудван с иновативната функция ECO EVO, задвижвана от CORE Tech. Ariston Lydos е в състояние да запомни вашите навици за доставяне на топла вода, като същевременно ви позволява удобно да спестите от сметката си за енергия. Технология WaterPlus: до 16% повече налична топла вода. Функция Eco Evo, задвижвана от CoreTech ви помага да направите до 14% икономия на енергия. Можете да правите ръчна и изключително точна настройка на температура.

Този бойлер един от най-добрите на пазара спрямо цена и качество като ви дава абсолютна система за безопасност, запазваща доброто функциониране на продукта. Произведени в Италия, което затвърждава тяхната позиция на здрави, икономични бойлери с вискокачествен титаниев резервоар. Като допълнителни функции имате LED HMI за лесна и бърза обратна връзка с продукта. Именно те са едно от най-добрите бойлери.

Топлоизолация с полиуретанова пяна, с минимални топлинни загуби; Долен контролен фланец Кабел и щепсел – Котелът е заварен на автоматична линия за заваряване. – Производството на резервоара се извършва на автоматизирана линия, той е защитен от електростатично нанесен порцеланов емайл. – Корпусът е метален, а котелът имазащита. – Изолацията е направена от полиуретанова пяна без хлорофлуоровъглероди. – Всички продукти на Fornello имат стандарт за управление на качеството ISO 9001: 2008 и са в съответствие с CE нормите.


Видове бойлери и разлика между тях

Видове бойлери и разлика между тяхАко търсите нов бойлер, може би не сте сигурни кой е най-подходящ за вас и вашата баня. Така че е, нормално да не знаете всичко  за отоплителните системи, докато, разбира се, не е необходимо да знаете. Още по-лошото е, че на пазара има много различни видове, като електрически бойлери, слънчеви бойлери, бойлери по заявка, конвенционални бойлери, бойлери за съхранение на резервоари, газови бойлери, системи без резервоари за отопление на вода и високоефективна вода.

Налични са пет основни типа бойлери и всеки има своите предимства и потенциални недостатъци. Ето малко за всеки стил бойлер, който ще ви помогне да изберете кой е най-подходящ за вас и вашия дом. Това са едни от най-добрите бойлери за домашна употреба, които се предлагат на пазара. Ние също можем да ви предложим и класация за най-добрите котли на пелети за отопление на цялата къща.

1. Нагревател за конвенционален резервоар за съхранение

Този вид бойлер разполага с резервоар, който държи водата за нагряване. Това означава, че капацитетът на резервоара определя колко гореща вода имате на разположение наведнъж. Резервоарът е изолиран, така че когато водата се нагрее, да остане топла, докато не е необходима.

2. Нагревател за вода без резервоар (Воден нагревател по заявка)

Бойлерът без резервоар, както вероятно се досещате, няма резервоар. Вместо това има супер загряти намотки, които се пълнят с вода и загряват вода светкавично, колкото ви е необходима, поради което алтернативно е известен като бойлер при поискване. Това е чудесно за бързо нагряване на вода, дори за големи семейства, които се нуждаят от голямо количество топла вода наведнъж. Този стил бойлер се предлага в различни размери и трябва да се уверите, че имате подходящия размер за вашето домакинство, тъй като по-малък бойлер без резервоари няма да може да се справи с потреблението на вода в противен случай и това ще доведе до хладка или студена вода.

3. Водонагревател с термопомпа (хибриден бойлер)

Този бойлер е уникален с това, че използва топлина във въздуха и от земята за нагряване на водата. Това означава, че електричеството се използва само за преместване на топлина от земята или въздуха към водата, вместо алтернативата, когато електричеството се използва за генериране на топлина. Водонагревателите с термопомпа могат да използват до 60 процента по-малко електричество от традиционните стилове най-добрите бойлери. Тъй като помпата е отгоре, може да ви е необходимо доста място за този бойлер.

