Топ 5 най-добри фотоепилатори за 2024

IPL фотоепилаторите могат да ви помогнат да спестите парите и времето, което харчите за епилация в салоните. На пазара има множество IPL модели, което често може да затрудни избора на най-подходящ фотоепилатор за вас. За щастие в тази статия ще научите за петте най-добри фотоепилатори и мнения за техните плюсове и минуси.

Най-добър като цяло
4.8 / 5

Braun Silk-expert PRO е оборудван със сензор за кожа SensoAdapt за персонализация според вашия тон на кожата за забележими и трайни резултати. Новата му компактна форма улеснява използването.

Предимства

 • Ергономичност
 • Лесен за използване с дългия си кабел
 • По-малка глава за чувствителните части на тялото

Недостатъци

 • В някои случаи на употреба се долавя слаб аромат на изгорено
Най-добър подгласник
4.7 / 5

Епилаторът Beurer SalonPro има 150,000 светлинни импулса, така че няма нужда от подмяна на главите през експлоатационния му живот. Разполага с уникален сензор за тена на кожата, гарантирайки високо ниво на безопасност.

Предимства

 • Лесен за употреба
 • Сензор за най-високо ниво на защита 
 • Подходящ за употреба вкъщи

Недостатъци

 • Не се препоръчва за хора с тъмен тен
Най-добър в ниския клас
4.4 / 5

Beurer IPL 5500 е от фотоепилаторите на ниски цени; той е отличен за третиране на малки и труднодостъпни области на тялото. Деактивира космените фоликули дълбоко в епидермиса и потиска растежа им.

Предимства

 • Два сензора за оптимална безопасност
 • Адаптивен и прилягащ към различните области от тялото
 • Функцията за автоматичен импулс за лесно използване и дискретен за носене

Недостатъци

 • Не се препоръчва за хора с тъмен тен или изключително бледа кожа/бели косми
Най-добър във високия клас
4.8 / 5

Philips Lumea Prestige е оборудван със SenseIQ, който позволява дълготрайна фотоепилация на цялото тяло. Той излъчва топла светлина, която прониква в основата на космите, като ги кара да падат по естествен начин.

Предимства

 • Значително намалява растежа на космите
 • Безжичен
 • Малък и лек, удобен за транспортиране

Недостатъци

 • Животът на батерията не е много дълъг
Най-добра стойност
4.6 / 5

Remington IPL6500 предлага технологията PROPULSE, която е насочена към корена на косъма и води до трайна епилация. Ергономичният му дизайн позволява пълен контрол през целия процес на обезкосмяване.

Предимства

 • Ефективен както за лицето, така и за тялото.
 • Осигурява дълготрайни резултати
 • Ефективен фотоепилатор за  домашно ползване

Недостатъци

 • Висока цена

Актуализации на съдържанието:

За най-добро изживяване при пазаруване онлайн, ние проверяваме отново и отново нашите продукти и цени, за да ви предложим само най-висококачествените опции. Можете спокойно да се доверите на нашия избор.

Ръководство за покупка

IPL устройствата за епилация се предлагат в различни конфигурации, което прави избора на идеалния модел труден, ако не знаете откъде да започнете. За щастие, в тази статия ще споеделим нашите обективни мнения за фотоепилаторите и какво да търсите, когато решите да купувате. Да започваме!

фотоепилатори мнения

Какво представлява фотоепилаторът?

IPL е съкращение за „интензивна импулсна светлина“ (англ. intense pulse light) и се различава от технологията на лазерните устройства по това, че таргетира пигмента в косъма с различни дължини на светлината, а не с една дължина на вълната наведнъж. След като светлината достигне пигмента, следва нагряване до температура, която унищожава клетките, отговорни за растежа на косъма, като по този начин го премахва.

Въпреки че не трябва да очаквате незабавни ефекти, последователната употреба може да предотврати нежеланото окосмяване да достигне до повърхността на кожата. Ефективността на терапията се влияе от много променливи фактори, като честота, тип кожа и цвят на космите.

Обезкосмяването по тялото и лицето е възможно с повечето от най-добрите IPL фотоепилатори. Техният метод на работа включват или плъзгане по кожата, което е перфектно за по-големи повърхности от тялото (като краката), или леко притискане, което е по-подходящо за малки области, където се нуждаете от повече прецизност.

Същите ли са устройствата за IPL и лазерна епилация?

Космените фоликули се нагряват от светлина както при лазерното, така и при IPL третирането, което помага за спиране на растежа им. Но технологията, която се използва за осигуряване на светлината е много различна – така и най-съществената разлика е видът светлина.

По-долу са изброени ключовите разлики между IPL и лазерните системи за епилация.

Време за процедура

Тъй като лазерният лъч, използван в лазерните терапии, е силно фокусиран, подобни устройства имат сравнително тесен прозорец за извършване на процедурите. Поради по-широкия сноп светлина, използван в IPL, този тип фотоепилаторите имат по-голям прозорец при извършване на процедурите и могат да третират значително по-голяма площ наведнъж, което води до много по-кратка продължителност в сравнение с лазерната терапия.

