Топ 5 най-добри антирадари 2024

Съвременните радарни детектори не само осигуряват спокойствие по време на шофиране, но и правят ежедневното ви пътуване по-лесно и по-малко стресиращо. С технологии като GPS и функции като Stay alert, вашият нов антирадар ще се превърне в най-добрия ви спътник – разгледайте нашите топ 5 предложения и удобното ръководство за избор на покупка.

Най-добър в средния клас
4.7 / 5

Детекторът има всичко необходимо – с вграденения си GPS, GT-486GXI ви дава автоматични предупреждения спред местоположението ви. Също така разполага и с FDSR (Field Disturbance Sensor Rejection) функция, която спомага за намаляване на фалшивите сигнали.

Предимства

 • Вградени европейски детектори
 • 360°-ва защита
 • Вграден GPS
 • Филтрира фалшивите сигнали

Недостатъци

 • Монтажът към предното стъкло може да падне
 • Ограничен обхват
 • Оплаквания от издръжливостта
Най-добър във високия клас
4.9 / 5

Модел от най-висок клас, разполагащ с лазерни сигнали и филтриращ повечето фалшиви аларми благодарение на сензорите FDSR (Field Disturbance Sensor Rejection) и TFSR (Traffic Flow Sensor Rejection). Разполага с GPS и Pulse Protection® технологии, както и Stay Alert режим, а дизайнът му е модерен и стилен.

Предимства

 • Автоматична регионална настройка
 • GPS
 • Разширени опции за филтриране
 • Quiet и AutoQuiet функции за повече комфорт
 • Работи и срещу камери

Недостатъци

 • Скъп
 • Неинтуитивен, докато не се разучи добре
 • Ограничен обхват
Най-добър видеорегистратор
4.6 / 5

Моделът не просто функционира като прекрасен радарен детектор, но има и вграден видеорегистратор. Разполага и голям LCD екран, и GPS с ултрачувствителен модул за дълги разстояния.

Предимства

 • Камера на предното стъкло
 • Международен GPS
 • Открива всички радарни сигнали
 • Автоматичен турбо режим
 • Широкообхватен

Недостатъци

 • Скъп
 • Неинтуитивен, докато не се разучи добре
 • Турбо режимът увеличава фалшивите сигнали
Най-интуитивен
4.8 / 5

Лесният за използване Whistler GT-438G се предлага с GPS и е с опростена настройка, за да се използва веднага. Има големи бутони, удобен е за четене, с ярък LCD екран, който лесно открива камери за скорост.

Предимства

 • Лесен за ползване
 • GPS
 • Открива европейски радари и лазерни сигнали
 • Филтрира фалшиви сигнали
 • Удобен за четене екран

Недостатъци

 • Вендузите могат да се отлепят
 • Сигналните звуци могат да бъдат неприятни
 • Ограничен обхват
Най-добър в бюджетния клас
4.0 / 5

Този бюджетен детектор е чудесен за първо такова устройство. Той предлага разнообразно вълново-честотно засичане, заедно с множество различни режими, за да се избегнат фалшивите сигнали.

Предимства

 • Широкообхватен
 • Силни и ясни предупреждения
 • Отстранява грешните разчитания
 • Ниска цена

Недостатъци

 • Малките бутони могат да са трудни за ползване
 • Екранът е труден за четене
 • Връзката с телефон не работи с някои модели
 • Не засича всички честотни вълни
 • Няма GPS

Актуализации на съдържанието:

За най-добро изживяване при пазаруване онлайн, ние проверяваме отново и отново нашите продукти и цени, за да ви предложим само най-висококачествените опции. Можете спокойно да се доверите на нашия избор.

Ръководство за покупка

Преди да се насочите към конкретен радарен детектор, прочетете нашето практическо ръководство за покупка, което ще ви улесни при избора за най-добър антирадар за вашите специфични нужди.

Как работят радарите и радарните детектори

Полицейските радари и скоростните камери са устройства, които изпращат радиочестотен сигнал. Този сигнал прави контакт с колата ви и се връща обратно към детектора като известява за текущата ви скорост. Радарният детектор е разработен, така че да засича тези сигнали, преди те да засекат колата ви и така ви предупреждава да намалите скоростта в рамките на разрешеното.

