Топ 5 най-добри безкабелни винтоверти за 2024

Винтовертите бързо се оказаха едни от най-удобните инструменти за работниците от различни сфери. Благодарение на технологията, акумулаторните винтоверти са важна част от арсенала на всеки човек, който прекарва време в работилницата. Тъй като сме убедени, че всеки се нуждае от този инструмент, ние ви предоставяме петте най-добри винтоверти на пазара към момента.

Най-добър като цяло
4.8 / 5

С въртящ момент от 2034 Nm, този винтоверт ви позволява да превключвате между 4 различни настройки на скоростта. Той предлага 750 оборота в минута, вградено LED осветление и 2.5Ah батерии.

Предимства

 • Множество настройки за скорост
 • Издръжлив
 • Високи обороти за по-бързо пробиване
 • Зарядно устройство

Недостатъци

 • Леко висока цена
Най-добър подгласник
4.7 / 5

Този винтоверт има максимален въртящ момент от 1625 Nm, което ви позволява да премахнете дори най-трудните винтове. Разполага с батерии от 5.0Ah и 2400 оборота в минута.

Предимства

 • Дълготрайна батерия
 • Ярка LED светлина
 • Добра стабилност (позволява прецизно пробиване)
 • Добра скорост на пробиване (2400 об/мин.)

Недостатъци

 • Без зарядно устройство
Най-добър в ниския клас
4.2 / 5

С помощта на мощен планетарен механизъм с 2 нива на мощност, този хубав и евтин винтоверт е винаги готов за употреба. Той има 15 настройки на въртящия момент, LED светлина и надеждни литиево-йонни батерии.

Предимства

 • 15 настройки на въртящия момент
 • 2 литиево-йонни акумулаторни батерии
 • Светодиодна светлина за тъмни зони
 • Бюджетна цена

Недостатъци

 • Нисък капацитет на батерията (1.5Ah)
Най-добър във високия клас
4.9 / 5

Този качествен винтоверт предлага 4 настройки на въртящия момент до 1356Nm и 1750 оборота в минута. Има вградена LED светлина и интелигентна система, предотвратяваща претоварване на машината и батерията.

Предимства

 • Добър капацитет на батерията (5Ah)
 • 4 настройки на въртящия момент
 • Добра стабилност за прецизно пробиване
 • Зарядно устройство

Недостатъци

 • Висока цена
Най-ергономичен
4.5 / 5

Този винтоверт има гумена дръжка, която ви осигурява сигурно захващане, което пък увеличава стабилността. Той има максимален въртящ момент от 280 Nm и безчеткови двигатели, което увеличава неговата ефективност.

Предимства

 • Лесен за използване
 • Безчетков двигател
 • Ярка LED светлина
 • Зарядно и 2 батерии

Недостатъци

 • Нисък въртящ момент (280Nm)

Актуализации на съдържанието:

За нас е важно продуктите, които представяме, да са с най-високо качество и на най-добри цени, затова винаги проверяваме списъците ни и ги актуализираме, ако това е необходимо, за да ви предоставим подбрани опции с най-високо качество.

Ръководство за покупка

Това ръководство разглежда всичко, което трябва да знаете за акумулаторните винтоверти. След като го прочетете, намирането и закупуването на най-добрия винтоверт спрямо вашите нужди, ще бъде далеч по-лесно.

винтоверт мнения

Какъв тип отвертка ми трябва?

Съществуват различни видове винтоверти и в зависимост от този, който изберете, може да останете удовлетворени или не. Така че въпросът е от какъв тип винтоверт точно се нуждаете.

Винтоверт

Винтовертите са идеални за завиване на по-малки винтове, като например тези в електрическите кутии. Има хора, които предпочитат да не окачестяват ​​винтоверта като бормашина. Акумулаторните винтоверти обаче работят подобно на бормашина и вършват същата работа. Вместо пистолетна дръжка, тези инструменти имат прав дизайн и по-малка мощност в сравнение със стандартните бормашини. По принцип тези видове винтоверти са моторизирани отвертки, но поради ниската им мощност не можете да ги използвате за завиване на винтове върху повърхности, които вече не са пробити.

Акумулаторна бормашина (винтоверт)

Акумулаторната бормашина или винтоверт е най-често срещания вид бормашина. Независимо от размера на батерията, марката и напрежението, винтовертът се върти или по посока на часовниковата стрелка, или обратно. Този вид бормашина е идеален за дърводелство, тъй като те могат да забиват винтове в дървото без проблеми. Можете също така да използвате винтоверта за завинтване на винтове в пластмаса и метал. Въпреки това, в зависимост от размера на отвора, може да се нуждаете от по-мощен винтоверт.

