Топ 5 най-добри мъжки парфюми за 2024

Ароматите често са разделени на групи и ако сте начинаещ, разбирането на всички тези аромати може да е трудно. За щастие, тази статия ви предоставя подробна информация за петте най-добри мъжки парфюми, включително техните предимства и недостатъци. Нека разберем кои са те.

Най-добър като цяло
4.6 / 5

Euphoria от Calvin Klein съчетава съвременна свежест със съблазнителна, богата и запазена марка, за да осигури на мъжете дръзко изживяване в ежедневието им. Ароматът е по-мек и плодов.

Предимства

 • Приятен аромат и зашеметяваща бутилка
 • Прекрасен за вечерни поводи, но може да се използва и през деня
 • Дълготраен аромат, издържащ до половин ден

Недостатъци

 • Висока цена
Най-добър подгласник
4.4 / 5

Eros на Versace е аромат, който съчетава мента, ветивер, лимон, тонка боб, ванилия, здравец, кедър и амброксан, за да създаде дълготрайна свежест. Шишенцето му е оригинално и привлекателно.

Предимства

 • За цялата година
 • Приятен и свеж аромат
 • Атрактивна опаковка

Недостатъци

 • Има прекрасен аромат, но изветрява бързо
Най-добър в ниския клас
4.3 / 5

Passenger на S.T. Dupont е един от евтините маркови парфюми, отличаващ се с дълготрайни аромати на цитрусови и виолетови листа. Той съчетава розов пипер и лавандула, което го прави подходящ за пътувания и приключения.

Предимства

 • Красива опаковка
 • Дълготраен
 • Ароматно цитрусово ухание

Недостатъци

 • Скъп
Най-добър в премиум класа
4.9 / 5

Allure на Chanel е хубав мъжки парфюм на по-висока цена, но със силни нотки на свежест и чувственост - перфектен аромат за мъже, които харесват живота на открито. Придава остатъчни бели мускусни нотки.

Предимства

 • Оригинална опаковка
 • Приятно дълготрайно ухание
 • Рентабилен

Недостатъци

 • Слаб аромат
Най-популярен
4.2 / 5

Acqua на Giorgio Armani има сладко-солени нотки на морска вода, което го прави най-добрия аромат за мъже, които обичат да са елегантни и впечатляващи. Ароматният нюанс на розмарин и горчив цитрус го правят неподражаем.

Предимства

 • Свеж и привлекателен аромат
 • Разумна цена
 • Опакован в изящна кутия

Недостатъци

 • Недълготраен аромат

Актуализации на съдържанието:

Ние ви ценим като клиент и затова непрекъснато актуализираме нашите списъци с продукти, за да ви предложим най-добрите опции на най-добрите цени. Можете да сте спокойни, че съвсем наскоро проверихме отново нашите най-добри продукти.

Cъдържание Отворете

Ръководство за покупка

Да познавате кои аромати са най-добрите на пазара може да бъде трудно, ако не знаете как да ги разпознаете. За щастие в този раздел ще научите основите и какво да търсите при избора на най-добрите мъжки парфюми. Да започваме!

мъжки парфюми цени

Защо трябва да носим парфюм?

Това са някои от предимствата на използването на парфюми.

Прави ви привлекателни

Парфюмите са с високо съдържание на феромони, които ви правят по-привлекателни.

Подобрява настроението

Трябва да обърнете внимание, че парфюмите се предлагат в различни аромати, за да отговарят те на настроението ви. Изберете и използвайте подходящ за дадения случай аромат, за да сте в тон с настроението ви.

Подсилва самочувствието

Хубавият парфюм, подобно на хубавото облекло, може да повиши самочувствието ви и да ви помогне да изкарате деня, без да се притеснявате за миризмата на тялото ви.

Укрепва здравето

Парфюмът може да подобри настроението на човек, което от своя страна предпазва от стрес и други проблеми, свързани с тревожността. Може да използвате любимия си аромат, за да облекчите напрежението и да повишите настроението си.

Лекува главоболие

Парфюмът може да ви помогне да се отървете от упоритото главоболие. Въпреки това, ароматите с етерични масла могат да влошат главоболието.

парфюми

Видове парфюми по интензивност

Ароматите имат различни форми и имена, в зависимост от тяхната интензивност и пола на потребителя. Те обаче попадат в една от следните групи.

Тоалетна вода

Това е лек спрей, който съдържа 5–15% чиста парфюмна есенция, разтворена в алкохол. Този аромат трае средно около 3 ч.

Лека тоалетна вода

Това е най-разредената форма на аромат, която често съдържа 1% –3% парфюмно масло, разредено в алкохол и вода. Водата е основният компонент в състава, трайността е до 1 ч. и често се използва за освежаване.

