Топ 5 най-добрите сушилни за дрехи

Образ
Име на продукта
Рейтинг
Покупка
1 от 5
AEG T9DBC68S
4.9
2 от 5
Bosch WTR87TW0BY
4.8
3 от 5
Star-Light DPV-815
4.9
4 от 5
Electrolux EW6C428W
4.6

Търсите най-подходящия начин да спестите време от домашните си задължения? Имате възможност да закупите нов електроуред който ще ви спести усилия и пространство, но искате да изберете най – добрия вариант за дома си. Всеки човек иска да оптимизира домакинството си максимално, а в днешно време това е по-достъпно от всякога. Ако сте се спрели на голям електроуред, то тогава сушилнята за дрехи е един много добро предложение. 

Независимо от обема на вашето домакинство, сушилната машина ще влезе в употреба от първия ден. Има различни видове сушилни машини, които са проектирани с различна функционалност и е важно да се спрете на продукт, който ще ви улесни максимално. 

През есенните и зимните месеци, сушилнята влиза в най – силна употреба, защо изсушаването на дрехи и спално бельо е почти невъзможно или изключително бавно на открито. 

Ако искате да се разгледате възможностите прочетете нашите ревюта и информацията, която сме подготвили, за да изберете най-добрата сушилня за дрехи за вашето домакинство.

Cъдържание Отворете

5 Най-добрите сушилни за дрехи

1. Сушилня AEG T9DBC68S – Ревю

AEG T9DBC68S

Предимства


 • Сушилня с термопомпа и висок енергиен клас А+++
 • FiberPro система
 • AEG SensiDry технология
 • AbsoluteCare® система
 • 10 програми за сушене и тъч скрийн
 • ÖKOFlow система за филтриране

Недостатъци


 • Висока цена
 • Сушилнята е тежка

Проверете Цената

Тази сушилня е смятана за една от най-добрите на пазара, тъй като от AEG са вложили най-напредналите технологи в нея. AEG SensiDry, например, извлича влагата от дрехите при по-ниска температура, но без да удължава допълнително времето за сушене. Така не само пестите енергия, но и имате гаранция, че ще носите любимите си дрехи по-дълго време. Благодарение на системата FiberPro, сушилнята успява да изчисли точното време за изсушаване според влажността на дрехите. Подходяща е за всякакъв вид дебели зимни дрехи – без да нарушава тяхната пухкавост и мекота. С голямото разнообразие от програми, тази сушилня не само премахва влагата от всякакви материи, но и елиминира нуждата от гладене. Но производителите не са спрели дотук. Технологията 

AbsoluteCare® контролира движението и температурата на барабана за сушене, а със системата за филтрация ÖKOFlow, която е присъща само за сушилните на AEG, вие лесно почиститвате филтъра. И ако все още не сте се убедили защо трябва да закупите тази сушилня, то големият тъч дисплей и високият енергиен клас я правят дори още по-примамлива.


2. Сушилня Bosch WTR87TW0BY – Ревю

Сушилня Bosch WTR87TW0BY

Предимства


 • AutoDry
 • 15 програми за сушене
 • Филтър EasyClean

Недостатъци


 • Капацитет за сушене 
 • Дължина на кабела 145см

Проверете Цената

Представяме ви още една сушилня с термопомпа на марката Bosch, която е една от най-търсените марки за перални и сушилни машини в момента. Този продукт притежава енергиен клас A+++, капацитет на сушене от 8 килограма, 15 програми за работа и се предлага с вградена AutoDry технология. Повечето доволни потребители са закупили сушилна машина за домакинство от двама до трима члена.

Препоръчваме този продукт, като най – добрата сушилни за дрехи в нашия списък, защото клиентите са единодушни в оценката си за нея. Изключителна производителност при сушене и ниска консумация на енергия А+++

Благодарение на програмата EasyClean ще се сдобиете с много ефективно сушене с лесно почистване на кондензиращия филтър. Функцията AutoDry осигурява деликатно сушене на тъкани с помоща на сензори за влажност, които точно определят нужната степен на изсушаване.