Автоматичен винтоверт

Това са идеалните винтоверти в ситуации, когато трябва да завиете много на брой винтове, особено върху дърво и гипсокартон. Автоматичният винтоверт има функция за автоматично подаване на винт и е идеален за повтарящи се задачи. Този вид пистолет също има и дизайн, подобен на пистолета на бормашината и се върти при много по-високи обороти. Така той завива бързо винтовете. С винтовия пистолет можете лесно да инсталирате листове гипсокартон.

Правоъгълен винтоверт

С 90°-то огъване в накрайника на правоъгълния винтоверт, той е идеален за ъгли и тесни пространства. Този компактен тип бормашина е идеален за шкафове, водопроводни дейности и основни ремонти.

цена винтоверт

Ударна бормашина

За необученото око ударната бормашина изглежда точно като стандартна бормашина. Въпреки това ударните бормашини са много по-мощни инструменти, специално проектирани за завиване на винтове. Те са много компактни и имат способността да завиват винтове във всяка повърхност, без значение колко твърда е тя.

Канго

Кангото е познато още и като SDS ротационен чук или SDS бормашина. То представлява бормашина с двойно действие, тъй като има способността да чука и пробива наведнъж. Поради своята конструкция, то може да забива винтове дори върху най-твърдите повърхности като бетон, тухли и пр. В зависимост от модела, някои канго бормашини предлагат режими чук и длето. Те се предлагат предимно в три вида: двурежимни, трирежимни и трирежимни със сменяем патронник. С всички възможности на тези машини, можете да сте сигурну, че това са едни доста тежки инструменти.

Комбиниран винтоверт

Комбинираните винтоверти са предназначени за пробиване на твърди повърхности като бетон и метал, и функционират като чук. Комбинираните винтоверти са много шумни, но не са толкова мощни, колкото SDS перфораторите, а и цената им обикновено е висока.

Помислете преди да купите

Има някои аспекти, които трябва да обмислите, преди да купите какъвто и да е винтоверт. По-долу сме обсъдили тези точки.

Вид работа

В зависимост от вида работа, която искате да свършите, всеки от тези винтоверти, разгледани по-горе, ще ви бъде от полаза. Например, ако ще завивате малки винтове в електрически контакт, не е нужно заради това да си купувате тежка бормашина като канго. Вместо това би било логично да разгледате винтоверти, които са съвместими с лесни задачи като тази. А и използването на грешен инструмент за конкретни задачи може да бъде опасно.

За аматьори или за професионалисти?

Това е въпрос на ниво опит. Използвали ли сте някакъв вид бормашина? Ще се занимавате ли с дълги и тежки задачи? Това са въпроси, които трябва да си зададете, преди да вземете акумулаторен винтоверт. Също така, ако сте професионалист, би било полезно, ако закупите професионални инструменти, които предлагат гъвкавост и имат различни приставки. Да повторим, в зависимост от това колко дълго планирате да използвате винтоверта, закупуването на батерии няма да бъде лоша идея. Не бихте искали да останете без енергия по средата на работата, нали?

Цена

Цената на винтовертите зависи от някои ключови характеристики: материал, марка, технология, здравина и т.н. За по-прости задачи върху по-меки повърхности, по-евтините инструменти всъщност ще бъдат най-добрите винтоверти за вас. Ако обаче планирате да използвате машината за по-груби задачи върху твърди повърхности, цените на винтовертите логично скачат нагоре, а бормашините, които ви позволяват да се справите с подобни задачи, също не са особено евтини.

винтоверт цена

Ами батерията?

Тъй като говорим за акумулаторни винтоверти, би било странно, ако не поговорим за батериите им. Батерията на акумулаторния винтоверт трябва да бъде напълно заредена, преди да започнете каквато и да е задача. В зависимост от модела, някои инструменти може да имат сменяеми батерии, когато батерията е изтощена или извън експлоатация. Повечето винтоверти използват литиево-йонни батерии, но това не е единственият тип батерии, който се използва. NiCard батериите също са характерни за този тип инструменти. Капацитетът на батерията се измерва в Амп-часове (Ah). В зависимост от капацитета на батерията, тя ще бъде по-тежка или по-лека. Литиево-йонните батерии генерално превъзхождат батериите NiCard, но са по-скъпи и по-податливи на топлина.

Как да изберем най-добрия винтоверт?

Сега ще се обърнем към същината на това ръководство за покупка. Как точно избирате най-добрия акумулаторен винтоверт? Вашият избор трябва да зависи от функциите, които ще разгледаме.

Волтаж

Когато си купувате акумулаторен винтоверт, напрежението е нещо, което трябва задължително да съобразите, тъй като то играе ключова роля за работата, която ще вършите. Напрежението за най-популярните бормашини е в порядъка 12V до 18V. Ако планирате да използвате инструмента за по-леки задачи, волтаж от 12V е точно за вас. Ако обаче искате да извършвате тежки задачи, като например използването му върху бетон, 12V няма да ви свършат работа и ще ви е необходима бормашина с много по-високо напрежение – 18V, че дори и по-високо (24V, 36V). Трябва да имате предвид, че колкото по-високо е напрежението, толкова по-тежък става и инструмента.

