Топ 10 най-добри масажори

Образ
Име на продукта
Рейтинг
Покупка
1 от 10
3D SHIATSU
4.9
2 от 10
RELAX & TONE SH-658
4.9
3 от 10
MASSAGE PILLOW
4.9
4 от 10
FASCIAL GUN HG-320
4.8
5 от 10
REXTON QD3
4.9
6 от 10
Medisana MC 830
5.0
7 от 10
FLEXZON ER BG7
4.7
8 от 10
OEM 2881
4.6
9 от 10
BEURER MG 40
4.5
10 от 10
BEURER FM 60
4.5

След дълъг и изтощителен ден на работа вкъщи, не ви ли се иска просто да седнете удобно на дивана си и да се отдадете на един дълъг, релаксиращ масаж?

Постоянната работа и липса на движение със сигурност повлияват силно негативно на тялото ви, което го прави сковано и възпалено. Да, дългата почивка е страхотен начин да се възстановите, но нищо не може да надмине един цялостен масаж на тялото, с който да завършите деня си и да си легнете максимално разтоварени.

Освен това, не е необходимо да имате университетска степен по физиотерапия, за да прецените ползите от масажа у дома, с който да облекчите стреса след работа, да подобрите кръвообращението, да окротите спазмите.

Не само, че са практични и удобни – масажиращите уреди всъщност ви струват по-малко, отколкото бихте похарчили за професионален масажист в дългосрочен план и ви спестяват пари. Трудният въпрос е как да разберете дали получавате най-добрия масажор? Особено предвид огромния набор от модели на българския пазар.

За щастие, в това ръководство ще ви представим цялата информация относно избирането и покупката на ръчен масажор за тяло, с който да можете да разпускате по всяко едно време.

Cъдържание Отворете

ТОП 10 НАЙ-ДОБРИ МАСАЖОРИ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР

Българският пазар за ръчни масажори за тяло се развива със страхотни темпове, особено през последните няколко години. В това ръководство обективно представяме нашите Топ 10 избора за най-добри масажори. Ще разгледаме не само техните предимства и недостатъци, но ще отговорим и на най-важните въпроси, които можем да си зададем за тях.

1. 3D SHIATSU MASSAGER OF NECK KNEADING – РЕВЮ

3D SHIATSU

Предимства


 • 4 терапии в един уред
 • Автоматично изключване
 • Супер цена
 • Адаптер за автомобил

Недостатъци


 • Недостатъчно дълъг кабел
 • Шумна работа
 • Неудобен за някои потребители

Купете този продукт

Класацията ни за Топ 10 най-добри масажори започва с този привидно обикновен модел, който обаче предлага добра производителност на страхотна цена.

Той работи на базата на четири режима на ролков масаж. Характеристиките на уреда включват вграден контролен панел и допълнителни колани, които увеличават интензивността на товара и автоматично се изключват като система за сигурност.

Повечето хора ползват подобни уреди за масаж с цел отпускане на мускулите на врата, но този модел може лесно да се увие и около бедрата и прасците. Освен това, производителят е оборудвал уреда и със специален адаптер за автомобил, така че можете да го използвате и при дълго и уморително шофиране.

За жалост, кабелът на този масажор е малко по-къс, отколкото би ви се искало и трябва винаги да сте в близост до контакт, за да го използвате удобно. Говорейки за удобство, някои потребители споделят, че не чувстват 100%-ов комфорт при масажа от този уред.

Не на последно място трябва да отбележим и малко по-шумната работа на масажора, но смятаме, че това е пренебрижимо предвид изключително ниската му цена.


2. RELAX & TONE SH-658 – РЕВЮ

RELAX & TONE SH-658

Предимства


 • Наличие на допълнителни приставки
 • Антицелулитна процедура
 • Топ цена
 • Много лек и лесно преносим

Недостатъци


 • Много силна вибрация и трудно държане с една ръка
 • Трудна смяна на накрайниците
 • Несъразмерна дръжка

Купете този продукт

С тегло под 1 кг., този масажор за вкъщи е лек, лесно преносим и бюджетен. Макар че предлага антицелулитна процедура, може да се използва и на лицето като дамите споделят, че чрез уреда лесно и бързо разнасят своя нощен крем за лице.