4. Соларен бойлер

Соларен бойлерТози стил бойлер може да е най-енергично ефективен от всички и разчита на монтирани на покрива слънчеви панели като свой източник на енергия. Енергията се прехвърля в система със затворен цикъл, съдържаща топлопроводим материал, който след това загрява водата в резервоара. Това може да спести много пари в слънчеви дни и работи особено добре за тези, които живеят в топъл, слънчев климат. Тази система обаче често изисква резервен план, като природен газ или електричество, така че бойлерът да може да продължи да работи в облачни дни.

5. Кондензационен бойлер

Кондензационен бойлерКондензационният бойлер може да е абсолютно най-добрият вариант, ако домът на вашето семейство използва предимно природен газ като свой източник на енергия. Този тип бойлер фуния загрява отработените газове от системата за природен газ и го използва за нагряване на водата, която се държи в резервоар, подобно на конвенционалната версия на бойлера. Фунията за изпарения на газ през намотка, поставена на дъното на резервоара, за нагряване на водата. Следователно се използва много малко енергия (освен газ, който вече е изгорен другаде, например от фурната или нагревателя), за отопление на водата за вашия дом.

Неща, които трябва да имате предвид, преди да купите бойлер

1. Капацитет и размер на котела

Използването на топла вода в домакинството ще определи изискването за капацитет на бойлер. За самотен човек или малко семейство трябва да помислите за тези с по-малки резервоари. Друг фактор, който трябва да се има предвид, е използването. Включва ли както кухнята, така и банята? Или бихте ли инсталирали индивидуални нагреватели на всяко място? За райони с екстремни зими трябва да помислите за термодинамични  бойлери с по-голям капацитет. Бойлер 30 литра е един от най-предпочитаните капацитети сред най-добрите бойлери.

2. Гаранция

Най-добрите бойлери могат да бъдат покрити за 3, 6, 9 или 12 години. Газовите бойлери са покрити за 6, 9 или 12 години. Междувременно електрическите бойлери с термопомпа имат 6 или 10 години гаранционен срок, а бойлерите без резервоари са покрити за десет години.

3. Трайност и материал

Ако живеете в район, където получавате твърда вода, може да искате да обърнете специално внимание на резервоара и материала на нагревателния елемент. И двете влизат в директен контакт с вода, а твърдата вода с високо съдържание на калций и магнезий може да причини натрупване или лющене. Това би довело до намалена ефективност, корозия и по-кратък живот на нагревателя. Потърсете водонагреватели, устойчиви на корозия, за надежден, ефективен и дълготраен домашен уред. Вземете си термодинамични  бойлери. Затова имаме най-добрите бойлери мнения.

4. Бюджет

Не е нужно да давате пари за най-скъп бойлер, ако сте сам във жилището. Разбира се, бойлерите с по-голям капацитет са сравнително по-скъпи, но доставят достатъчно количество вода, за да стигне за цялото семейство. Други фактори, които играят върху цената е дали искате електрически бойлер или чрез газ. Спрямо възожностите ви можете да намерете бойлери, които да отговарят на вашите нужди и вашето финансово състояние.

5. Други фактори

Инсталирането на бойлер е един от факторите, които не трябва значително да увеличава сметките ви за ток. Консумацията на електричество на бойлери зависи от множество фактори. Първо, обемът на използваната вода. Колкото повече гореща вода се използва, толкова повече електроенергия тя ще консумира. Друг аспект, който трябва да се вземе предвид, е температурата на входящата вода. Местата, които са по-студени, ще изискват повече отопление, отколкото дом, разположен в по-топъл климат. Друго съображение е предпочитанието на температурата от потребителите. Температурата на термостата е най-често настроена на около 60 ° C за повечето бойлери мнения. Някои нагреватели имат външен контрол за промяна на тази настройка. Друг момент, който трябва да имате предвид, е постоянната загуба. Постоянната загуба е загуба на топлина през повърхността на бойлера поради неизползване на вече загрята вода.