Степен на болка

Лазерната терапия често е по-болезнена в сравнение с фотоепилацията поради използването на единичен и по-фокусиран лъч светлина по време на цялата процедура.

Цена

Лазерна светлина е по-скъпа и в резултат на това лазерната терапия понякога е прекалено скъпа в салоните. Терапията с фотоепилатори е на много по-достъпна цена.

как се използва фотоепилатор

Дълготрайност на резултатите

Като компромис за по-високата цена и степента на дискомфорт, свързани с лазерната процедура, резултатите водят и до по-редки сесии. Въпреки това, както при всякакъв вид епилация с употребата на светлина, ще трябва да продължите с допълващи процедури, за да предотвратите появата на космите в бъдеще.

Безопасност

Лазерната светлина е много силна и в някои случаи дори опасна. За разлика от по-скъпите варинати в салоните, домашните епилатори консумират значително по-малко енергия и в резултат на това намаляват консумацията на такава. Предимството на фотоепилацията е, че е по-безопасно от лазерната процедура, тъй като светлината е по-малко концентрирана. В резултат на това може да се извършва у дома без опасност и с дълготраен ефект.

Безопасна за всички ли е IPL технологията на фотоепилация?

Да, фотоепилацията обикновено се счита за безопасен вариант за третиране на космите. Филтрите на устройството, предназначени да блокират дължини на вълните под 500 nm, гарантират, че се избягва всяка потенциално опасна радиация.

Многократно е доказано, че използването на фотоепилатор в домашни условия е много успешно и технологията е изключително безопасна. Всяка процедура, независимо дали се извършва в клиника или у дома, ще направи кожата ви да изглежда и да се чувства по-добре.

Фотоепилацията, провеждана у дома, е по-малко болезнена от тази, извършвана в салон. IPL фотоепилирането често се характеризира като генериране на топли усещания по кожата по време на процедурата. Процедура с най-добрият фотоепилатор за домашно ползване е много по-малко неприятна, отколкото поредицата от посещения в салона. Много от хората, които вече са опитвали домашно фотоепилиране, са споделили, че то е напълно безболезнено. Естествено, възможен е някакъв лек дискомфорт, но рядко би бил болезнен.

Според щателно проучване за IPL фотоепилация, процедурата е безопасна, щадяща кожата и много лесна за изпълнение. Всеки път, когато светлината мига, потребителите имат усещане за топлина, но в няма нищо некомфортно.

мнения за фотоепилатори

Как се използва фотоепилатор в домашни условия

Ако имате чисто нов фотоепилатор готова за употреба, но не сте сигурни как да го използвате, следните инструкции ще ви водят през процеса.

Първа стъпка: Бръснене

Когато се погрижите за космите, вие се предпазвате от евентуален дискомфорт. Това се дължи на факта, че колкото по-дълги са космите, толкова по-голям е шансът те да изгорят, когато импулсната светлина ги докосне.

Колкото по-къс е фоликулът, толкова по-голяма е способността на косъма да абсорбира светлината. Така колкото по-късо е бръсненето, толкова по-добри ще са ефектите от фотоепилатора. Също така се уверете, че кожата ви е напълно суха и чиста от всякакви гелове или овлажнители, преди да продължите.

Втора стъпка: Тест на малък участък

Когато правите тест на малък участък, вие използвате уреда върху малка и по-скрита част от кожата по същия начин, по който бихте го използвали през цялата си фотоепилираща сесия. За да получите най-добри резултати за вашия тип кожа и коса, от съществено значение е да решите кой фотоепилатор да използвате и каква точно степен на светлина е необходима за постигане на тези резултати.

Трета стъпка: Време за себе си

Първият път процедурата почти сигурно ще отнеме най-дълго време, тъй като още няма да сте се научили как да използвате уреда. Намерете най-удобното време за първата си сесия, за да можете да се концентрирате без прекъсвания. Идеалното време за това би било вечер или през почивните дни. Повечето производители включват приложение, което ви позволява да резервирате време за терапия, да получавате напомняния и да следите напредъка си.

Четвърта стъпка: Използване на устройството

Всичко, което се изисква, е да поставите светлинното прозорче до зоната на тялото си, която искате да третирате. Розовата светлина ще започне да мига, което показва, че фотоепилаторът е готов за употреба. След това, когато светлият прозорец е в досег с областта на тялото, която трябва да се третира, включете.

След като фотоепилаторът е поставен на място, натиснете бутона „пулс“. Възможно е да видите малка светкавица, която показва, че участъкът е третиран.

За да предотвратите евентуално кожно раздразнение, трябва да избягвате да преминавате през един и същ регион повече от веднъж в една сесия. След като повдигнете фотоепилатора, просто го преместете на нова област и не повтаряйте вече минатите зони.

