Топ 5 най-добри тапи за уши 2024

Тапите за уши могат да ви помогнат да спите по-добре, да се концентрирате по-добре в офиса, в обществения транспорт, както и да предпазите ушите си, докато сте на шумен концерт или пък плувате.

Тъй като на пазара има толкова много тапи за уши, изборът на правилните може да е труден, ако не знаете откъде да започнете. За щастие, ние прегледахме 5 от най-добрите тапи за уши на пазара в тази статия. Нека ви запознаем с тях.

Най-добрите за цената си
4.6 / 5

Тапите за уши Haspro Tube50 са съставени от мека, деликатна полиуретанова пяна, която пасва на ухото за по-малко от минута. Те се предлагат с 50 чифта тапи за еднократна употреба, което ви дава богат избор.

Предимства

 • Инструкциите се предлагат на няколко езика
 • Идеални са за шумни среди
 • Предлагат се в удобна и приятна опаковка

Недостатъци

 • Не осигуряват добра шумоизолация
Най-добрите за деца
4.4 / 5

Тапите Alpine Pluggies Kids® имат уникален дизайн, който предпазва чувствителните детски уши от вредни звуци, силна музика и вода. Подходящи са за деца на възраст от 3 до 12 години.

Предимства

 • Лесно се поставят в ухото
 • Напълно предпазват ушите от вода
 • Интуитивно водене на разговори чрез филтрите AlpineAcoustic

Недостатъци

 • Леко завишена цена
Най-добрите за купони
4.5 / 5

Тапите за уши Alpine PartyPlug ProTM са изработени от материалът Alpine Thermoshape TM, който е мек и гъвкав, и осигурява максимален комфорт, а и абсорбират звука. Те са предназначени за използване по време на шумни събития като фестивали.

Предимства

 • Подходящи са за тържества
 • Не дразнят и не надраскват деликатната кожа на ушите
 • Лесни за почистване

Недостатъци

 • Висока цена
Най-добрите моделируеми
4.3 / 5

Тапите за уши Haspro Mold 6P са отличен избор за хора, които трябва да предпазят ушния си канал от водата по време на плуване. Те са чудесни както за басейна, така и за открити води.

Предимства

 • Наръчник за потребителите на различни езици
 • Дизайн, идеален за ушите на потребителите
 • Пасват идеално на ушния канал

Недостатъци

 • Може да ги загубите поради малкия им размер
Най-добрите тапи от пяна
4.2 / 5

Тапите за уши Haspro Multi10 са изработени от изключително мека полиуретанова пяна с висока стойност на звукопотискане от 38 dB, което блокира всички видове силни звуци.

Предимства

 • Всеки чифт тапи за уши за сън е опакован отделно за по-добра хигиена
 • Позволяват ви да спите удобно
 • Висококачествена изработка

Недостатъци

 • Изисква се много практика, за да ги задържите на място

Актуализации на съдържанието:

Наскоро прегледахме продуктите ни и отново заставаме зад избраните от нас в списъка. Ние непрекъснато проверяваме и актуализираме тези списъци, за да ви гарантираме най-добрите опции, от които да избирате.

Ръководство за покупка

Шумът може да увреди слуховите ви функции, особено ако ушите ви са изложени на силни звуци продължително време. Тази статия ще ви предостави полезна информация, за да можете да вземете информирано решение, когато си купувате качествени тапи за уши. Да започваме!

Защо добрият сън е важен?

Без съмнение, сънят е от съществено значение, за да се чувствате добре. Въпреки това, ако човекът, който спи до вас хърка силно, едва ли ще се събудите свежи и готови да посрещнете деня. Така че в този сценарий, ще ви трябват добри тапи за уши за спане.

Ето и някои от причините защо добрият сън е от съществено значение.

 • Подсилва имунната система – когато спите достатъчно, вашите имунни клетки и протеини получават всичко, от което се нуждаят, за да осигурят вашата защита.
 • Предотвратява покачването на тегло – когато не спите достатъчно, тялото ви генерира стимулиращия апетита хормон грелин, който ви кара да преяждате. В резултат на това, ще наддадете и тегло.
 • Подобрява настроението – ако спите добре, ще се чувствате освежени, когато се събудите, което от своя страна ще подобри настроението ви през целия ден.
 • Увеличава продуктивността – сънят подобрява фокуса и когнитивните умения, което може да ви помогне да бъдете по-продуктивни на работното място.

шумоизолиращи тапи за уши

Как да изберем най-качествените тапи за уши

На пазара има много тапи за уши, но най-фините се поставят безопасно в ушните ви канали и намаляват околния шум, което ви позволява да се концентрирате върху задачите си без да се разсейвате.

Този раздел съдържа задълбочена информация за това какво да вземете под внимание, когато избирате тапи за уши.

Размер и форма

Докато повечето ушни канали са кръгли, то други са овални или с издължена форма. Това е предизвикателство за традиционните тапи да могат да останат на място.

Ако вашите ушни канали са кръгли, можете да използвате почти всички тапи за уши, но ако не, то помислете за уши от пяна или такива, които могат да се моделират по вашето ухо.

От решаващо значение е да търсите продукт, който или предлага различни размери накрайници, или изрично упоменава способността им да се разширяват, за да прилягат на вашето ухо. Някои модели покриват и външното ухо, докато други се поставят по-навътре в канала.