Често Задавани Въпроси

1. Какъв размер на бойлер ще ми трябва?

Правилно оразмерен бойлер ще отговори на нуждите на вашето домакинство от топла вода, докато работи по-ефективно. Ето защо, преди да закупите бойлер, уверете се, че е с правилния размер.

2. Бих ли могъл сам да инсталирам бойлера?

Инсталирането на бойлер не е среден проект за „направи си сам“. Трябва да имате водопроводни, електрически, отоплителни и вентилационни и дърводелски умения, да знаете държавни и местни строителни норми, да получите разрешение за работа и да се уговорите с вашата община за проверка на работата.

3. Колко струва инсталирането на бойлер?

Инсталирането на бойлер струва 600лв. и 1500лв., или 900лв, включително единицата и труда. Нагревателите без резервоари струват около 1000 до 2000 лв. Водонагревателите струват 300лв. до  2000 лв. само за устройството, докато водопроводчиците работят от 45 лв. до 150лв. на час.

4. Колко електричество консумира котела? (колко ток харчи бойлера)

Не всеки обръща внимание на това колко газ и електричество използват за един месец. Винаги обаче си струва да проверите употребата си спрямо сметката си, за да сте сигурни, че не сте били прекалено или недостатъчно заредени от вашия доставчик на енергия. Също така е добре да сте наясно с енергията, която използвате, за да можете да положите съзнателни усилия да се опитате да намалите употребата си, за да се възползвате както от околната среда, така и от банковия си баланс.

Колко газ консумира вашият котел ще зависи от неговия размер, ефективност и колко часа се използва на ден. Размерите на котлите се измерват в киловати (kW) и варират от 24-27 kW, 28-34 kW и 35-42 kW. Къща с една баня и 10 радиатора ще се нуждае от котел 24-27 kW, докато голяма къща с над 20 радиатора и три бани или повече ще се нуждае от котел 35-42 kW

5. Каква е продължителността на живота на бойлер?

Въпреки че днешните бойлери са по-добре проектирани от по-старите модели, те все още се нуждаят от редовна поддръжка, за да удължат живота си. При редовна проверка, източване и промиване можете да очаквате газов бойлер да продължи от 8 до 12 години, а електрически бойлер от 10-15 години.

Заключение: Кой котел да изберем и струва ли си?

Разгледахме най-добрите бойлери. Няколко фактора могат да ви помогнат да определите кой котел е подходящ за вашия дом:

Налично пространство: Размерът на свободното място във вашия имот ще покаже кой котел би бил подходящ. Ако имате ограничено място за съхранение и не можете да съхранявате отделен резервоар за топла вода, комбинираният котел е това, от което имате нужда.

Ако вече сте решили да имате по-голям модел на конвенционален котел, трябва да се уверите, че има достатъчно място за инсталиране на системата.

Съществуваща система: Искате ли да запазите същата система, която вече е на място? Шансовете са съществуващата система, която се нуждае от надстройка в зависимост от котела, който планирате да инсталирате. Различните системи изискват различно количество пространство. Трябва да се запитате дали сте готови да похарчите пари за подобрения.

Нужди от топла вода: Искат ли хората, живеещи в къщата, едновременно топла вода? Заедно с търсенето на топла вода, трябва да вземете предвид и наличното пространство. Ако имате по-малко място и множество потребители, ще ви е необходим комбиниран котел с по-висока мощност. От друга страна, ако имате допълнително пространство и множество потребители, можете да изберете конвенционален котел.

Брой бани: Броят бани в къщата ще повлияе на размера и вида на котела. Колкото повече са баните, толкова по-голямо е търсенето на топла вода. По този начин ще ви трябва голям котел.

Ако имате 3 или повече бани, конвенционалният бойлер е по-добър избор. Комбинираните котли могат да осигурят само един воден поток. Налягането на водата намалява, ако потокът е разделен между множество бани.

[yasr_visitor_votes]

Свързани статии

Back to top button