Топ 5 най-добри машини за захарен памук за 2024

Обичате ли захарта? Искате ли да бъдете ударени от вълна на носталгия, забавление и приключения или искате да сбъднете мечтата на вашето дете за нещо сладко? Във всеки случай, ще се зарадвате, след като ви разкрием резултатите от нашето скорошно проучване.

Най-добра генерално
4.9 / 5

Тази домашна ретро машина за захарен памук с мощност 500W е изработена от пластмаса и керамичен интериор. Тя е идеална за всички възрасти и е напълно разглобяема за лесно съхранение и почистване.

Предимства

 • Система против хлъзгане
 • Защита от прегряване
 • Лесна за използване

Недостатъци

 •  Малък резервоар
Най-добър подгласник
4.6 / 5

Тази надеждна и качествена машина за захарен памук е на добра цена, изработена е от материал без BPA и е лесна за употреба. Има и глава за извличане, която се използва за твърди бонбони или стандартни материал за памук.

Предимства

 • Лесна за използване и подходяща за всяка възрастова група
 • Безшумна

Недостатъци

 • Без придружаващи документи
Най-добър комплект
4.5 / 5

SweetyCloud се предлага с иновативен и компактен дизайн. Тя е идеална за деца и възрастни, които искат да се насладят на сладко и апетитно преживяване. Също така идва с детайлно ръководство за употреба.

Предимства

 • Разглобяема и лесна за почистване
 • Заема малко място

Недостатъци

 • Изключително крехка
Най-добър дизайн
4.2 / 5

Цената на машината за памук Nedis Candy е страхотна, има мощност 500W, лъжица, ползваща се и като пръчка за захарен памук и вендузи за безопасна употреба. Въртящият се пръстен и купата се разглабят за лесно почистване.

Предимства

 • Лесни за почистване части
 • Безопасна за работа

Недостатъци

 •  Някои части са крехки
Най-добра ретро машина
4.5 / 5

С подвижна камера за памук, това е красива реплика на машините за захарен памук от началото на 20-ти век. Тя има най-добрия ретро дизайн, наподобяващ памучните машини от панаирите в миналото.

Предимства

 •  Интуитивна за използване
 • Лесна за почистване

Недостатъци

 • Не произвежда големи захарни памуци

Актуализации на съдържанието:

Ние ви ценим като клиент и затова непрекъснато актуализираме нашите списъци с продукти, за да ви предложим най-добрите опции на най-добрите цени. Можете да сте спокойни, че съвсем наскоро проверихме отново нашите най-добри продукти.

Ръководство за покупка

Вече можем да преживеем онези сладки дни на детски лета у дома, благодарение на разнообразието от лесни за използване, малки машини за захарен памук. Днес ще разгледаме за какво да се оглеждаме, когато пазаруваме и как да изберем най-добрата машина за захарен памук.

машина за захарен памук

Търговски срещу домашни машини за захарен памук

Търговските машини за захарен памук се различават от домашните модели в различни аспекти, включително:

 • Видове: те могат да бъдат стояща машина с колела (търговска) или модел, който се слага на плот (понякога търговска, но най-често домашна)
 • Материали: поради техния размер и количеството топлина, която произвеждат, търговските машини за захарен памук са направени от по-здрави материали от домашните машини за захарен памук.
 • Време за производство: машините, създадени за търговска употреба, са създадени специално за големи събирания, поради което могат бързо да произвеждат захарен памук. Тези уреди за захарен памук могат да произвеждат до 3 порции за минута, докато на домашните машини за захарен памук им отнема повече от 4 мин., за да приготвят една порция.
 • Търговските уреди за захарен памук са по-големи и по-скъпи. Те често имат прикачени колички и могат бързо да произвеждат огромни количества захарен памук, което ги прави идеални за многобройни любители на захарния памук.
 • Тъй като са предназначени за домашна употреба, тези машини за захарен памук са по-малки и по-евтини. Те не могат да произвеждат толкова захарен памук или да работят толкова бързо, колкото търговски модели, но са по-подходящи за удовлетворяване на малка група.

Как работят машините за захарен памук?

Много машини, използвани в производството на захарен памук, обикновено имат въртяща се глава с малък резерв за захар и купа, в която се изсипва определено количество захар (цветна и гранулирана). Нагревателите около ръба на главата помагат за разтваряне на гранулираната захар, като я разтопяват и прекарват с помощта на центробежна сила през малки отвори. Цветната гранулирана захар, направена само за направата на захарен памук, след това се смила в минимални размери и полепва по нагрятите отвори. След това по-голям контейнер около въртящата се глава задържа преработената разтопена захар. След като сте оставили машината да работи известно време, подобно на памук вещество се натрупва върху вътрешните стени на по-големия контейнер. В този момент може да събирате т.нар. захарен памук от стените с помощта на клечка.

детска машина за захарен памук

Как да изберем машина за захарен памук? 

В тази секция ще разгледаме важните фактори, които трябва да се вземат под внимание, преди да закупите машина за захарен памук.

Мощност

Колкото по-високорейтингова е вашата машина за захарен памук, толкова по-висока ще бъде и производителността, която тя предлага. Машина с мощност над 400W ще произвежда повече памук от тази с по-слаба мощност.

 • обикновените машини имат мощност 450-500W (което е достатъчно за домашна употреба)
 • професионалните машини могат да имат мощност до 2500W

Количеството електричество варира в зависимост от общия размер и възможности на машината.

