Топ 7 най-добри шиацу масажори

Образ
Име на продукта
Рейтинг
Покупка

Следвайки световните пандемични събития през последната над една година, хората вече определено обръщат далеч по-сериозно внимание на своето здраве, стремейки се да засилят имунната си система, както и да стимулират защитните сили на организма.

В интензивното ни и забързано ежедневие, обаче, става все по-трудно да съчетаваме полезните с приятните занимания. Задачите валят една след друга и забравяме да си даваме кратки почивки, в които да разпуснем нашите мускули, стави и ум. Това е и сред един от най-големите проблеми на хората през новото десетилетие.

За щастие, в това ръководство детайлно ще ви запознаем с една от най-старите и доказани техники за постигане на комбинацията “полезно плюс приятно”. Това е т.нар. древен японски “шиацу” масаж, който отдавна има славата на страхотен способ в борбата със стреса и ежедневното напрежение. Добрата репутация на този тип процедура се засили силно и на българския пазар, особено през последните няколко години, където във все повече български градове се предлагат подобни сеанси.

Нека ви представим цялата информация относно избирането и покупката на шиацу масажор за врат, гръб и рамене, с който да можете да разтоварвате по всяко едно време.

Cъдържание Отворете

ТОП 7 НАЙ-ДОБРИ ШИАЦУ МАСАЖОРИ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР

Българският пазар за шиацу масажори се развива със страхотни темпове, особено през последните две години. В това ръководство обективно представяме нашите Топ 7 избора за най-добри шиацу масажори за врат, гръб и рамене. Ще разгледаме техните предимства и недостатъци и ще отговорим на най-важните въпроси, свързани с тях.

1. БЕЖОВ ШИАЦУ МАСАЖОР ЗА ЦЯЛОТО ТЯЛО – РЕВЮ

БЕЖОВ ШИАЦУ МАСАЖОР

Предимства


 • Дишаща кожа
 • Безшумна работа
 • Супер цена

Недостатъци


 • Без затопляща функция
 • Къс кабел

Купете този продукт

Този бежов шиацу масажор е добър и бюджетен избор за всеки, който чувства необходимост от разтоварване и отпускане. Подходящ е за хора с проблеми във врата и гърба, както и за хора в напреднала възраст, и тези, които шофират често и по много.

За постигане на оптимален масажиращ ефект са използвани 2 тихи масажни глави с по 8 пръста всяка. Топките се движат въртеливо, като имате опцията да изберете посоката на движение. Това позволява да се достигнат повече проблемни точки по тялото.

Устройството е тапицирано с дишаща изкуствена кожа, която не се зацапва лесно, не задържа влага и прах. Освен това, шиацу масажорът има интегриран и удобно разположен контролен панел от едната си страна.

Макар и да е рекламиран с наличие на затопляща функция, голяма част от потребителите, вече закупили този шиацу масажор споделят, че не усещат каквото и да е затопляне, а ние сме по-склонни да се доверим на тяхната обратна връзка, отколкото от обещанията на производителя.

Друг недостатък е късият кабел на шиацу масажора, който ви задължава да стоите близо до контакт и да съобразите позицията си.


2. МАСАЖИРАЩА ВЪЗГЛАВНИЧКА CAR & HOME – РЕВЮ

CAR & HOME

Предимства


 • Компактна и лесно преносима
 • Елегантна визия
 • Топ цена

Недостатъци


 • Посредствено качество на изработка
 • Без затопляне

Купете този продукт

С красива визия и достъпна за всеки джоб, тази масажираща шиацу възглавничка е поредния добър продукт, който можете да включите във вашия списък.

Може да се използва на всяка една част от тялото – врат, гръб, рамене, бедра, бюст, прасци, задни части, корем, кръст. Предоставя леки и приятни вибрации и умерена сила на масажиране. Устройството щеше да е наистина завършено, ако предлагаше и затопляща функция, но, за съжаление, не разполага с такава.

Това, което истински не прави добро впечатление, всъщност, е незадоволителното качество на изработката. Тапицерията евтинее и не се връзва с иначе елегантната визия на този шиацу масажор за тяло.

И все пак, смятаме, че ако претеглим плюсовете и минусите, то определено има смисъл да обърнем внимание на този бюджетен шиацу масажор.


3. 4D ШИАЦУ ТЕРМОМАСАЖОР – РЕВЮ

4D ШИАЦУ ТЕРМОМАСАЖОР

Предимства


 • 4 терапии в един уред
 • Автоматично изключване
 • Страхотна цена

Недостатъци


 • Проблемна загряваща функция

Купете този продукт

Много сходен на първия продукт в нашата класация, този 4D шиацу масажор за тяло комбинира 4 различни терапии в един уред – обикновен шиацу, отпускащ шиацу, разтриващ шиацу и загряващ шиацу масаж.

Масажорът осигурява страхотен начин за освобождаване от напрежението, болката, стреса и стимулира кръвообращението на цялото тяло. Разполага и със защитна функция, която автоматично изключва уреда при по-продължителна работа, предотвратявайки по този начин потенциално прегряване. Цената на шиацу масажора е повече от достъпна, а точно в този момент се предлага и със страхотно лятно намаление.

