Топ 5 най-добри видеорегистратори 2024

В случай, че сте били жертва на домашен грабеж, инвестицията във висококачествена камера за видеонаблюдение е оправдана. Причината е ясна – вие ще контролирате ситуацията ефективно и ще помогнете за ареста на виновника. Няма как да успеете обаче без да разполагате с добра и ефективна камера за видеонаблюдение. Устройствата от висок клас гарантират проследяването на всичко, което се случва вътре и около дома ви. В допълнение, може да наблюдавате офис пространството си, когато не се намирате в страната. За съжаление, не всички камери за видеонаблюдение са със задоволително качество. Нека да разгледаме петте най-добри охранителни камери според нас.

Най-добър генерално
4.5 / 5

Този видеорегистратор записва ясни 1440p HD кадри и разполага с функция за автоматично синхронизиране, която ви позволява да възпроизвеждате и разглеждате изображения за всички видове камери на всяко смарт устройство, благодарение на приложението Garmin Drive ™.

Предимства

 • Функция за гласов контрол
 • Запис с висока разделителна способност
 • Автоматично синхронизиране
 • Безжична връзка (Bluetooth/Wi-Fi)

Недостатъци

 • Опасност от прегряване
Най-добър в бюджетния клас
4.3 / 5

Притежава смарт резолюция до 2.7к (1994P) и може да се свързва със специализирани приложения като 70More. Устройството разполага с т.нар. Loop функция, която позволява автоматично презаписване.

Предимства

 • Запис с висока разделителна способност
 • Loop функция за автоматично презаписване
 • Гласови команди
 • 24-часов запис по време на паркинг режим

Недостатъци

 • Слаба батерия
Най-добра функционалност
4.6 / 5

Този видеорегистратор записва във Full HD резолюция, разполага с G-сензор и записва перфектно - дори и при слаба светлина. Позволява използването на външно зарядно, а заради своя здрав и малък дизайн, е и много лесен за употреба.

Предимства

 • Full HD запис
 • Възможност за използване на външно зарядно
 • G-сензор
 • Универсален

Недостатъци

 • Скъп за една част от потребителите
Най-добър нощен режим
5.0 / 5

Разполага с 2.7 инчов HD дисплей и записва със скорост от минимум 30 кадъра в секунда. Този видеорекордер има G-сензор, 120-градусов зрителен ъгъл и режим за нощно виждане, което го прави идеалният видеорегистратор за нощна употреба.

Предимства

 • Функция за нощно виждане
 • G-сензор
 • Full HD запис
 • Вградена батерия

Недостатъци

 • Няма вградена памет
Най-компактен
4.5 / 5

Това е най-компактният видеорегистратор, който разполага с Full HD резолюция, GPS, G-сензор, WDR (Wide Dynamic Range) технология, която позволява снимане при слаба видимост и светлина. Предлага се със свързващ и монтажен кабел и запалка.

Предимства

 • GPS
 • Full HD запис
 • G-сензор
 • Запис в зони със слаба видимост и по-малко осветление

Недостатъци

 • Частите за монтаж на предното стъкло не са гъвкави

Актуализации на съдържанието:

За най-добро изживяване при пазаруване онлайн, ние проверяваме отново и отново нашите продукти и цени, за да ви предложим само най-висококачествените опции. Можете спокойно да се доверите на нашия избор.

Cъдържание Отворете

Ръководство за покупка

След като се запознахте с най-добрите видеорекордери, е важно да научите повече за нещата, за които да внимавате преди да направите покупка. По-долу ще разгледаме всичко, което трябва да знаете за видеорекордерите като устройства.

Какво представлява видеорекордерът?

Видеорегистраторът е устройство, което може да използвате за запис на различни дейности във всекидневието ви. Основното му предназначение е да записва всяко събитие, което се случва на пътя. Монтажът на видеорекордерите е най-често върху таблото на автомобила.

Защо да си закупите видеорекордер?

Част от хората смятат покупката на видеорекордер за нещо излишно. Но предимствата на това да притежаваш подобно устройство говорят сами за себе си. Разгледали сме няколко конкретни точки защо е необходимо да имате видеорегистратор.