Ръчният масажор идва в комплект с няколко допълнителни приставки – гладка приставка, вълнообразна приставка, приставка с подвижни топчета и приставка за пети. Немалко собственици на уреда, обаче, споделят трудната смяна на различните приставки и предпочитат да използват само първоначалната.

Други, пък, споделят, че дръжката е твърде малка и къса и не е особено ергономична, особено, когато уредът работи със силна вибрация, което го прави труден за държане с една ръка.

Но, въпреки това, ние сме убедени, че трудно бихте намерили друг толкова евтин масажор, който да включва толкова много включени накрайници. Страхотно съотношение “цена:функционалност”!


3. MASSAGE PILLOW – РЕВЮ

MASSAGE PILLOW

Предимства


 • Стилен дизайн
 • 4 масажни глави
 • Захранващ кабел за кола
 • Страхотна цена
 • Лек и преносим масажор за цялото тяло

Недостатъци


 • Твърде къс и тънък кабел

Купете този продукт

Само сравнете количеството на плюсовете и минусите и ще разберете защо включваме този масажор за тяло в Топ 10 класацията ни.

Оставяме настрана супер цената и мултифункционалността на масажора да релаксира всяка една част от тялото ни – тук разполагаме с устройство, което включва цели 4 масажни глави, които са скрити зад деликатно предпазно покритие, а цялостния дизайн на възглавничката е много минималистичен и стилен.

Както и при други модели от класацията ни, и тук разполагаме със захранващ кабел за кола, което прави масажора една разумна опция при дълъг път с автомобила.

Единственият минус, който можем да отчетем на тази масажна възглавница е твърде късия кабел, който има. Това силно ограничава местата, където можете да легнете спокойно и да се наслаждавате на масажа. Освен че е къс, кабелът е и доста тънък, което може да доведе до пречупване при невнимание и невъзможност за използване на масажора повече – така че, внимавайте.

Ако този минус е пренебрежим спрямо вашите предпочитания, ето ви една страхотна възможност за масажор за цялото тяло на страхотна цена!


4. масажор FASCIAL GUN HG-320 – РЕВЮ

FASCIAL GUN HG-320

Предимства


 • 4 масажни глави
 • Удобна дръжка от нано силиконов гел
 • 6 степени на масаж
 • 4 допълнителни приставки

Недостатъци


 • Бързо падане на батерията
 • Слаба мощност
 • Неудобен за масаж на гърба

Купете този продукт

Ако търсите наистина професионален уред, който обаче да може да се използва и в домашни условия, това предложение е точно за вас.

 

Този ръчен масажор с лекота ще раздвижи всяка част на вашето тяло. За разлика от повечето подобни модели от този клас, този масажор разполага с 4 масажни глави. Дръжката му е истинска наслада за държане заради мекия нано силиконов гел.

Не само това, а и самото устройство е доста функционално – не само, че самото то предлага цели 6 степени на релаксиращ масаж, а и идва в комплект с 4 допълнителни приставки за специфично таргетиране на отделните части на тялото. Въпреки това, смятаме, че използването на масажора върху гърба е неудобно. Иначе, всяка една от приставките е с различна форма и големина в зависимост от това коя област се третира. Плоската, например, е подходяща за цялото тяло, докато пойнтера осигурява масаж на сухожилия и по-малките мускулни групи.

Имайте предвид, че този уред не вибрира силно и е подходящ за тези от вас, които обичат по-леките масажи. Въпреки, че не трябва да мислите за контакт, имайте предвид, че батерията на масажора не се слави с дългата си издръжливост и ще трябва да я зареждате на по-чести интервали.