Материал

Най-популярният и рентабилен избор е тапите за уши от пяна. Силиконовите тапи за уши често се поставят на входа на ухото и рядко влизат в ушния канал. Много хора смятат, че восъчните тапи за уши са най-ефективните. Те обаче обикновено са на по-висока цена, въпреки че са предназначени за еднократна употреба.

Някои тапи за уши могат да бъдат и латексни. Това не би трябвало да е проблем за повечето хора, но тези с алергия към латекс трябва внимателно да прочетат подробностите за продукта, за да са сигурни, че ще избрания от тях модел не съдържа латекс.

Употреба

Някои тапи за уши са предназначени да се използват само веднъж, докато други са за многократна употреба. За да се намалят разходите, тапите за еднократна употреба обикновено са направени от по-неиздръжливи материали. Те може да са доста удобни, тъй като не е нужно да ги почиствате след всяка употреба.

Тапите за многократна употреба са изработени от по-здрави материали, които могат да издържат използването им всяка нощ. Те трябва да се почистват редовно, което може да бъде проблем за някои потребители. Те обаче създават по-малко отпадък и могат да ви спестят пари в дългосрочен план.

тапи за уши за сън

Намаляване на шума

NRR (noise reduction rating), или рейтингът за намаляване на шума, определя нивото на намаляване на шума, което показва колко децибела (dB) тапите за уши могат да блокират. Колкото по-висок е NRR, толкова по-голяма е възможността за намаляване на шума. NRR на тапите за уши обикновено е между 22 и 33 dB.

Цел

Тапите за уши ви помагат да предпазите ушите си от силни звуци, но много хора ги използват и за сън. Ето някои примери за разумна употреба на тапите за уши.

Шумни машини

Тъй като някои хора работят с шумно оборудване, силният шум следва да се вземе под внимание. Въпреки че отговорността е на работодателите да гарантират, че техните служители са защитени, някои хора все още не използват защита. В този случай се препоръчват именно тапите за уши.

Музика

Загубата на слуха е доста често срещана сред музикантите. Шумоизолиращите тапи за уши могат да им помогнат да се предпазят от прекомерен шум по време на работа.

Плуване

Тапите за уши са страхотен начин да поддържате ушите си сухи и в безопасност, ако плувате често.

Сън

Тапите за уши могат да ви помогнат да спите по-добре. Ако половинката ви хърка, вероятно не спите достатъчно. Липсата на сън или лошото му качество могат да навредят на здравето ви.

тапи за уши цена

Как да носим правилно тапите за уши?

Това са стъпките за правилното използване на тапите за уши.

 • С чисти пръсти смачкайте тапата във възможно най-малката форма на тръбичка, която да влезе в ухото ви.
 • За да спомогнете отварянето на ушния канал, пресегнете през главата си със свободната ръка и нежно издърпайте ухото си нагоре и леко навън.
 • С леко въртеливо движение поставете тапата дълбоко в ушния канал. Тя трябва да се побира изцяло в ухото ви, като само малка част да се подава.
 • Ще чуете и ще усетите как тапата се разширява, за да запълни ушния канал, след като е била поставена. Ако не сте свикнали с това, усещането навярно ще ви се стори странно, но не и неприятно. Тапите за уши могат да се използват многократно, стига да са чисти и без драскотини или разкъсвания.

Добре ли е да спите всяка вечер с тапи за уши?

Спането с тапи за уши обикновено се счита за безопасно. Те са отличен метод за премахване на външните звуци, които могат да нарушат постоянния режим на сън. Тапите за уши могат да помогнат на хората, които живеят живеят в шумни райони или искат да спят в самолет.

Редовната употреба обаче може да причини леки проблеми в дългосрочен план, като например натрупване на ушна кал. Натрупването на ушна кал може да причини сърбеж и болка в ухото, проблеми със слуха, кашлица, дезориентация и др.

тапи за уши за спане

Какво друго мога да направя, за да намаля нощния шум?

Тапите за уши са рентабилни и ефективни за намаляване на нощния шум, но съществуват и други опции пред тях.

Слушалки за сън

Има различни дизайни на слушалки за сън, някои от които се поставят в ухото, а други се носят извън него. Някои маски за сън, както и възглавници имат вградени високоговорители, които позволяват на спящите да слушат музика, без да използват слушалки.

Бял шум

Генераторите на бял шум произвеждат постоянен фонов звук, който някои хора сравняват с течаща вода или радиостатичен звук. Той може да помогне за блокирането на други шумове. Вентилаторът е устройство, което предлага сходен ефект.

Промени в стаята

На последно място, промените в помещението често могат да допринесат за намаляване на шума. Меките материали, като завеси и килими, могат да абсорбират звука и да направят стаята по-тиха. Звукоизолиращите завеси са един добър вариант, ако шумът идва отвън.

Заключение

Тапите за уши са средство за премахване на шума, което е ефективно и е на ниска цена. На пазара има няколко различни вида тапи за уши, включително варианти, които елиминират и шума. Тапите за уши трябва да се избират въз основа на размера на ушния канал и предпочитанията ви за използвани материали.

[yasr_visitor_votes]

Свързани статии

Back to top button