 • Те ви спестяват пари и главоболия като ви предпазват от крадци и злонамерени лица.
 • Устройствата от най-висок клас постигат дават най-добър резултат в областта на видеозаснемането.
 • Камерите притежават страхотни функции за автоматично видео фокусиране, подходящи са също така и за автоматична експозиция на заснемането.
 • Вътрешната памет е изключителна важна при видеозаписи с висока резолюция. Паметта има възможност за съхранението на голям брой видеа с HD качество.

Видове видеорекордери

Най-старият видеорекордер е лентовият – той записва аналогови сигнали върху видеокасети. Днешните устройства, които записват видео клипове, са смартфони и цифрови фотоапарати. Ето ги и различните видове:

Стандартен видеорегистратор

Това устройство се използва в камиони, автомобили или джипове. Можете да го поставите на таблото или горната част на предното стъкло. Стандартният видеорегистратор автоматично записва всичко, което се случва по време на шофиране. Някои моделите разполагат с т.нар. режим на паркиране. Той се задейства в камерата, когато колата е паркирана, за да прави постоянен запис. Част от тези видеорегистратори имат Loop функция, която автоматично презаписва при запълнен капацитет на SD картата.

Видеорегистратори с огледало за обратно виждане

Устройството е подобно на стандартния видеорегистратор, тъй като има подобни функции. Все пак, камерата за обратно виждане е по-скрита, тъй като наподобява на огледало за обратно виждане. Поради спецификата на разположението ѝ, камерата не пречи на видимостта на шофьора, нито пък го разсейва.

Видеорегистратор с двойна камера

Това устройство може да има две отделни камери с два отделни обектива. Единият от обективите е обърнат към предната част на автомобила, така както стандартната камера, докато другият гледа към другата част на прозореца или към задната част на автомобила. Двойните камери разполат с въртяща функция и затова са познати и като 360-градусови видеорегистратори. С тях имате избор да поставите втория обектив на предното стъкло на друго превозно средство вместо да монтирате двете камери на предното табло на автомобила ви – това обаче е възможно само при някои модели.

видеорегистратори

Какво да търсим при покупката на видеорегистратор?

Трябва да обърнете внимание на няколко основни елемента преди покупката, тъй като те могат да се определящ фактор дали видеорегистраторът покрива изискванията ви или не. Накратко сме разгледали най-основните от тях.

Размер и дизайн на камерата

Камерите имат различни размери. По-голямата част от шофьорите предпочитат компактните камери, тъй като разсейват водача по-малко и не се забелязват от крадци, които могат да решат да ги откраднат. От друга страна, по-големите камери имат по-големи екрани, което улеснява достъпа до настройките и преглеждането на записите.

Качество на видеото и резолюция

Видеорегистраторът може да се предлага с редица сигнали и аларми, но най-важното нещо, на което трябва да обърнете внимание е самото качество на заснемането. Устройствата с по-високо качество предоставят по-ясна картина, която може да е полезна при изясняването на пътнотранспортни произшествия и инциденти. Първият показател за качеството е разделителната способност (позната още като резолюция) на камерата. Резолюцията на камерата се изразява в броя на пикселите, което означава, че колкото по-голям е техният брой, толкова по-ясно е изображението или записа.

Ъгъл на видимост

Ъгълът на видимост осигурява максимално покритие при заснемане. Камерите за автомобили използват широкоъгълни обективи. Записването е възможно чрез много камери или камери с двойни обективи, които разполагат със задна камера, както и такава, обърната напред, за да записвате както вътрешната част на автомобила, така и да наблюдавате пътя пред себе си. Имайте предвид, че колкото по-голямо е зрителното поле на записващото устройство, толкова по-размазани биха били кадрите. Устройства със зрителен ъгъл между 125-165 градуса са достатъчно широки, за да уловят всичко на пътя и да не размазват неприятно много кадрите.