Сушилната машина притежава “Sensitive Drying System”, която система гарантира деликатната и равномерна обработка на сушене поради индивидуално проектиране структура на  барабана. Тя защитава тъканите и гарантира страхотни резултати при сушене, без да предизвиква намачкване на прането ви. Допълнително можете да зададете програмата, а сушилнята има вграден голям LED дисплей.

Прането изсъхва изключително бързо. Тази сушилна машина се предлага с хидроизолация, която осигурява оптимална защита срещу вода и течове. Продава се с най-висока ефективност на кондензацията, като получавате идеална защита за помещението в което е поставена и мебелите около нея. Технологията на сушилнята с термопомпа прави сушенето при ниски температури икономично и много деликатно към текстила. Не на последно място можем да добавим и това,че има разработено действие против гънки по дрехите. Сушилнята от неръждаема стомана работи при 64 dB шум.


3. Сушилня Star-Light DPV-815 – Ревю

Star-Light DPV-815

Предимства


 • Голяма капацитет
 • 15 прорами
 • Сензор за влажност
 • Индикатор за събран мъх и вода
 • Ниска цена

Недостатъци


 • Не е енергоспестяваща
 • Не е от най-тихите

Проверете Цената

Star-Light са произвели една качествена сушилня с термопомпа, която е на изключително достъпна цена. Тя е проектирана така, че благодарение на големия си капацитет от 8 кг., да изсуши прането ви, колкото и да е голямо то, в кратък срок, като така си спестявате повече време за любимите занимания. Производителят ви предлага набор от 15 режима за сушене и висококачествен LED дисплей, с който лесно да управлявате процеса. Уредът разполага с невероятен сензор за влажност, който работи много интелигентно. Когато прането ви е напълно сухо, сензорът отчита това и спира сушилнята, като така ви спестява електрическа енергия. 

Друга важна функция на тази сушилня е и възможността сами да регулирате нивото на изсушаване на прането в зависимост от предпочитанията ви. Не на последно място, този уред разполага и с индикатор за филтъра за мъх, както и с индикатор за резервоара за събиране на вода. Когато тези индикатори светнат, е време да почистите съответните контейнери на сушилнята.


4. Сушилня Electrolux EW6C428W – Ревю

Electrolux EW6C428W

Предимства


 • Отложен старт функция
 • Тегло на сушилната машин
 • Цена

Недостатъци


 • 12 програми на сушене
 • Капацитет за сушене 

Проверете Цената

Четвъртата позиция заема тази сушилня електролукс, като клиентските мненията за нея са много позитивни. Сушилната машина работи с 12 стандартни програми и иа капацитет за 8 килограма. Това е втората кондензационна машина, която преглеждаме, но този модел предлага повече функционалности и отново попада в енергиен клас B. Предлага се с програмите Cotton ECO, лесно гладене, памучни тъкани и още разновидности.

Сушилните PerfectCare 600 са с вградена система SensiCare, идентифицират нивото на влага при всяко зареждане, използвайки специални сензори и съответно самостоятелно коригират времето за сушене. Благодарение на тази система дори и най-малкото количество пране няма да бъде изложено на прекалено много топлина. Предлага оптимално време и улеснява грижите ви.

Благодарение на SensiCare дрехите ви няма да бъдат изложени на ненужно висока температура, защото функцията измерва влажността на всяко зареждане и определя времето за сушене.

Сушилната машина има функция отложен старт. Само настройвате уреда според избраната от вас програма. Можете да въведете кога искате да стартира сушенето и да я оставите да се погрижи за останалото.     

Голямата врата на машината гарантира, че дори и по-тежки и обемисти материи ще влязат без проблем. При монтирането на вашата сушилня електролукс можете да настройте врата в четири различни позиции. Това дава предимство на този продукт, тъй като можете да съобразите местоположението му според помещението в което ще го поставите и уредите около него.  

