Топ 5 най-добри Bluetooth слушалки за 2024

Bluetooth слушалките са предназначени да ви помогнат да се чувствате комфортно, докато осъществявате и приемате разговори. Тъй като на пазара има толкова много модели, определянето на най-добрите Bluetooth слушалки може да е трудно. За да ви помогнем да изберете разумно, ние сме описали най-добрите Bluetooth слушалки заедно с техните предимства и недостатъци. Нека ги видим.

Най-добри като цяло
4.7 / 5

Plantronics Voyager 5200 UC са съвместими с Microsoft Teams, което ги прави идеални за свързване с компютър или мобилен телефон. Продължителността на разговора е до 7 ч.

Предимства

 • Страхотха функция за премахване на шума
 • Звукът е по-добър от този на обикновените кабелни слушалки
 • Доста удобни

Недостатъци

 • Частта над ухото е твърде къса
Най-добри подгласници
4.5 / 5

Jabra BlueParrott M300-XT имат отлично шумопотискане и отлично качество на звука, което ви позволява да чувате и да бъдете чути във всяка ситуация. При едно зареждане може да издържи до 14 ч.

Предимства

 • Изключително качество на звука
 • Батерията  издържа по-дълго с едно зареждане
 • Ултра леката конструкция гарантира удобство при носене

Недостатъци

 • Ако изберете най-високото ниво на звук, може да се затруднявате да чуете човека от другия край
Най-добри в ниския клас
4.3 / 5

Sennheiser PC 5 Chat имат микрофон за елиминиране на страничния шум за кристално ясни разговори. Цената на Bluetooth слушалките е добра, те са леки, лесни за използване и може бързо да се свържат с компютър или таблет.

Предимства

 • Лесни за използване
 • Супер качество на звука
 • Отлични слушалки с шумопотискане

Недостатъци

 • Не са подходящи за слушане на музика
Най-добри в премиум класа
4.8 / 5

Mono Jabra Evolve 65 MS имат специално проектирани наушници за блокиране на високочестотен шум. Те разполагат с „индикатор за заетост“, който става червен, когато разговаряте, така че околните знаят, че сте заети.

Предимства

 • Свързване за секунди с телефон и компютър
 • Достатъчно силен обхват, за да можете да ходите в рамките на 25 метра от тях
 • Отлична батерия, която издържа по-дълго време с едно зареждане

Недостатъци

 • Шумопотискането не винаги функционира толкова ефективно, колкото би трябвало
С най-добър микрофон
4.6 / 5

BlueParrott B550-XT имат несравнима функция за премахване на шума, блокираща 96% от фоновия шум. Чрез VoiceControlTM Pro вие може да контролирате основните функции на слушалките, без да използвате ръцете си.

Предимства

 • Дълготрайна батерия
 • Покрива цялото ухо за допълнителен комфорт
 • Ергономични

Недостатъци

 • Висока цена

Актуализации на съдържанието:

Ние ви ценим като клиент и затова непрекъснато актуализираме нашите списъци с продукти, за да ви предложим най-добрите опции на най-добрите цени. Можете да сте спокойни, че съвсем наскоро проверихме отново нашите най-добри продукти.

Ръководство за покупка

Bluetooth слушалките са предназначени да ви позволят да отговаряте на повиквания без да сваляте ръцете си от телефона. Тъй като тези устройства се предлагат в различни дизайни, изборът на най-добрите Bluetooth слушалки може да бъде труден. В тази секция ще научите основите и различните мнения за Bluetooth слушалките и какво да търсите, когато купувате такива.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ BLUETOOTH СЛУШАЛКИТЕ?

Какво представляват Bluetooth слушалките?

Bluetooth слушалките са устройство, което позволява двустранна комуникация със смартфона на потребителя. Частта, която се натиска леко в ушния канал, обикновено идва със сменяеми малки, средни и големи тапи и се побира само в едното ухо. Слушалките по поръчка могат да бъдат моделирани според ухото на индивида за най-добро прилягане.

Стилове слушалки

Това са видовете слушалки с Bluetooth.

На ухото

Слушалките на ушите се носят върху ушите и минават над главата. Тези модели са малко по-малки (почти със същия размер като ухото ви) и седят удобно върху тях. Видовете слушалки за уши са изброени по-долу.

Моно – 1 говорител

За сравнително базова употреба, това е един от най-популярните видове слушалки. Това са слушалки за едно ухо с дизайн над главата. Моно слушалките са популярни сред хора, които искат да се съсредоточат върху разговора, докато все още чуват какво се случва около тях. Обикновено те имат регулируема лента за глава, както и микрофон, премахващ околния шум.