Капацитет на паметта

Важно е картата за памет да е лесно достъпна, когато камерата е поставена, за да може безпроблемно да я премахнете, без да демонтирате устройството. От избраната разделителна способност и честота на кадрите зависи с колко часа видеозаснемане ще разполагате. Преди покупка е препоръчително да проверите дали картата с памет е съвместима с камерата, тъй като всички видеорегистратори имат ограничения при съхранение. Част от устройствата се предлагат с карта памет, докато други – не. Картите памет от 32GB или 64GB осигуряват няколко часа запис с висока резолюция.

Скорост на кадрите

По-високата честота на кадрите създава по-ясно изображение и улеснява възможността да се спрете на конкретен кадър, тъй като създава повече кадри в секунда. Все още, повечето камери не могат да записват едновременно при 60 кадъра в секунда и максимална разделителна способност. Можете да заснемате в HD качество с 60 кадъра в секунда – те автоматично ще се намалят до 30, ако увеличите качеството на 4K.

Монтаж и безопасно поставяне

Когато се сдобиете с видеорегистратор, трябва и да го монтирате в колата си. Разбира се, има няколко начина за това. Най-честият монтаж е върху таблото на колата, а също така и на предното стъкло. Вторият вариант е подходящ за потребителите, които не искат да претрупват таблото си.

Монтаж чрез залепване

Този монтаж предлага нископрофилен и дискретен дизайн чрез тънки и плоски части за поставяне. Това означава, че при удар или инцидент, е много вероятно залепващите елементи да останат прикрепени към автомобилното табло, докато вендузата най-вероятно ще падне. Това може да се смята едновременно за предимство и недостатък, тъй като залепващите елементи не са гъвкави, дори напротив – доста са твърди, което ги прави трудни за пренастройване.

Монтаж чрез вендуза (гумени стойки)

За разлика от залепващите стойки, вендузите ще се откачат при удар. Въпреки това е много лесно да промените гумените стойки по ваше желание. При този монтаж няма да остане лепило по таблото ви, ако решите да преместите устройството на друго място.

Функция за автоматично стартиране и записване

Видеорегистраторите са създадени по такъв начин, че правят запис докато шофирате. Голямо удобство е да се сдобиете с устройство, което автоматично да започва да записва, веднага щом потеглите. Тази функция позволява автоматичното записване при стартиране на автомобила ви, а когато колата е изключена, ще запази кадрите и ще се изключи.

Зареждане

Видеорегистраторът се зарежда чрез кабел, който се свързва със запалката на колата или посредством хардуерен комплект в кутията с автомобилни бушони и предпазители. Препоръчително е зареждането да е с директно електрическо напрежение, тоест посредством хардуерен комплект или кабел за запалка. Видеорегистраторите се нуждаят от постоянен източник на захранване и затова се зареждат включени към електрически изход в колата.

Слаба видимост и осветеност

Видеорегистраторите се нуждаят от източник на светлина, за да записват качествено. Шофирането понякога е през нощта, което означава, че няма да разполагате с достатъчно осветление за камерата ви. Затова препоръчваме видеорегистратор, който има добри характеристики дори и при слаба видимост. За да проверите това, устройството трябва да разполага с WDR (Wide Dynamic Range) технология. Тя е свързана със способността на рекордера да записва ефективно в райони с намалена видимост и слаба светлина.

добър видеорегистратор

Допълнителни функции

Въпреки че нямат задължителен характер, изброените функции понякога могат да бъдат много полезни.

Безжична връзка

Видеорегистратори с опция за свързване към Bluetooth или Wi-Fi притежават следните предимства:

Bluetooth свързване

Тази връзка позволява още по-добро управление на кадрите и настройките на камерата. Благодарение на Bluetooth връзката ще избегнете ненужното пипане по екрана на устройството.

Wi-Fi свързване

Изключително полезно е при злополука – посредством Wi-Fi можете да изпратите видеоклип от устройството към застрахователя ви. Вместо да чакате достъп до компютър, изпращате кадри чрез мобилно устройство. В допълнение, Wi-Fi позволява прехвърлянето на видеоклипове, без да се налага да премахвате SD картата или да се свързвате с компютър.

GPS

GPS технологията автоматично записва местоположението и скоростта на автомобила ви в синхрон със видеозаписа. Част от моделите се предлагат със софтуер, който позволява прегледа на записаните данни. Способността да се определи точното място, на което се е случило дадено събитие, значително ще подобри полезността на снимките ви. При някои модели може да прегледате местоположението чрез специализирани приложения.