Полицейските служби използват много различни видове честотни вълни, наречени „бандове“, включително X, K, Ka и Ku честоти (10,5 – 36 GHz). Съвременните детектори са предназначени да откриват всички тези бандове. Освен това, те могат да използват и лазерни детектори, така че трябва да проверите дали антирадара може да засече лазерните сигнали.

Един от проблемите с по-евтините детектори е, че те улавят всякакви сигнали от различни видове радари, без да различават дали те са полицейски или не. Много и разнообразни обекти, използвани във всекидневието ни, излъчват такива сигнали – отварянето на гаражните врати и дори устройствата за следене на лентата на движение на автомобила са добри примери за това. Качественият антирадар разполага с интегрирани филтри, които определят дали сигналът е нещо, което трябва да ви притеснява.

Друг проблем е, че полицията често използва специална технология, която разбира на момента дали дадена заподозряна кола за превишена скорост използва антирадар. Един добър детектор ще може да улови тези сигнали преди те да засекат вас.

Възможно ли е и моят антирадар да бъде засечен?

Друг чест проблем с радарните детектори е, че някои полицаи използват устройства, познати като RDD (Radar Detector Detectors), за да идентифицират тези, които използват антирадари. Има шофьори, които дори използват сигнали за заглушаване, за да неутрализират полицейските детектори – такъв тип устройства обаче са незаконни на повечето места.

Висококачественият радарен детектор ще засече сигналите, идващи от полицията и автоматично ще се изключи, за да избегне откриването му.

Полицията използва два вида RDD устройства – VG-2, която е по-старата технология и Spectre, която е по-често срещана и далеч по-ефективна. Със сигурност искате да сте уверени, че закупеният от вас детектор може да засича въпросните RDD сигнали, особено ако живеете на място, където антирадарите са забранени.

антирадар

Видове радарни детектори

Когато избирате най-добрият антирадар за вашите нужди, трябва да знаете, че има три основни вида:

Кабелни

Кабелният антирадар трябва да се включи от стойката на предното стъкло към източника на захранване, обикновено 12-волтовата букса за запалка. Осигуряват сигурност, защото захранването е постоянно, но е и възможно кабелът да ви пречи на шофирането и да ви дразни.

Безжични

Безжичният детектор използва акумулаторна батерия и работи с часове без нужда от зареждане. Тези устройства улесняват монтажа и употребата, защото няма да се притеснявате, че кабелът може да ви попречи в даден момент при шофиране.

Дистанционно-монтиращи се

На места, където кражбите се случват по-често или ако детекторите са незаконни, то можете да се спрете на някой дистанционно-монтиращ се детектор. Основната идея тук е, че той е инсталиран в предната част на колата, безопасно скрит под капака, а управляващият блок се монтира в колата, обикновено около радиото. Това осигурява сигурност за антирадара, а и не претрупвате предното стъкло на автомобила.

Как да изберем най-добрият антирадар

И така, кой радарен детектор е най-подходящ за вас? Уверете се, че сте запознати добре с базовите неща, преди да направите своя избор.

Бандове

Както споменахме по-рано, полицията използва различни радарно-честотни вълни, наречени бандове, за да установи скоростта ви, така че ви трябва такъв детектор, който лесно да може да открива възможно най-много бандове. Преди да закупите конкретен модел, можете да направите кратко проучване във вашия регион, за да разберете кои честотни вълни използва полицията.

GPS

Съвременните детектори могат да се продават с вграден GPS. Това е страхотна функция за вашия антирадар. Със своята напредничава технология, GPS може да установи вашата скорост и автоматично да регулира силата на сигнала, за да ви даде навременно предупреждение преди да се наложи да натиснете спирачките. По-модерните GPS устройства също така могат да запомнят обичайните ви маршрути (например, този до работното място) и предварително да ви предупредят за статични скоростни камери или други ограничения. Можете да получите и допълнителна информация като изминато разстояние и време на пътуването, с които по-лесно да планирате и управлявате личното ви време.

Режими

Всички радарни детектори се предлагат с разнообразие от интегрирани режими на работа. Най-често срещаният е Град/Магистрала (англ. City/Highway). В града е много по-вероятно да се натъкнете на фалшиви сигнали заради множеството различни смущения, така че детекторът ще филтрира повече от сигналите и ще намали обхвата си. Обратно – в магистрален режим ще има по-голям обхват и ще филтрира по-малко на брой сигнали.