Одеколон

В Северна Америка това е популярно наименование за мъжките аромати. С концентрации на етерични масла или „парфюмен екстракт“ от 2 до 4%, това е една от най-леките концентрации на аромат. Ароматът трае средно около 2 ч.

Парфюмна вода

Този термин се използва за описание на унисекс парфюми. С чистата си концентрация на парфюмна есенция от 15–20%, той издържа 5-8 ч.

Парфюм

Това е най-силният и скъп от всички аромати. Парфюмът е с по-голямо количество масло и включва 20% до 30% чиста парфюмна есенция. Еднократно нанасяне на аромат може да продължи до 24 ч. Тъй като в сместа има по-малко алкохол, той е отличен и за хора с чувствителна кожа.

Парфюмно олио

Това са аромати, направени изцяло от масло, без добавен алкохол или вода. Повечето парфюмни масла включват ароматни етерични масла в концентрации до 20%, като носещото масло е останалата част от сместа.

скъпи мъжки парфюми

Парфюмно семейство 

Ароматните семейства са изброени по-долу.

Свежи нотки

Групирането на нотките е разгледано по-долу.

Цитрусови

Цитрусовите масла, които придават на парфюмите уникален кисел аромат, произхождат от кората на лимони, мандарини, бергамот, портокали и грейпфрут.

Водни

Озоновият аромат на влажен въздух след дъждовна е уловен в ранните водни нотки. Днес те се използват по-често като акцент за озаряване на цветни, ориенталски и дървесни аромати.

Зелени

Силната миризма на прясно окосена трева и лилави листа е уловена в зелените аромати. Въпреки обрисуваната картина, традиционният смолист галбанумов нюанс преобладава толкова силно, че при много зелени парфюми всъщност липсва зелената свежест.

Плодови

Тази категория включва много плодови аромати, включително на ягоди, малини и др. Добавя се и малко цвят, за да се получи вкусно миришещо семейство плодови аромати.

евтини маркови парфюми

Флорални нотки

Това са групите флорални нотки.

Леки цветни (прахообразни цветни аромати)

Колекция от нежни, често прахообразни, абстрактни цветя чрез смесване на ослепителни алдехиди и нежни цветя. Алдехидите присъстват естествено в розовите и цитрусовите масла, но те трябва да се синтезират в лаборатория в малки количества.

Цветни ориенталски (сладки подправки)

Основата на цветния ориенталски аромат се състои от меки, пикантни нотки на портокалов цвят, които се смесват с пиперливи алдехиди и сладки подправки.

Ориенталски нотки

По-долу са изброени ориенталските нотки.

Меки ориенталски (кехлибарен аромат)

За да произведе по-нежен тип ориенталски нотки, тамянът придава чувствени нотки на ароматни цветя, подправки и кехлибар. Базовите нотки на съвременните меки ориенталски аромати не са нито толкова сладки, нито толкова тежки, колкото тези на истински ориенталски, което води до по-нежна комбинация от цветя и подправки.

Дървесни ориенталски (сандалово дърво, пачули)

Цветните ориенталски нотки носят дървесен привкус, който е подчертан в това семейство. Отличават се главно с това, че цветята и подправките заемат заден план пред нотките на сандалово дърво и/или пачули. Ориенталското влияние също така е по-отчетливо и помага да се смекчат тежките дървесни тонове.

Дървесни нотки

По-долу са изброени дървесните нотки

Дървесни (ароматна дървесина)

Това е глобалното семейство аромати със съблазнителни хладно-топли нотки на цитрусови плодове и лавандула, сладки подправки и ориенталски дървета. От средата на 60-те години повечето от водещите мъжки парфюми се произвеждат с тази бленда. Тяхната пикантна, мъжествена природа помага на представителите на силния пол да се чувстват спокойни и уравновесени.

Мъхести дървесни (мъх и кехлибар)

Това са горски нотки на дъбов мъх, кехлибар и цитрусови плодове, наричани от парфюмеристите шипрови аромати.

Сухи дървесни (аромати на сухо дърво и кожа)

С добавянето на кедър, тютюн и изгорени дървесни тонове, мъхово-дървесният аромат придобива повече сухота. След изсушаване, семейството на Сухи дървесни нотки става популярно като Кожа поради миризмата на опушена руска кожа.

хубав мъжки парфюм

Ароматни нотки

Нотките на парфюма са компоненти на аромата. Трите вида нотки са връхните, средните и базовите.

Връхни нотки

Връхните нотки са миризмите, които идват на ум веднага, когато напръскате парфюм. Те избледняват бързо, оставайки само първите 5 до 15 мин. Някои популярни връхни нотки са цитрусовите аромати, както и леките флорални нотки като лавандула и роза.