Тази сушилна машина се предлага с 12 програми на работа, като включва системата Delicate, която позволява сушенето да се адаптира към вида на тъканите, за да запазят възможно най – добре вашите дрехи. 


5. Сушилня Samsung DF60R8600CG LE – Ревю

Samsung DF60R8600CG LE

Предимства


 • Технологично иновативна сушилня
 • Възможност за управление с приложение
 • Изключително тиха
 • Елегантен дизайн
 • Дезодориращ филтър
 • Работи и като влагоуловител

Недостатъци


 • Висока цена
 • Голям размер

Проверете Цената

Южнокорейският гигант Samsung са се доказали като иноваторска компания, която се стреми да включи в уредите си най-новите налични технологии. В този уред за сушене и освежаване на дрехи те съчетават изключително елегантен дизайн, цифров дисплей, Wi-Fi свързаност, ниско ниво на шум и богат набор от иновативни технологии и функционалности. Тази сушилня, или по-скоро въздушен шкаф, използва технологията JetStream и впръскване на пара не само за да изсуши, но и да освежи дрехите ви, които са поставени на закачалки, точно като в гардероб. Така се елиминират 99,9% от неприятните миризми и бактерии. Дезодориращият филтър придава лек и свеж аромат, така че, веднага след сушене може да свалите дрехите от закачалката и без да ги гладите, да излезнете навън. 

Може да работите с уреда или чрез приложението SmartThings, или чрез големият цифров сензорен дисплей – и двата варианта дават достъп до голям набор от програми и допълнителни функции и опции. Освен това, уредът може да се използва и като влагоуловител в помещението, в което е монтиран – просто оставете вратата му отворена.


5 неща, които да обмислим преди покупка

1. Капацитетът на сушилната машина

Капацитетът на сушилната машинаКогато избираме най-подходящата сушилня, трябва да вземем предвид няколко неща. На първо място по важност е капацитетът за дрехи. Препоръчваме ви да обърнете внимание, че ако капацитетът на избрания модел е 7 килограма, то това са 7 килограма сухи дрехи.

Обикновено капацитета на сушилните машина варира между 4 до 10 килограма. Ако се чудите как да изберете подходящ модел за вашето домакинство, то има няколко начина за това. Първо, можете да се ориентират като измерите тежестта на дрехите и материите, които перете ежеседмично. Не забравяйте,че говорим само за дрехи в сух вид.

Втория начин е да изберете сушилня с капацитет два пъти по-голям от този на вашата пералня. Така ще бъдете сигурни, че ще вземете модел, който отговаря на нуждите ви.  

Третият начин да се спрете на подходяща сушилня е като следваме съветите на експертите и доволните потребители. Ако за домакинство от двама до трима души е подходяща сушилня с капацитет 7 килограма, то сушилня с капацитет от 8 килограма и нагоре ще бъде подходяща за по-големи домакинства. По същия начин можете да намалите капацитета за по-малко домакинство. 

Препоръчваме да изберете най – подходящия капацитет на сушилнята преди да се спирате на конкретен вид, защото това може да промени изискванията ви за функционалностите на продукта според вашите нужди. 

2. Енергийна ефективност и живота на вашата сушилня

Сушилните машини са сред уредите с най-високо потребление на енергия в един дом. Прочетете добре каква е енергийната ефективност на продукта, който желаете да закупите. Всяка една сушилня има знак за енергийна ефективност.  Колкото по-високо потребление на енергия има продукта, толкова повече енергия ще консумира. Имайте в предвид енергийната ефективност, когато закупувате машината, защото би било добре да пресметнете ежемесечните си разходите и да изберете модел, който ви устройва. 

Живота на сушилните машини варира между отделните марки, видове и конкретни модели. В тази статия разгледахме двата основни вида сушилни – сушилня с термопомпа и кондензационна сушилня, както и най – добрата сушилня за дрехи, която различните компании предлагат според функционалността. Повечето модели се предлагат с две до пет години включена гаранция.