Предупредителна функция

Най-важното нещо, което антирадара прави, е да ви предупреди, че е открил нещо напред и трябва да намалите скоростта. Повечето от тези устройства имат множество предупреждения, включително звукови сигнали и тонове, гласови предупреждения, които описват това, което улавят и LED екрани, които изписват каквото е засечено – например “LASER” или “Ka BAND”. Също така, те могат и да показват посоката, от която идва радарът, което е функция, характерна за моделите от по-високия клас, с която обаче е хубаво да разполагате.

Съвместимост със смартфони

Естествено, най-добрите антирадари често имат мобилни приложения, чрез които се свързват с телефона ви посредством Bluetooth. Съвместимостта с телефона събира нужните данни и запомня полезна информация и всякакви фалшиви аларми.

Автоматично заглушаване

Интелигентните радарни детектори могат автоматично да регулират сигналите, които изпращат, в зависимост от вашите предпочитания и нивото на околния шум. Хубаво е да разполагате с тази удобна функция, особено ако по-шумните сигнали ви стряскат или дразнят. Използването на автоматичното заглушаване означава, че все още ще получавате сигнал, но той няма да е толкова силен през цялото време.

Филтриране на фалшивите сигнали

Несъмнено една от най-важните характеристики на вашия детектор, която разделя истински добрите устройва от некачествените. По-евтините модели откриват разнородни сигнали и няма как да потвърдят дали това са действителни полицейски радарни устройства или е гаражната врата на съседа. По-усъвършенстваните детектори разполагат с избирателно филтриране с помощта на изкуствен интелект, което може да направи съществена разлика между действителния полицейски радар и други фалшиви сигнали. Внимателно проверете, за да сте сигурни, че вашият детектор има точно тази функция.

Цена

Както при почти всичко останало, колкото повече плащате, толкова по-високо качество получавате. Нашият анализ показва, че всеки детектор под 120 лв. надали ще свърши много добра работа. Такива устройства ще ви дават много грешни сигнали и по-скоро ще ви досаждат, отколкото да са ви полезни при шофиране. Антирадарите от по-високия ценови клас ще ви осигурят допълнителни функции като лазерно улавяне, GPS, а пък ако инвестирате повече, можете да се сдобиете и с вградени видеорегистратори. По-скъпите модели често имат и по-широки обхвати, по-добра стойка и цялостен завършен вид. Ние ви препоръчваме да търсите детектор на най-добра цена, който да разполага с всички необходими функции.

радарен детектор

Често срещани грешки, които да избягвате

Когато за първи път настройвате антирадара, има някои често срещани грешки, които е редно да избегнете.

Поставяне

Вашият детектор трябва да разполага с ясен изглед на пътя пред вас, така че е силно препоръчително да го поставите на предното стъкло. Експертите твърдят, че най-доброто разположение е в центъра, точно над таблото. Те казват, че полицията обикновено насочва техните детектори ниско и като поставите устройството в центъра, ще си осигурите най-голямо покритие. Много хора решават да го ситуират от страната на водача, заради лесния достъп, но това може да ограничи обхвата и функционалността му.

Насочване

Някои потребители се опитват да насочат детекторите си към небето или земята, като дори се занимават да настройват устройството, докато шофират. Това е неефективно и дори опасно. Радарът трябва да е винаги изправен и нивелиран.

Мощност

Винаги използвайте оригиналното захранване, което е в комплекта с вашия радарен детектор. Ако то се развали, отидете директно при производителя, за да поръчате ново. Захранващите устройства от други места е възможно не само да не зареждат правилно устройството, но и да го повредят, и така да отпадне гаранцията ви. Прочетете внимателно ръководството за употреба на антирадара за повече информация.

Настройки

Споменавайки прочитането на ръководството, вашият нов антирадар може да има много различни настройки и, ако просто го включите и започнете да шофирате е много вероятно да пропуснете някои полезни допълнителни функции, за които сте платили, но не използвате. Прочетете инструкциите и задайте настройките, така че да извлечете най-доброто от вашето устройство. Има и множество страхотни обяснения в YouTube за нови потребители, които ще ви помогнат да настроите и използвате правилно вашия детектор.

Заключение

Запомнете, че само с няколко използвания на качествен антирадар, ще можете да си възвърнете инвестицията. След като изберете подходящия за вас модел, не забравяйте да го настроите правилно и да прочетете детайлно ръководството, за да си осигурите максималн добри резултати.

антирадар

[yasr_visitor_votes]

Свързани статии

Back to top button