5. REXTON CF-6701 – РЕВЮ

Rexton QD3

Предимства


 • 20 степени на скорост
 • Безшумен мотор
 • 4 броя различни приставки за мускулно възстановяване и релаксация
 • LCD екран със сензорни бутони

Недостатъци


 • Неиздръжлива батерия

Купете този продукт

Вибрационният масажиращ пистолет REXTON QD3 ще ви осигури приятен и облекчаващ болката масаж както у дома, така и навсякъде, където сте решили да вземете масажора. Той може да се справи изключително ефективно със сковаванията, както и с напреженията, и болките в мускулите след тренировка или друго тежко физическо натоварване, независимо в коя част на тялото са те. Масажорът има 4 сменяеми приставки – по една за големите мускулни групи, за шия и гръбначен стълб, за схващания и ставни връзки и универсална за цялото тяло. Уредът разполага също така и с LCD екран със сензорни бутони, чрез които лесно може да настроите скоростта, да проверите оставащата батерията или да включите и изключите масажора. 

Споменавайки скорост, този масажиращ пистолет има 20 степени на скорост, генериращи от 1000 до 3600 почуквания в минута. Точно тези почуквания всъщност имат истински терапевтичен ефект върху мускулите в дълбочина, като стимулират циркулацията и потока на кръв в конкретните участъци. Въпреки че е толкова мощен, моторът всъщност е изненадващо тих и работи равномерно.


6. TECHNIKER MP 05 – РЕВЮ

Medisana MC 830

Предимства


 • Масажиращи ролки от висококачествен Technogel ®-Gelköpfe
 • Избираеми зони за масаж
 • 3 нива на интензивност
 • Допълнителна затопляща функция
 • Дистанционно управление

Недостатъци


 • Не предлага масаж на врата 
 • Без зарядно за автомобил

Купете този продукт

Дългите часове седене пред компютъра в офиса или у дома вземат своя дан от всеки. Болките в кръста и гърба вече са ежедневие за много хора – с тях си лягат и стават. Но масажиращата седалка Medisana MC 830 може да ви помогне да достигнете така търсеното облекчение. Масажиращите ролки на седалката са от произведен в Германия висококачествен техногел – Technogel®, който е стабилен, трудно се износва и осигурява по-нежен и пълноценен масаж. 

Тъй като повечето хора имат проблеми и болки в гърба, в тази зона масажиращата седалка може да предложи и затоплящ Шиацу масаж. По цялата седалка има три зони на масажиране, от които може да изберете най-проблемната за вас – горна или долна част на гърба, или целия гръб. Също така може да изберете сами и нивото на интензивност на масажа. Масажорът има също така специален вибросамасажор в основата на седалката, както и допълнителна функция за затопляне. А за ваше услеснение, производителите са включили дистанционно управление, за да може наистина да се отпуснете и потопите в масажа.


7. FLEXZON ER BG7 BLACK – РЕВЮ

FLEXZON ER BG7

Предимства


 • Защита за автомобилните седалки в комбинация с масаж
 • Бюджетна цена

Недостатъци


 • Наелектризираща се материя
 • Тънък текстил, подлежащ на по-лесно късане
 • Цялостно усещане за евтина изработка
 • Нефункционален масаж

Купете този продукт

Едно малко по-нестандартно решение са тези два черни протектора за предни седалки, които осигуряват лек и приятен масаж, но без каквито и да е допълни функции. Те са сред най-евтините решения на пазара и гарантират по-приятно и ненапрягащо шофиране, като в същото време съхраняват вашите автомобилни седалки.

Няма как да не отчетем минусите, които са видими още с разопаковането на продукта. Цялостното усещане за качеството на изработката е неприятно, текстилът е тънък и навярно ще подлежи на бързо износване и дори скъсване, ако се ползва често от по-тежки хора. Освен това, материята лесно се наелектризира и няма да е никак разумна идея да возите вашия домашен любимец върху тях.

Ако сте склонни да направите компромис с тези минуси, ще получите едни добри протектори за седалките на превозното ви средство плюс лек и деликатен масаж на една от най-добрите цени на подобни продукти на българския пазар.


8. масажор OEM 2881 – РЕВЮ

OEM 2881

Предимства


 • Свръх лек и компактен
 • Най-бюджетно решение
 • Работа с ротация в 360 градуса

Недостатъци


 • Ръчен масажор, без екстри

Купете този продукт

Българинът е казал: “За какво са ти екстри – само се чупят!” Да, смешно твърдение, но то понякога е вярно. Считаме, че този малък масажор е точно такова изключение.