3. Цена на избрания модел

ЦЕНА Цените на машините варират между отделните видове, капацитет и функционалности. Препоръчваме да разгледате опциите на различни сушилни – сушилня електролукс, сушилня с термопомпа или кондензационна преди да се спрете на продукт, защото понякога нещо, което е по-евтино ни излиза по-скъпо. Не препоръчваме да закупите и най – луксозния модел, а такъв който ще бъде функционален за вашите нужди. Сушилните машини ни спестяват време и в много случай пространство, така че приоритизирайте търсенето си върху подходящи функции, а не стойността на продукта. След като се спрете на това, което търсите можете да отсеете продуктите по ценова категория. 

4. Размерите на сушилнята, дали ще влезе през вратата на банята?

Препоръчваме да измерите пространството, което сте определили за поставяне на вашата сушилня и да сравните дали съвпада с размерите на модела, който сте избрали. Не забравяйте, че сушилнята трябва да мине през вратата на помещението в което ще бъде поставена, затова задължително измерете параметрите. 

5. Гаранция

ГаранцияКакто вече споменахме, стандартната гаранция за този тип техника обикновено варира между 2 до 5 години. Запознайте се с условията на вашата гаранция и не забравяйте да я попълните при или след закупуването на продукта. Запазете гаранцията и касовата бележка от покупката, за да можете да се възползвате от гаранцията при нужда. 

Често задавани въпроси

1. Как да изберем сушилна машина?

Предлагаме ви да определите каква сушилна машина търсите, като започнете от капацитета, който ви трябва. Според размерите на вашето домакинство можете да се спрете на различни модели. В тази статия, разглеждаме 5 модела от най – добрата сушилня за дрехи, като подробно описваме качествата и недостатъците на продуктите.

2. Какво представлява сушилнята с термопомпа?

На пазара се предлагат два вида сушилни машини. Сушилнята с термопомпа е по-предпочитания вид сред потребителите. При този вид сушилня, дрехите директно се нагряват през специална система.

Докато кондензационните машини използват топлина, като изпаряват водата от дрехите и съхраняват в резервоар. Тяхната система на работа е доста по-опростена.

3. Как работи сушилнята с термопомпа?

Сушилните с термопомпа преработват целия въздух, с който работят и изсушават дрехите ви чрез нагряване. Технологията на тези машини е по-висок клас и това се отразява и в тяхната цена. Препоръчваме да се запознаете с начина на работа на машината преди да се спрете на определен вид и модел.

4. Безопасни ли са сушилните машини?

Сушилните машини спадат към електротехниката и трябва да внимавате при работата си с тях. Важно е да внимавате при зареждането им, за да не попадне остър предмет или нещо, което ще навреди на барабана. Също така, програмите за сушене се различават, затова предварително се запознайте с начина им на работа. Така ще можете да си гарантирате, че любимия ви вълнен пуловер няма да се смали след сушенето. 

5. Как да почистваме сушилната си машина?

При машините с термопомпа е нужно да почиствате филтъра на сушилнята. Разгледайте инструкциите за употреба, за да не навредите на сушилнята. При кондензационните сушилни, трябва да почиствате кондензатора.

6. Трябва ли ми пералня ако вече имам сушилна машина?

Отговорът е “да”. Сушилната машина не замества работата на пералнята. Сушилнята ще ви спести време и усилия при сушенето на вашите дрехи или спално бельо. Можете да прочете повече за видовете сушилни машини в тази статия.

Коя е най-добрата сушилня за дрехи на пазара & заслужава ли си?

В тази статия разгледахме едни от 5-те най – добри сушилни машини на пазара. Взависимост от функциите и капацитета, който търсите можете да се спрете на модел подходящ за вашето домакинство след като разгледате подробно вариантите. Моделите варират между кондензационни, като сушилнята електролукс или сушилня с термопомпа, като модела на AEG, който описахме подробно. Този вид техника ни спестява време и усилия, затова определено си заслужава независимо колко често планираме да я ползваме.

[yasr_visitor_votes]

Свързани статии

Back to top button