Топ 5 най-добри GPS навигации 2024

Повечето съвременни автомобили имат опцията за включване на глобална навигационна система в таблото, но никой не може да надмине ефективността на преносимия GPS модул. Закръглихме до 5-те най-добри GPS навигации за кола, за да улесним избора ви и да гарантираме, че получавате синтезирано най-добрите модели.

Най-добра генерално
4.7 / 5

Тук получавате персонализирани маршрути за вашето превозно средство, както и товара, размерите и скоростта за едно безопасно пътуване. Лесно и намирате бензиностанции, места за паркиране, сервизни центрове и ресторанти.

Предимства

 • Вграден Wi-Fi
 • Не изисква връзка с компютър
 • Лесно разчитане на маршрута на големия екран
 • Камера за скорост

Недостатъци

 • Батерията трябва да се зарежда често
 • Без антирефлексно покритие, което пречи при ярко слънце
Най-добра в бюджетния клас
4.6 / 5

Цената на този GPS за кола е много изгодна. Разполага с голям сензорен екран и предварително инсталиран софтуер Progorod. Има предварително инсталирана карта за Беларус, Украйна и Русия и може да се използва офлайн.

Предимства

 • Актуализирани карти
 • Сигнализиране за полицейски засади
 • Достатъчно голям екран
 • Не изисква връзка с компютър

Недостатъци

 • Работи само в определени държави
Най-добра за камиони
4.8 / 5

Вземете доживотна безплатна актуализация на карти на Европа и България с тази GPS навигация за камиони от висок клас. Подходяща и за пешеходци, автомобили, автобуси, които искат да ползват подробни карти на регионите си.

Предимства

 • Включена гласова команда
 • Безплатни актуализации на картите за цял живот
 • Асистент за следене на пътната лента
 • Камерата за скорост работи идеално

Недостатъци

 • Картите са достъпни само в определени области
Най-добра във високия клас
4.6 / 5

Първокласен GPS за камиони, който включва актуализации на картите като изграждане на определени маршрути, сигнали за височини на мостове, опасни завои по пътя и др. Също така уведомява водача за трафика в реално време.

Предимства

 • Подходящ за водачи на тежкотоварни автомобили
 • Голям сензорен екран
 • Магнитна стойка за сигурно закрепяне
 • Лесен за работа
 • Вградена камера за качествени HD видеоклипове

Недостатъци

 • Допълнителни разходи за трафик на данни при получаване на актуализациите на трафика през смартфон
 • Монтажът може да е труден
Най-добра във високия клас
4.5 / 5

Макар и на по-висока цена, тази навигация държи превозните ви средства във връзка и по указания маршрут чрез своята функция за групово пътуване. Специално проектирана за използване на всякакви терени без проблеми.

Предимства

 • Ясно открояващ се дисплей
 • Функция за издръжливост при офроуд шофиране
 • Офроуд картите работят добре
 • Уведомяване при навлизане в частна собственост
 • Лесно може да се синхронизира с вашите уреди

Недостатъци

 • Доста висока цена

Актуализации на съдържанието:

За най-добро изживяване при пазаруване онлайн, ние проверяваме отново и отново нашите продукти и цени, за да ви предложим само най-висококачествените опции. Можете спокойно да се доверите на нашия избор.

Ръководство за покупка

Закупуването на GPS навигация за кола е най-добрият начин за придвижване по пътищата до нови места, тъй като дните, в които се отбивахме за упътване, отдавна отминаха. GPS системата трябва да бъде избрана внимателно и това обяснява защо често си задаваме много въпроси, когато купуваме такава. Това ръководство ще ви информира за важните фактори, които трябва да имате под внимание.

Как работи GPS навигацията?

GPS е разузнавателна система, която използва вашата точна географска дължина, ширина и друга важна информация за местоположението, за да наслагва данните върху файлове с карти, съхранявани в навигацията. След това тя придобива вашето текущо местоположение, къде сте били и накъде сте се насочили. GPS навигацията може да проследи вашето местоположение в реално време, тъй като постоянно преизчислява позицията ви спрямо сателита. Освен това тя изчислява текущата ви скорост и задава посоката. Ето защо е трудно за приемника да задържи сигнал, когато пътувате през гъста гора или град с високи сгради.