най добрия винтоверт

Мотор с четка или без

Друг фактор, който трябва да вземете под внимание, за да се сдобиете с най-добрия винтоверт за вас, е дали двигателят му е четков или безчетков. Безчетковите двигатели са по-мощни в сравнение с тези с четки и са направени за намаляване на триенето и съпротивлението. Безчетковите двигатели имат и по-висока скорост, по-високо съотношение мощност:тегло и по-добро електронно управление. Въпреки това бормашините с четкови двигатели са по-евтини от тези с безчеткови двигатели. Компонентите на четковия двигател ще се износват с времето, образувайки и прах.

Обороти в минута (RPM)

Съкращението RPM означава обороти в минута (Rotation Per Minute) и е максималната скорост, постижима чрез винтоверт. Най евтините акумулаторни машини работят с една скорост. Повечето обаче имат две скорости: 300 RPM и 800 RPM. 1500 оборота в минута е скоростта за една бормашина от среден клас, която може да изпълни средно тежка задача. Повечето първокласни свредла разполагат с безчеткови двигатели, които увеличават въртенето в минута и използват по-малко енергия. Това ги прави идеални за най-тежките задачи.

Въртящ момент

Въртящият момент се отнася до силата на въртене на свредлото. Това означава, че колкото по-голям е въртящият момент на свредлото, толкова по-лесно ще бъде пробиването в твърди повърхности. В зависимост от вида на повърхността, която искате да пробиете, трябва да вземете предвид въртящия момент. Свредлата имат различни настройки на въртящия момент, които ви позволяват да настроите според вашите нужди. Тази характеристика се измерва в нютон-метри (Nm). За основните задачи на завинтване, въртящият момент от 4 до 15 Nm е идеален. За средно трудни задачи, въртящ момент от 15 до 35 Nm ще свърши работа, а за най-тежките задачи – въртящ момент от 35 Nm и дори още по-висок ще бъде идеален.

винтоверт

Съединител

Съединителят е друг важен фактор, който трябва да се вземе предвид, тъй като той е релето, предаващо въртящия момент. Колкото по-голям е броят на настройките на съединителя, толкова повече насоченост към задачата ще получите. В зависимост от модела, някои бормашини имат до 20 настройки на съединителя, което ви позволява да забивате малки винтове в тънки повърхности или материали. Свредло с добър съединител ще ви позволи да извършвате различни задачи с един инструмент. Имайте и предвид, че повечето модерни винтоверти имат регулируеми съединители.

Видове свредел

Свределът се отнася до точката на пробиване, която прави отвора на повърхността, която пробивате. Свредлата са по-скоро приставка, тъй като са прикрепени към бормашините за пробиване на отвори във всеки материал. Ако трябва да сме по-акуратни, те са режещи инструменти, които можете да използвате, за да премахнете материал и да правите дупки. 

Патронник

Патронникът е отговорен за вашата безопасност при пробиване, тъй като гарантира стабилност, като същевременно поддържа въртящото се свредло на място. В зависимост от размера на задачата, по-големите патронници ще бъдат по-добри за по-сложна и времеемка работа. Патронът се измерва в милиметри, а патронник с размер 13 мм е идеален за подобни задачи.

Променлива скорост на движение

Това е друга функция, която трябва да имате предвид, тъй като ви помага да избирате различни скорости на въртене в зависимост от работата, която трябва да се изпълни. Функцията с променлива скорост на движение ви предлага далеч по-голяма гъвкавост. Скорост от 2 до 3 степени е перфектна.

Тегло и размери

Освен ако не искате да използвате едновременно винтоверт и да тренирате заедно с това, инструментите с голямо тегло не са сред най-добрите опции. Повечето бормашини тежат средно от 1 кг. до 2 кг., с изключение на ударната бормашина, която тежи около 3 кг. поради своите по-специфични характеристики. Типът батерия, който използвате, ще повлияе на цялостното тегло на инструмента. Би било полезно, ако използвате по-лека, но ефективна батерия. И накрая, ако имате нужда да работите в по-малки пространства, ще ви е необходим винтоверт, който да отговаря на вашите конкретни нужди, като например този с прав ъгъл.

Заключение

Закупуването на правилния акумулаторен винтоверт, който да отговори на вашите нужди, е основен приоритет за нас и затова създадохме това ръководство за покупка. С него и нашите мнения за винтовертите няма да имате проблеми с намирането на идеалния акумулаторен винтоверт за вас.

качествен винтоверт

[yasr_visitor_votes]

Свързани статии

Back to top button