Това е ръчен, неелектрически масажор, който не разполага с каквато и да е функционалност, но може да донесе бързо и приятно усещане, особено, ако се движи по вашето лице.

Изключително лек и компактен, можете да държите ръчния масажор навсякъде вкъщи и да си го взимате в ръчния багаж, когато пътувате някъде.

Снабден е с двойна ролка, която имитира захват на истински масаж, която работи в 360 градуса за пълен релакс на масажирана зона.

Категорични сме, че не можете да намерите по-добро масажно решение на тази цена!


9. BEURER MG 40 – РЕВЮ

BEURER MG 40

Предимства


 • Качествен производител
 • Регулируема дръжка
 • 4 аксесоара за масаж
 • Гъвкава работа

Недостатъци


 • Проблемна работа на инфрачервената лампа

Купете този продукт

Ако и друг път сте търсили масажори за тяло, няма как да не сте попадали на продуктите на Beurer, който е сред лидерите в този пазар. Техният модел MG 40 разполага със сваляема и регулируема дръжка, чрез която можете да достигнете до труднодостъпните места на вашето тяло. С масажните глави можете да извършите силен и директен масаж.

Масажорът има опцията за включване на инфрачервена топлина, която е с температура около 45 градуса по Целзий. Не сме я отбелязали като сериозен плюс, първо защото инфрачервената технология не е особено напредничава технология, а и освен това немалко потребители споделят проблемната работа на тази екстра.

Огромният плюс е подвижността и гъвкавостта на масажора, който може да се нагласи според спецификите на всяко тяло и да достави силен и интензивен масаж. Не пропускаме да споменем и за допълнителните 4 приставки за работа, с които можете да осигурите специализиран комфорт на всеки ваш мускул и сухожилие.


10. масажори BEURER FM 60 – РЕВЮ

BEURER FM 60

Предимства


 • Качествен производител
 • Инфрачервена затопляща функция
 • 6х3 масажни глави

Недостатъци


 • Висока цена

Купете този продукт

Когато говорим за качество, няма как да не завършим Топ 10 класацията ни с още един уред на топ производителя Beurer. Този масажор за крака се използва лесно и интуитивно – просто сядате и поставяте стъпалата си върху масажора, а насладата идва броени секунди след това

Извършва един от най-приятните шиацу масажи със своите 6х3 масажни глави, най-голямата от които се съсредоточава върху пръстите ви, средната – върху областта на свода, а най-малката – върху петата. Разполага също с инфрачервена топлина за отпускане на краката и стимулиране на кръвообращението.

Да, този масажор за крака е по-скъп от останалите продукти в класацията, но качеството на масажа, което ще получите върху стъпалата ви ще се пренесе върху цялото ви тяло и благоприятния ефект ще се усеща дълго време след края на сесията.


ВИДОВЕ МАСАЖОРИ И РАЗЛИКИТЕ МЕЖДУ ТЯХ

ВИДОВЕ МАСАЖОРИПазарът на масажори е изключително богат – не само откъм марки и модели, но и според вида на масажа, който тези уреди предлагат.

Масажорите за крака са изключително полезни, ако искате да се възстановите след тежка тренировка като намалите болезнеността на мускулите си или искате да раздвижите малко кръвта си след тежък ден в седнало положение.

Ако доста често сте на крак, масажорите за стъпала и ходила биха успокоили пулсиращите ви зони много бързо и ефективно.

Ако не разполагате с много пространство в дома ви, може да използвате масажна седалка или възглавничка, които са идеални допълнения към всеки един стол или фотьойл. Търсете такива с по-дълги кабели.

А ако искате и имате възможността да направите масаж на цялото си тяло, без да трябва за целта да посещавате спа център, тогава масажните столове биха били идеалното решение за вас. Те имат богат набор от програми и интензивност на масажа, с помощта на които стресът от деня ще си иде бързо, бързо. Естествено, да не забравяме, че масажните столове все още са най-луксозното решение за проблемите ни – тяхната цена е значително по-висока, а и мястото, което заемат в дома ви е далеч по-голямо.