Скорост

Машините, предназначени за търговска употреба, са създадени за производството на повече от вкусното лакомство. Следователно, те могат да произвеждат захарен памук по-бързо от домашните машини. Тези търговски машини за захарен памук могат да произвеждат до 3 порции в минута, докато на домашните машини за захарен памук им отнема повече от 4 мин., за да приготвят една порция.

 • скоростта на предварително загряване на обикновените машини обикновено е 10 мин.
 • прости модели могат да отнемат дори 5 мин. за 1 захарен памук

Размер на резервоара

Когато избирате машина за захарен памук, капацитетът на резервоара за захар е от решаващо значение. Една лъжица захар може да се използва за производство на малък захарен памук.

Ако обаче искате да произвеждате захарен памук в количества, еквивалентни на тези, предлагани на панаирите, следва да изберете по-голям резервоар. Известно е, че машините за захарен памук създават до 4 памука в минута. Тези машини обикновено имат голям резервоар и могат да обслужат над 200 души за по-малко от 2 ч.

 • обикновените домашни машини обикновено имат размер, подходящ за направата на 1 захарен памук

машина за захарен памук цена

Материали

Много ретро машини за захарен памук са изработени от материали, които лесно издържат на топлина, като пластмаси без BPA или неръждаема стомана (намират се по-често в търговските машини).

Универсалност

Какъв вид захар се използва от машината за захарен памук? Това е съществен въпрос, който трябва да вземете предвид, преди да си закупите машина и да започнете процеса на приготвяне на памук. Най-добре е да се спрете на такъв уред, който гарантира висока адаптивност. Вашите деца или гости може да нямат добра поносимост към захарта. В резултат на това е от решаващо значение да изберете машина, която да работи с бонбони без захар и различни сиропи. На пазара има няколко опции, които да задоволят нуждите на всеки.

 • Това е важно за тези, които имат алергия към обикновена захар.
 • Някои машини могат да работят не само с обикновена захар, но и със сиропи, твърди бонбони и специални видове захар.

Безопасност и лесно използване

Вашата машина за захарен памук ще привлече много любители на памук, затова се уверете, че уредът има подходящи функции за безопасност. Купата трябва да се захване правилно, за да се избегне разтичането на разтопената захар. Моторът също трябва да се предпазва от замърсявания.

Уредът също така трябва да има:

 • защита от пръски – помислете за капак, който да покрива машината
 • подвижна купа
 • части, подходящи за съдомиялна машина

Какво друго ми е необходимо, за да направя захарен памук?

Освен цената на машината за захарен памук, както и различните мнения за машините за захарен памук, трябва да вземете предвид и следните:

Захар

Захарният памук не е нищо повече от гранулирана захар с добавени цветове и аромати. Изсушените добавки, било то в смесена, готова за употреба форма или на прах, й придават вкус и аромат.

Така възниква въпросът каква захар използвате в машината за захарен памук? За да сте сигурни, че вашият захарен памук има празничен вкус и цвят, смесете гранулирана захар и специална смес за памук. Използването на предварително смесена захар също работи добре.

Видът захар, който може да се използва, може да варира от машина до машина. Някои могат да използват пудра захар, докато други са по-добри със супер фина или гранулирана захар.

 • Трябва да вземете и мерителна лъжица. Някои машини за захарен памук я включват в комплекта.
 • Пръчките (бамбукови пръчици, хартиени пръчки) могат да бъдат полезни в даден момент, добре е да ги държите под ръка.
 • Преди да потърсите нова детска машина за захарен памук, проверете също дали машината, която ви интересува, може да прави цветен захарен памук.

уред за захарен памук

Съвети и трикове за захарен памук

За да използвате вашата машина за захарен памук по най-ефективния начин:

 • по-добре е да използвате машината навън, за да сведете до минимум замърсяването у дома
 • проверете с каква захар може да работи вашата машина
 • твърдите бонбони ви дават повече аромати от обикновената захар
 • не всички твърди бонбони могат да се използват в машини (само тези от царевичен сироп)
 • можете да използвате оцветители за храни, за да добавите различни цветове към вашия захарен памук
 • можете да използвате овкусители за храна за различни вкусове

Как да почистим машината за захарен памук?

Стъпка 1

Вземете купата от съдомиялната машина и я измийте с топла вода. Няма да ви трябват никакви почистващи препарати, водата ще е достатъчна. След това пуснете машината. Това гарантира, че всички остатъци от предната употреба и захарта са напълно изчезнали. Ако го направите по този начин, няма да имате остатъци от захар.

Стъпка 2

За да премахнете всички възможни остатъци от захар в машината, увеличете нивото на топлина до най-високото и го задръжте така за минута.

Стъпка 3

Отстранете остатъците от захар. За начало настройте машината на максимално ниво на топлина и я оставете на тази степен за минута.

След това напълнете чаша наполовина с вода и внимателно я изсипете в купата на вашата машина. Това ще премахне всички захарни кристали, които са се образували на повърхността. Ще се образува пара когато добавите вода в купата, докато машината ви работи.

Задръжте за 30 сек., изключете уреда и го включете отново за още 30 сек. без вода.

Стъпка 4

Изключете уреда от контакта и го оставете да се охлади.

Стъпка 5

След като машината за захарен памук се охлади, измийте купата с чиста кърпа и почистете разпределителната глава. Захарта може да е останала и по другите части на машината, така че не забравяйте да почистите и тях.

Заключение

Представихме ви ръководство за какво да се оглеждате, когато търсите да си закупите машина за захарен памук. С тези съвети и мнения за машини за захарен памук ще спестите време и ненужни разходи, докато правите превъзходни лакомства в собствения си дом!

ретро машина за захарен памук

[yasr_visitor_votes]

Свързани статии

Back to top button