фотоепилатори за домашно ползване

Пета стъпка: Грижа за кожата след фотоепилация

След всяка процедура използвайте овлажнител (като гел от алое вера), за да успокоите кожата – точно както правите и след излагане на силно слънце. В продължение на 7 дни след процедурата трябва да поддържате кожата си хидратирана и защитена от слънцето със SPF 15 или по-висок фактор. Важно е кожата да се поддържа хидратирана през цялото време. Ако след процедурата няма продължително зачервяване, образуване на мехури или струпеи, след това може да се нанесе и грим. Под грима си обаче е хубаво да използвате овлажнител. Ако кожата ви е възпалена, избягвайте да използвате аромати, дезодоранти и да вземате горещи душове.

Има ли болка при фотоепилиране? 

Казано накратко – не, фотоепилирането не причинява дискомфорт. Препоръчва се внимателно да следвате инструкциите за употреба, за да предотвратите такъв. Не забравяйте да обръснете зоната, преди да я третирате и се опитайте да избегнете епилирането на същото място отново. Както навярно предполагате, не е добра идея да използвате фотоепилация (или друга терапия за епилация) върху увредена или раздразнена кожа, татуировки, инфекции или отворени рани.

Налични са различни опции за намаляване на интензитета на импулсната светлина, като това прави процедурата по-лека в тези конкретни области на тялото. Сред по-честите са т.нар. нежен режим, изключително нежен режим или дори опцията за ръчно избиране на по-ниско ниво на интензитет на импулсната светлина.

Кога да очакваме първите резултати?

Подобрението е най-очевидно след първото и последващо третиране с фотоепилатор, което настъпва около една седмица след всяка сесия. Най-добре е да имате серия от процедури на всеки месец, за да получите най-добри ефекти след 3 до 6 месеца терапия. Възможно е да се видят различни резултати от една сесия до друга, но целта е да има последователни подобрения. Когато планирате вашите процедури, не забравяйте да са с интервал около месец между тях. Това е така, защото кожните клетки се регенерират на всеки ~30 дни.

фотоепилатори цени

Как да изберем най-добрия фотоепилатор?

Ето какво трябва да имате предвид при избора на най-добрия фотоепилатор.

Брой светкавици

Това е максималният брой пъти, когато устройството може да излъчи светкавица. Повечето имат минимум 100,000 часа живот, но след като те се изчерпят, ще трябва да закупите нова лампа. Сменяемите крушки не са налични за всички устройства. Но и на пазара има устройства, позволяващи безкраен брой светкавици.

Интензитет на импулсната светлина

Това оказва влияние върху това колко често ще трябва да използвате устройството, както и дали ще можете да регулирате интензивността, за да приспособите по-чувствителните зони.

Дълготрайност на устройството

Броят на миганията показва колко дълго можете да използвате притурката, преди тя да се изключи автоматично. Фотоепилаторите генерират средно около 250,000 светкавици в минута. Това означава, че можете да ги използвате за премахване на косми за около 20 години напред. Броят на светкавиците на притурката се увеличава пропорционално на това колко високотехнологичен е моделът. Някои системи съдържат повече от 500,000 светкавици, което ви позволява да премахвате космите за до 20 години само с една глава.

Приставки

Налични са различни видове аксесоари и приставки за по-ефективно третиране на по-специфичните региони. Те са различни по размер и форма, за да отговарят по-добре на въпросната зона. По-малките приставки помагат за по-ефективно прилагане на IPL устройството към по-малкте зони. Приставките за бикини и лице са изключително прецизни и покриващ площ от едва 2 кв.см. Специфичните извивки на някои приставки помагат за по-лесното достигане и третиране на подмишниците, бикини зоната и лицето.

фотоепилатори

Времетраене

IPL фотоепилаторите произвеждат много интензивни светкавици на зоната, която третирате. Космените фоликули са облъчени от тези светлинни импулси. За третиране на подмишниците ви са необходими около 90 сек., краката отнемат приблизително 13 до 15 мин., а ръцете – приблизително 4 до 5 мин.

Цвят на кожата

Фотоепилацията не е добър вариант за хората с тъмна или черна кожа, тъй като светлината може да причини сериозни увреждания или изгаряния на кожата. За да се определи нивото на интензивност, което да се използва, всички IPL устройства имат или диаграма на цвета на кожата, или кожен сензор, който автоматично определя подходящата за вас настройка на интензитета.

Цвят на косъма

Ако третирате червена, сива или светло руса коса, IPL светлината няма да се абсорбира в космения фоликул и процедурата няма да бъде толкова успешна, колкото ако третирате по-тъмни косми.

Заключение

Надяваме се, че сте намерили за полезни нашите съвети за най-важните фактори, които трябва да имате предвид при закупуването на фотоепилатор. Преди да закупите това устройство, определете вашия тип кожа, цвят на косата и местата, които искате да третирате.

цени фотоепилатори

[yasr_visitor_votes]

Свързани статии

Back to top button