Дуо – 2 говорителя

Слушалките намаляват шума от заобикалящата среда, което ги прави подходящи за открити пространства. Покриват двете уши и се носят над главата. Те са подобни на моно слушалките, тъй като разполагат с шумопотискащ микрофон и регулируема лента за глава. Основната им разлика е, че разполагат с допълнителен високоговорител.

Над ухото

Слушалките над ушите се носят в горната част на главата и над хрущялите на ушите, като обхващат цялото ухо, за да изолират звука. Най-подходящите Bluetooth слушалки за музика, защото създават интимна атмосфера между вас и музиката, която слушате, тъй като са най-добрите за потискане на шума, идващ отвън.

Сгъваеми

Сгъваемите слушалки могат да се носят поне по два различни начина. Сгъваемите, 3-в-1 и 4-в-1 моделите могат да се носят по различни начини. На ушите, моно и над главата са най-популярните варианти за носене на сгъваемите слушалки.

Основни аспекти и характеристики

Ето някои неща, върху които трябва да помислите, когато избирате Bluetooth слушалки.

Удобство

Ако използвате редовно слушалки или обмисляте да си закупите нов комплект, прилягането им е един от най-важните фактори. Може да имате слушалки, които произвеждат най-добрия звук в света, но няма да останете доволни, ако те не са удобни.

Един от съществените фактори, които трябва да имате предвид, е комфортът, особено ако възнамерявате да носите слушалките за по-продължителен период от време.

Качество на звука

Bluetooth слушалките са истински подложени на тест, когато се сравни качеството на техния звук с този на висококачествените кабелни еквиваленти. Въпреки че някои преносими безжични слушалки могат да не изкарват толкова добър звук, колкото кабелните версии заради ограниченията на Bluetooth, музиката все пак трябва да е чиста, ясна и безупречна.
Продължете търсенето, ако речта ви не е яснa и не се филтрират външни шумове от избраните от вас слушалки. Тук ще се нуждаете от приятел за тестване, с когото можете да се свържете и да говорите – в идеалния случай, някой, който може да ви даде слушалки, за да чуете това, което чува и човека отсреща.

Тегло

Теглото на слушалките трябва да се определя от предназначението им. Обикновено мобилността не е проблем. Но, ако искате да слушате, докато тренирате, купете лек и преносим модел, предназначен за тази дейност. По-тежките слушалки често се използват за стационарна работа в студио. Следователно теглото е от съществено значение за комфорта, особено когато се използват за по-дълги периоди.

Размер и регулируемост

Размерът на диафрагмата оказва значително влияние върху качеството на звука на слушалките: колкото по-голям е диаметърът, толкова по-добро е качеството на звука. Драйверите за слушалки обикновено са с диаметър 13,5–15,4 мм, докато драйверите за слушалки в ухото са 8,8–12,5 мм. Обхватът 30–53 мм се използва за драйвери за слушалки над и в ушите.

Материали

Тъй като навярно ще използвате слушалките за дълго време, важно е да изберете такива, изработени от най-добрите материали и с всички функции, които желаете. Лека пластмаса за рамката и мемори пяна, силиций или естествена кожа за наушниците, с допълнителна подложка на лентата за глава – това са идеалните варианти за слушалки над ухото и на ушите.

Дизайн

Изберете слушалки със здрава метална лента за глава и сгъваеми наушници. Слушалките трябва да са преносими и да ви позволяват да носите музиката си със себе си – навсякъде и по всяко време. Полезно е и да можете да превключвате между безжично и кабелно слушане с вашите нови Bluetooth слушалки. Визията на слушалките също трябва да се вземе предвид. Тук, естествено, всичко е въпрос на вкус и възприятия.

Bluetooth съвместимост

Слушалките трябва да са съвместими с различните Bluetooth профили (обикновено наричани услуги или функции), необходими за използване на тази технология. Въпросният профил представлява набор от правила, които регулират начините, по които устройствата с Bluetooth комуникират помежду си. Той е сред най-важните спецификации що се отнася до свързаността с Bluetooth. Докато профилът може да използва елементи от основния Bluetooth стандарт, все пак различните версии на профила се свързват с различни версии на основната спецификация. Така се поддържа автономост. Възможностите на профила определят как устройството ще използва Bluetooth. Профилите определят и изискванията, на които производителите трябва да отговарят, за да могат устройствата да използват Bluetooth по предназначение. Според Bluetooth 4.0, Bluetooth Low Energy набора използва специфична конфигурация от профили/функции. Добрата новина е, че надали ще ви се наложи да влизате в толкова големи технически подробности.