Средни нотки

Средните нотки са „сърцето“ на аромата. Те служат за запазване на някои от ароматите на връхните нотки, като същевременно носят допълнителни миризми, за да подобрят цялостното изживяване. Жасмин, здравец, нероли и иланг-иланг са сред пълноценните, ароматни цветни масла. Тук намират мястото си и ароматите на канела, пипер, бор, лимонена трева, черен пипер и кардамон.

Базови нотки

Базовите нотки, заедно със средните нотки, съставляват основата на аромата. Те придават дълбочина и резонанс на по-леките нотки, но същевременно с това ги усилват. Ванилия, кехлибар, мускус, пачули, мъх и дървесни нотки като сандалово дърво и кедър са често срещани базови нотки.

цени мъжки парфюми

Летни и зимни аромати

Ето всичко, което трябва да знаете за летните и зимните аромати.

Летни аромати

Лятото е чудесен сезон да носите ароматите, които ви напомнят за любимите ви дейности на открито – плаж, пътуване на екзотично място или спокойна нощна разходка из квартала. Така че, помислете за любимите си парфюми и миризми, които са цветни, пикантни и ярки, и прекрасно улавят благоуханието на лятото.

Зимни аромати

Зимният аромат не винаги е същият като празничения аромат. Зимните аромати трябва да са топли и чувствени, с достатъчно дълготрайна сила, за да се вкопчат в любимия ви пуловер.

най добрите мъжки парфюми

Парфюми и места за нанасяне

Ето парфюмите и съответните им места на употреба.

Всекидневни аромати

Не искате да носите някой скъп мъжки парфюм, докато сте на риболов с момчетата, правите барбекю или просто почивате у дома, или работите в двора. Ежедневният аромат е идеален при такива обстоятелства.

Аромати за офиса

Хората могат да бъдат подтикнати да участват в предимно несъзнателна дейност само от наличието на приятна околна миризма. На работното място това може да доведе до повишена производителност и внимание. Въпреки че ароматерапията може да не изглежда особено полезна или свързана с развитието и производителността на бизнеса, това е способ, който собствениците на офиси и мениджърите трябва определено да проучат и да използват повече.

Аромати за среща

Ароматът продължава дълго време и миризмата все още се открива на следващата сутрин – нещо, което трудно ще получите от друг аромат. Когато носите този парфюм, със сигурност ще получите комплименти както от жените, така и от мъжете заради приятния му аромат.

най добрите мъжки парфюми

Употребата на парфюм: съвети и трикове

Ето някои насоки за това как да използвате парфюмите ефективно.

Къде да нанасяме парфюм?

Нанесете парфюма върху най-близките до носа ви пулсови точки, като шията, брадичката и ключиците, ако искате и вие да можете да го помиришете. Може да усетите парфюма си по всяко време, само като го нанесете върху китките и вътрешността на лактите.

Нанесете го върху гърдите, лопатките, зад и над ушите си, а защо не и на пъпа. Ако искате да оставите ароматна следа, която другите да следват, вътрешността на коленете и задната част на врата са отлични места за това.

Съвети и трикове

Ето някои съвети и предложения, свързани с парфюмите.

Използвайте само върху суха кожа

Парфюмът трябва да се напръсква върху суха кожа, по възможност след душ. Докато нанасяте, дръжте дюзата за пръскане на 10-15 см. от кожата си.

Нанесете отново, само ако е необходимо

В зависимост от продължителността на аромата, можете да нанесете допълнително парфюм върху китките си. В повечето случаи, това се случва в по-късните часове на деня.

Не пръскайте във въздуха

Безсмислено е да хабите аромата във въздуха и да вървите през него. По-голямата част от аромата ще падне на земята.

Не използвайте парфюми с масла върху дрехите

Парфюмът трае по-дълго ако е върху плат или друга тъкан, а не върху кожата ви. Въпреки това, някои аромати, особено тези, които са по-силни и имат по-дълбок, кехлибарен нюанс, могат да оставят петна по дрехите ви.

Не слагайте твърде много парфюм

Като цяло, едно пръскане на желаната импулсна точка е достатъчно. Целта е да ухаете приятно, а не да заливате себе си и околните със силен парфюмен аромат.

мъжки парфюми

Заключение

Носенето на парфюм е уникален метод да изразите себе си. Това ви прави запомнящи се и прави отлично първо впечатление. Надяваме се, че това ръководство ще ви помогне да намерите най-добрите мъжки парфюми на цени, които са по всеки джоб.

[yasr_visitor_votes]

Свързани статии

Back to top button