Мненията за GPS навигацията за кола са еднозначни – ефективността им силно зависи от положението на вашата антена. Някои превозни средства имат антена на GPS навигацията, вградена в арматурното табло, където тя не е скрита от нищо от небето. Повечето GPS навигации имат преносими антени, които са проектирани да седят директно върху предното стъкло чрез вендуза, осигурявайки на антената широк изглед към небето. Освен това, допълнителните антени ви позволяват да имате GPS приемник близо до предната си седалка за по-лесно виждане, без това да повлияе на качеството на сигнала.

gps навигация за кола мнения

Видове GPS навигация

Тъй като GPS навигациите се използват на различни машини и на различни места, е необходимо да се познават наличните на пазара видове. Предоставяме списък на най-често ползваните видове GPS навигации.

GPS приложения за смартфон

Предимството на GPS приложенията за смартфони е, че те обикновено са безплатни и се използват на хардуера, който познавате и притежавате. Някои от най-често срещаните GPS приложения за смартфони са Apple Maps и Google Maps, които често са предварително инсталирани. Те ви дават опции за алтернативни по-кратки маршрути, предупреждения за превишена скорост и прогнозирано разстояние до вашата дестинация.

Вградени системи

Това са GPS системи, вградени от производителите на автомобили. Те работят без включен смартфон. Екраните се управляват чрез докосване, гласови команди или от бутоните на волана. На по-старите автомобили също могат да бъдат инсталирани вградени GPS навигационни системи за кола, но това трябва да се извърши от професионалист.

Мултимедия с GPS

Те са сходни с вградените GPS навигации за кола, само че се нуждаят от включен смартфон с Android или iPhone, за да функционират. Повечето нови автомобили се предлагат с мултимедийна система – комбинация от софтуер и хардуер, която предоставя информация и забавление.

Телематична система

Телематичната система представлява бутони за повикване, които бяха въведени в средата на 90-те години. Системата предоставя меню от услуги като търсачка на откраднати превозни средства, навигация, аварийна катастрофа и пътна помощ. Някои телематични системи могат дори да отключат вратата на колата ви дистанционно.

Хибрид от GPS и видеорегитратор

Тук се комбинират всички вградени в колата ви устройства в хибриден видеорегистратор с GPS функция за повече удобство. Подходящи са за хора, които нямат място да поставят нито видеорегистратор, нито GPS навигация. Хибридните системи рядко успяват да записват дейности от предната и задната част на колата заради видеорегистраторите си, които имат само по 1 леща.

Преносима GPS навигация

Както подсказва името им, преносимите GPS системи могат да бъдат преместени от колата в друго превозно средство или на друго място. Те са специално проектирани да посочват посоката, така че никога не могат да блокират или да ви изоставят на неизвестно място. Преносими GPS системи са разгледани и в това ръководство.

навигация за кола

Как да изберем най-добрата GPS навигация за кола?

Когато избирате GPS навигация, вземете предвид характеристиките по-долу.

Захранване

Повечето GPS навигации имат вградена батерия. Преносимите навигации имат USB кабел за зареждане. Някои GPS навигации могат да издържат до 3 часа, докато други – само час. Уверете се, че вашата GPS навигация е винаги заредена, преди да се отправите на път, или я дръжте свързана към USB кабел, докато сте в колата.

Екрани

Размерът на екрана и разделителната способност са решаващи фактори при избора на правилната GPS навигация, защото те определят колко добре ще виждате всичко. В момента дисплеите се предлагат в 5 и 7 инча, но трябва да знаете, че колкото по-голям е екранът, толкова по-висока е цената на GPS навигацията.

Различни изгледи

GPS навигационните камери предлагат главно три изгледа; реален, преден и сателитен изглед. Реалният изглед ви позволява да заснемате пътни дейности от шофьорска гледна точка, докато сателитният изглед улавя изображения от птичи поглед.

Карти

Технически, днес всеки закупен GPS има предварително заредена карта за конкретни държави. Например тези, предлагани в това ръководство, имат предимно карти за Европа и България. Това са картите, предоставени безплатно от системата и в повечето случаи те са доживотни. Ако имате нужда от карти за локации, които не са включени в безплатния списък, можете да ги закупите от производителя на GPS навигацията.