Шумопотискане

До 90% от нежелания фонов шум може да бъде премахнат с помощта на шумопотискащ микрофон. Ако колегите на клиента разговарят на заден фон, ако потребителят седи близо до стаята за почивка или се намира близо до копирната машина, използването на слушалки с тази функция е от изключителна полезност. Каквато и да е причината, потискането на шума ще улесни човека от другия край на линията да разбере какво казва другия.

Малките микрофони поемат външни шумове в шумопотискащите слушалки, а някои дори включват насочени навътре микрофони, за да противодействат на резонансите на вътрешното ухо. За да премахне шума, процесорът на слушалките изпраща сигнал до друг набор от микрофони, за да създаде противоположната звукова вълна (т.нар. разрушителни смущения). Всичко зависи от физиката и характеристиките на вълните.

Ултра шумопотискане

Слушалките с ултра шумопотискане са се развили много през последните години. Те могат да ви помогнат да блокирате силни фонови шумове. Това означава, че можете да се съсредоточите изцяло върху това, което слушате, и до голяма степен да изключите повечето околни звуци.

Допълнителни функции

Двойни микрофони

Двойният микрофон е техника за дигитална обработка на сигнал, която използва два всестранни микрофона за създаване на насочен или шумопотискащ микрофон. Тази технология регулира автоматично своята насоченост, за да предложи най-силното намаляване на шума в различни ситуации, като същевременно поддържа най-добро качество на сигнала. Многобройните смущения се елиминират благодарение на бърз и честотно селективен механизъм за адаптация.

HD аудио

В сравнение с предишните поколения безжични формати, HD ви позволява да предавате аудио с много по-добро качество от вашия телефон, таблет или компютър. HD аудиото е лесна за използване технология и е задължителна за всяка музикална колекция. Просто казано, AptX HD аудиото е по-добро от предишните стандарти във всеки аспект, защото ви позволява да слушате любимата си музика на най-високо ниво.

Редица Bluetooth слушалки поддържат звук с HD качество. HD устройството може да приема, предава и възпроизвежда звук с честота 16 KHz, което е двойно по-голяма честота от конвенционалните 8 KHz слушалки. Звукът с HD качество създава значително по-чиста звукова картина при идеални обстоятелства.

Многоточково свързване

Bluetooth многоточковото свързване е функция, която позволява на слушалките да се свързват едновременно с няколко устройства и да поддържат тази връзка. Потребителите могат бързо да сменят устройства, като компютър и телефон, с помощта на многоточковото свързване. Можете да превключвате между устройствата си, без да променяте никакви настройки. Технологията е отличен метод за повишаване на производителността и поддържане на върха на входящите повиквания и сигнали. Това свързване няма да позволи на много устройства да възпроизвеждат медии или музика едновременно. За да работи правилно, първо трябва да спрете едното устройство, за да се даде шанс на другото да възпроизведе.

Гласови известия и команди

Гласовите известия са инструкции от слушалките, които ви казват каква информация трябва да знаете (т.е.: „телефон 1 е свързан“ или „остават 3 часа батерия“ и пр.). По подразбиране, гласовите известия са включени. Гласовият потребителски интерфейс (Voice User Interface – VUI) позволява на хората да комуникират с компютри, като използват функцията за разпознаване на реч, за да разберат дадени инструкции и запитвания, и въвеждат текст в реч, за да възпроизведат отговор. Устройство за гласова команда (Voice Command Device – VCD) използва речевия потребителски интерфейс, за да го управлява.

С разпознаването на глас можете да използвате свързаното с Bluetooth устройство за възпроизвеждане на музика, осъществяване на телефонни обаждания и др., като същевременно държите ръцете си на волана, а очите на пътя.

Персонализирано прилягане

Размерът на ушите е различен за всеки човек. В резултат на това, добре проектираните Bluetooth слушалки ще имат различни накрайници за уши или ще имат сменяеми слушалки, за да отговарят на различните размери и форми на ушите. Освен това, някои слушалки са проектирани да седят извън ушния канал, докато други са проектирани да се плъзгат вътре, а по-добрите модели осигуряват и двата типа ергономичност.

NFC технология

Смартфоните на пазара вече разполагат с комуникация в близко поле (NFC). В допълнение към мобилните плащания, NFC може да се използва и за свързване с Bluetooth аксесоари. Можете автоматично да свържете слушалките си с високоговорители, или други слушалки, поддържащи NFC, без да се ровите в настройките.

Заключение

На пазара има много отлични възможности за избор на Bluetooth слушалки. Убедени сме, че нашите оценки и мнения за Bluetooth слушалки ще ви помогнат да изберете вашият модел. Вярваме, че най-добрите Bluetooth слушалки ви очакват съвсем скоро.

[yasr_visitor_votes]

Свързани статии

Back to top button