ТЕХНОЛОГИЯТА ЗАД МАСАЖОРИТЕ

Уредите за масаж ни позволяват да се отпуснем все едно сме в ръцете на масажист само с натискането на един бутон. Съществуват различни видове масажори не само в зависимост от зоната на масаж, но и в зависимост от техниката, която прилагат.

Вибрационните масажори, например, изпращат вибрации към мускулите, като по този начин ги отпуска, докато ударните или шоковите масажори, наподобяват малки чукчета, които повърхностно масажират мускулите.

Ударната техника пък се използва при дълбоко-тъканните масажи – затова, ако искате само леко да разтриете схванат участък от тялото си след дълъг ден, този метод може и да не ви допадне.

По-добрите масажори предлагат и функцията затопляне – топлината допринася за отпускането на схванатите мускули и циркулацията на кръвта. Ако уредът за масаж разполага и с функция за автоматично изключване, ще може спокойно да се отпуснете и да сте сигурни, че ще сте защитени от прекомерно масажиране.

7 ФАКТОРА, КОИТО ДА ВЗЕМЕМ ПРЕДВИД ПРИ ИЗБОРА НА МАСАЖОР

1. Специфичните ви нужди

Първата стъпка при избора на уред за масаж, е определеняне на вида масаж, от който имате нужда, тъй като различните модели предлагат различна функционалност – някои правят масаж на цяло тяло, друго на части от него; един предлагат дълбок масаж, а други – повърхностен и т.н.

Иначе казано, не би следвало да имате болки във врата, а да търсите масажор за стъпала.

2. Електроконсумация и безопасност

Електрическите масажори, които предоставят по-дълбок и силен масаж, изискват повече електричество, отколкото тези, които предлагат по-лек масаж. Ако използваната енергия не е от съществено значение за вас, то със сигурност безопасността би следвало да е.

Какъвто и модел да изберете, трябва да сте напълно сигурни, че той е безопасен за всеки един член на семейството. Ако даден уред е изработен от евтин или некачествен материал, не може да сте сигурни доколко надежден е той и каква е вероятността от електрически удар.

3. Тегло – както вашето, така и това на масажора

Основен фактор при избора ни е теглото на самия масажор, тъй като то може или да улесни или да затрудни употребата на устройството, особено ако става въпрос за масажор за врата или ръчен масажор.

Нашето собствено тегло също е от значение и трябва да съобразим дали масажорът е предназначен за сядане или лягане – в противен случай има вероятност бързо да счупим уреда.

4. Вашата възраст и физическа кондиция

Един от критериите при избора на уред за масаж трябва да бъде възрастта и физическото състояние на човека, който ще се възползва от уреда. С възрастта мускулите отслабват и се отпускат и не биха понесли добре дълбок или силен масаж. По-специално внимание при избора на масажор трябва да обърнат и бременните, хората с контузии и наранявания, и хората със сърдечни заболявания – за тях обикновено има специализирани и по-безопасни уреди.

5. Гаранция

Избирането и закупуването на масажор от оторизиран продавач не само ще ви гарантира безопасността на самия уред, но и ще ви донесе спокойствие от предлаганата международна гаранция. Колкото и да ви е харесал даден модел в магазина, когато се приберете у дома и установите, че избраният масажор не отговаря на вашите нужди, имате право да го замените с такъв, който повече да отговаря на потребността ви. Още преди да закупите даден уред, се уверете, че имате възможност за връщане и заменяне на закупения уред, както и за ремонт на повреден такъв.

Силно ви съветваме да обърнете внимание на производителя и неговото реноме сред пазара. Обикновено качествените производители са тези, които дават и най-добра гаранция.

6. Функционалност

Голяма част от предлаганите на пазара масажори имат допълнителни функции като загряване или таймер. Загряващата фунция допълнително отслабва болката в мускулите, а автоматичното изключване е чудесен начин да си гарантирате безопасност и защита от прегряване и прекалено масажиране.

Много модели вървят в комплект и с допълнителни приставки, с които по по-специфичен начин да таргетирате определена зона на вашето тяло.

Винаги търсете повечето функционалност, защото не можете да сте сигурни какво може да ви потрябва в даден момент.