Режим на паркиране

Една от най-важните характеристики на видеорегистратора е именно този режим. Различните модели паркинг режими работят по различен начин, но в голяма степен имат сходства. Паркинг режимът е обикновено проектиран така, че да е по-ефективен от стандартния режим на запис от гледна точка на използването на енергия и съхранението на данни. Предлагат се и видеорегистратори с конкретен режим на паркиране, който се използва като доказателство при застрахователни искове. Превключването от стандартен режим на запис в режим на паркиране, трябва да се случва автоматично, без ръчна намеса. При някои устройства се наблюдава спад на електрическото напрежение, докато други разчитат на вграден G-сензор, индикиращ за пасивност.

Заснемане на неподвижни обекти

Технологиите в модерните видеорегистратори позволяват най-доброто заснемане само през светлата част от денонощието. Дори не е задължително да е късно вечер, за да усетите трудностите при заснемането на неуловими неща като регистрационни табели на превозните средства. Затова някои камери предоставят възможност за правене и на снимки. Тази функция е много полезна при ПТП и други инциденти, тъй като заснема допълнителни детайли, например другите участници в инцидента.

Аудиозапис

Функцията за аудиозапис е полезна за записване на разговори по време на трафик, както и всякакви странични звуци. Аудиозаписът допълва видеозаписите, като повечето устройства разполагат с вградени микрофони и високоговорители. Той записва абсолютно всичко – музиката от аудио устройството на автомобила, всяка дискусия и разговор, дори без хората да знаят за това.

Loop функция за автоматично презаписване

С помощта на тази функция си гарантирате, че видеорегистраторът ще продължи да записва, дори когато SD картата е запълнена с данни. Подходяща е за редовно шофиране, тъй като устройството може или да запази видео файл или да го съхрани в отделна папка, за да предотврати изтриването му. Видеорегистраторът може да продължи да записва, дори когато SD картата се запълни.

Детектор за движение и G-сензори

G-сензорите се използват при заснемането на видео файлове. Задейства се при движение, уловено от видео датчика. Когато превозното средство е в движение, видеорегистраторът записва всички кадри, което е страхотно и е основната функция на всеки видеорегистратор. Детекторът работи дори когато автомобилът е паркиран, като движенията биват засечени и заснемането активирано.

Най-добри марки видеорекордери

Най-добрите марки видеорекордери са Xiaomi, Kenwood, Mio, Garmin и Navitel. Известни са с здравината и ефективността на продуктите си. Представили сме кратко тяхно описание по-долу.

Xiaomi

Официално регистрирана в Азия, Xiaomi Inc. е китайска мултинационална компания за електроника, специализирана в производството на смартфони, лаптопи, чанти, домакински уред и др. Седалището ѝ е в Пекин, Китай и е една от водещите електронни марки в света.

Kenwood

Kenwood е японска мултинационална електронна компания, специализирана в автомобилната електроника, по-точно аудио системи, мултимедия и навигация. Под тази марка се произвеждат също комуникационно оборудване, например, радиооборудване и безлицензни приемопредаватели.

Mio

Международна компания, която е известна с GPS устройствата и видеорегистраторите си. Марката Mio е основана през май 2002 г. и развива дейност в цял свят на места като Тайван, континенталната част на Китай, Европа, Близкия изток и Азия. Персоналът ѝ е над 2000 служители и продуктите ѝ се предлагат в над 56 страни.

Garmin

Официалното ѝ наименование е Garmin Ltd – американска мултинационална компания, специализирана в производството на GPS приемници, авиационна техника и смарт-облекло. Основана е от Гари Бърел през 1989 г. със седалище в Олате, Тексас. Персоналът ѝ е от приблизително 16 000 души.

Това е руска компания, специализирана в създаването на софтуер и услуги за навигация. Основана е през 2006 г. и разпространява продуктите си в много страни по света. Служителите са над 400.

видеорегистратор

[yasr_visitor_votes]

Свързани статии

Back to top button