Често се извършват строителни дейности и пътищата непрекъснато се променят, затова поддържането на вашите карти е важно. Повечето GPS компании предоставят карти безплатно или актуализации с еднокранто заплащане, така че е важно да изберете опцията, която ви е най-удобна.

Езици

Повечето GPS навигации работят с различни езици, тъй като те също предоставят услуги на различни страни. Ако GPS навигацията няма езика, който разбирате, оставете я. Не искате да се изгубите на непознато място, само защото сте избрали грешния език.

Разширени функции

Съвременните GPS системи се предлагат с разширени функции за улесняване на навигационния процес. Например, те ни известяват, когато радарът е близо, за да се предотвратят инциденти. Това пък улеснява и паркирането, тъй като сензорите ви уведомяват, когато сте твърде близо до стена. Известията за скоростта на автомобила ви информират, когато шофирате твърде бързо или твърде бавно по магистралата.

Функцията ще ви помогне да избегнете глобите за превишена скорост, защото винаги ще се движите със съобразената скорост. Освен това известието ще даде и предложения за най-добрата скорост за конкретните маршрути.

Трафикът е истинска загуба на време, нали? За щастие, тези навигациии ви уведомяват, когато на определен маршрут има задръстване, така че можете да поемете и по алтернативен път. В този случай заявката за отклонение, при която натискате бутон и устройството избира алтернативен маршрут, е най-подходяща. Повечето устройствата са оборудвани и с функции, които ви позволяват по-бързо да намирате болници, полицейски участъци и туристически атракции. Bluetooth разговорите ви позволяват да избирате или да осъществявате хендсфри разговори от телефона си. На последно място, те имат безжичен трансфер на данни, за да улеснят дейности като възпроизвеждането на музика.

най-добрата навигация за кола

От какви аксесоари се нуждая?

В повечето случаи, GPS компаниите предоставят всички необходими аксесоари. Все пак може да има и изключения. Спомагателните антени, например, помагат за улавяне на сигнали от спътници. Калъфите пък защитават GPS навигацията от повреда, причинена от неравни пътища, докато крепежите ги държат стабилни в едно положение. Някои стойки са магнитни, докато други се фиксират ръчно. Както повечето устройства, GPS навигациите се нуждаят от редовно почистване, особено на екрана, за да се осигури по-добра видимост. Можете да използвате мека кърпа, за да избършете екраните. Дръжте навигациите далеч от течности, за да предотвратите потенциални повреди.

Най-добрите марки GPS навигации

Знаем колко труден може да бъде изборът на GPS навигация сред многото марки на пазара. Повечето от тях имат много сходни характеристики и това може да доведе до тотално объркване. С нашето ръководство за покупка можете да оцените марките и да ги стесните до това, което наистина харесвате. Производителите, споменати в този раздел, са избрани, защото имат доказано най-добрите продукти и са обичани от потребителите.

Garmin

Garmin е американска компания, специализирана в GPS технологиите и специализираните преносими устройства. Занимава се основно с производството на фитнес часовници за спортисти и хора, занимаващи се с фитнес. Garmin е втората най-добра компания, занимаваща се с преносими устройства и е сред най-известните в индустрията за проследяване.

Prestigio

Prestigio е мултинационална компания, занимаваща се с голямо разнообразие от потребителска електроника за бизнеса, дома и образованието. Въпреки че компанията работи само от 20 години, тя вече е извоювала значителен пазарен дял в 30 държави и е продала повече от 25 милиона устройства от основаването си насам. Нейните GPS навигации са едни от най-добрите на пазара днес.

TomTom

Компанията е основана през 1991 г. и оттогава печели популярност и доверие. TomTom е водещата независима технологична компания за местоположение, подобряваща мобилността с актуализирани карти и информация в реално време. Можете да се доверите на TomTom, които ще ви предоставят едни от най-добрите навигационни устройства на пазара.

Заключение

Всеки се нуждае от добра GPS навигация на добра цена, която да ги напътства при шофиране или колоездене на нови места. Никога няма да се загубите, ако си вземете удобно устройство за проследяване. Надяваме се, че продуктите, разгледани в това ръководство, ще ви помогнат да изберете най-добрата навигация за ежедневна употреба.

[yasr_visitor_votes]

Свързани статии

Back to top button