7. Преносимост

Едно от най-големите предимства на електрическите масажори за тяло е тяхната преносимост – можем да ги носим с нас на почивка или дори в офиса, навсякъде, където имаме нужда, без да заемат много голямо място.

Естествено, този фактор важи само за хора, които пътуват често и искат да разполагат с масажора си по всяко време. Ако възнамерявате да го използвате само вкъщи, насочете се към уреди за масаж, които да се вписват добре с някои от останалите фактори при избор на покупка.

КАК ДА ПРИЛАГАМЕ МАСАЖИТЕ?

КАК ДА ПРИЛАГАМЕ МАСАЖИТЕ?Напомняме ви, че е важно да прочетете упътването на масажора преди първоначална употреба и да спазвате всички препоръки в него. 

Самите масажи се прилагат лесно и интуитивно – те могат да използват ударна техника или вибрации.

Ударната техника помага на мускулите да релаксират чрез генериране на удари, които проникват дълбоко в тъканта. Но трябва да се вземе под внимание, че те не са препоръчителни за всички и ако имате някакви заболявания или очаквате рожба, силно препоръчително е да се консултирате с лекар, преди да се подложите на подобен вид масаж.

Ако използвате уред за вибрационен масаж, нервните ви окончания биват леко раздразнени, като по такъв начин значително се намалява болеснеността на мускулите и се подобрява възстановяването им след тежко физическо натоварване. Определено са по-подходящи за по-големи групи от хора.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

1. Колко важно е да затоплим зоната, която масажираме?

Не е задължително, но пък е силно препоръчително.

Когато масажираме вече затоплена зона, нашите мускули и сухожилия в тази зона се отпускат по-добре и качеството, както и цялото усещане от масажа следват да са далеч по-приятни.

2. Какво може да се случи, ако използваме масажора по грешен начин?

От изключителна важност е да се запознаем с ръководството за употреба на уреда за масаж, който сме си закупили, за да може да се наслаждаваме на релаксиращите му масажи за дълъг период от време.

Спазвайте всички препоръки в ръководството и недейте да правите излишни експерименти с устройството.

3. Кой е най-добрият електрически масажор на пазара в момента?

Не искаме да ви разочароваме, но най-правилният отговор на този въпрос е “зависи”.

Вземете под внимание всички фактори и съвети, които описахме в това ръководство, а десетте модела, които ви представихме могат да са вашата отправна точка при избор на новия ви масажор за тяло.

Никога недейте да правите прибързани покупки, а проучете опциите на пазара, за да вземете най-информирано и разумно решение.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ – ЗАСЛУЖАВАТ ЛИ СИ МАСАЖОРИТЕ ЗА ТЯЛО?

Професионалните масажни процедури са луксозна услуга от гледна точка на времето и разходите. Първо, трябва да си запазите час за масажист, което винаги е свързано със съобразяване на графици. Второ, цялата подготовка, път, процедура и прибиране вкъщи отнемат твърде много време, което можете да прекарате далеч по-пълноценно.

Да, въпреки че се предлагат и процедури за домашно обслужване, следващото нещо, което трябва да съобразите са разходите за тази глезотийка. 

Добрата новина е, че дори и да не разполагате с достатъчно време и/или пари, все още можете да се насладите на релаксиращ масаж без да харчите толкова много в скъпи процедури.

Точно така, несъмнено да имате собствен електрически масажор е много по-финансово изгодно, отколкото да посещавате многократно различните масажни центрове.

Хубавото при закупуването на собствен електрически масажор е, че той не е само за еднократна употреба. Можете да го използвате отново и отново, дори всеки ден, ако пожелаете. И не само вие, можете да го давате на вашите близки и приятели – кой отказва хубав масаж?

Освен всички предимства, свързани с време и финанси, масажорът за вкъщи помага на хората да се чувстват далеч по-добре. При редовно масажиране, някои от вашите здравословни проблеми могат да изчезнат или силно да намалеят само след няколко сесии.

В началото на тази статия може би се чудехте дали електрическият масажор за тяло като цяло е добра инвестиция?

Надяваме се, че вече сте сигурни, че отговорът определено е “Да”!

[yasr_visitor_votes]

Свързани статии

Back to top button