И тук, обаче, имаме проблемна загряваща функция, която повечето потребители описват като светване на лампичките, но нищо повече. Имайте този минус предвид.

Ако топлият масаж е нещо, с което сте склонни да направите компромис, ето ви поредното страхотно шиацу решение!


4. JOYCARE – JC-360 – РЕВЮ

JOYCARE - JC-360

Предимства


 • Регулируема мощност
 • Загряващ ефект за стъпалата
 • Страхотно съотношение “цена:производителност”

Недостатъци


 • Обикновен пластмасов материал

Купете този продукт

Ето ви и едно специализирано решение за вашите стъпала, пръсти и пети. Joycare – JC-360 е шиацу масажор, който е проектиран изцяло да доставя наслада на вашите изтощени крака.

Ако сте човек, който често и задълго стои прав, то вашите схващания, където и да е по тялото навярно тръгват именно от стъпалата. С този шиацу масажор, вие можете да си правите кръгов шиацу масаж със същия ефект като ръцете на професионален масажист. Чрез своите подсилващи, стимулиращи, успокояващи и отпускащи масажи, уморените ви крака ще ви бъдат истински благодарни.

Масажорът разполага с приятен затоплящ ефект и регулируема мощност, за да пасне на предпочитанията на всеки потребител. Смятаме, че е страхотно решение предвид функционалността му, както и бюджетната цена.

Като единствен минус можем да изтъкнем материалът на сглобката – тя е от обикновена пластмаса, която, обаче, е достатъчно издръжлива. Въпреки това, ако сте по-тежки, навярно ще е по-разумно да ползвате този шиацу масажор седнали, а не изправени.


5. MEDISANA MC 815 – РЕВЮ

MEDISANA MC 815

Предимства


 • 3 избираеми масажни зони
 • Постепенен затоплящ ефект
 • Таймер и автоматично изключване
 • Лесен за почистване и поддържане материал
 • 3 години гаранция
 • Производител, който е лидер на пазара

Недостатъци


 • Висока цена

Купете този продукт

Medisana е един от лидерите на пазара за шиацу масажори. Техният модел MC 815 комбинира два различни типа масаж – шиацу и вибрационен, за постигане на максимална релаксация и здравословен ефект. С този шиацу масажор за врат и гръб можете да се насладите на интензивен масаж с осезаемо усещане за пълен релакс.

Шиацу масажорът предлага 3 избираеми масажни зони на гърба – цял гръб, горна част на гърба или долна част на гърба. Масажиращите 3D шиацу глави са разположени така, че да следват важните точки на гърба и да окажат натиск на точното място. Те извършват кръгови движения и облекчават всички зони на гърба. Шиацу масажът на гърба може да се включи както отделно, така и заедно с вибрация на седалището и инфрачервена светлина и топлина.

В никакъв случай не пренебрегваме и високо-качествения текстил, който не се наелектризира и се чисти лесно и бързо.

Скритият коз на този шиацу масажор е гаранцията му – цели 3 години! Ето това получавате от доказан в бранша производител като Medisana.

Да, този шиацу масажор е далеч по-скъп от останалите продукти в класацията ни, но определено има защо.


6. МАСАЖНА ВЪЗГЛАВНИЦА WENZHOU – РЕВЮ

WENZHOU

Предимства


 • Автоматична смяна на посоката на масажиране
 • Инфрачервено загряване
 • Елегантен дизайн

Недостатъци


 • По-висока цена

Купете този продукт

Масажната шиацу възглавница WENZHOU с инфрачервено загряване е специално създадена за масажиране в областта на врата и шията. Тя разполага с 4 въртящи се глави за масаж с възможност за въртене в двете посоки, което осигурява дълбок масаж и спомага за облекчаване и премахване на главоболие, цялостна умора и стрес.

Тя е малка, лека, елегантна и лесно преносима – можете да я използвате в дома, офиса или колата (в комплекта е включен адаптер за кола).

Това симпатично шиацу решение получава множество страхотни отзиви от доволните си потребители и по-високата цена е може би единственото, което може да ви попречи. Ако тя не представлява проблем за вас, обаче, силно препоръчваме да обмислите сериозно този уред, ако искате едно наистина качествено шиацу изживяване.


7. ШИАЦУ МАСАЖОР ЗА КРАКА – РЕВЮ

МАСАЖОР ЗА КРАКА

Предимства


 • Гумени крачета против хлъзгане
 • Инфрачервена затопляща функция
 • Максимално поддържано тегло от 120 кг.
 • Качествен материал

Недостатъци


 • Висока цена
 • Обикновен дизайн

Купете този продукт

Създаден за домашно ползване, този шиацу масажор за крака е изцяло съобразен с различната форма и размери на човешките стъпала. Специалните легла обхващат краката, като отнемат от тежестта на тялото и създават приятно усещане за лекота. Те са покрити със сваляем, приятен на допир калъф, който позволява пране в пералня. Вътрешното покритие е също от мек материал за допълнителен комфорт.

В долната част на леглата за стъпала са разположени масажните глави – те осигуряват разнообразен натиск, който умно е съобразен с анатомията на ходилото. 

В горната част на леглата са разположени висококачествени разтриващи елементи, които имитират ефекта и усещането на класическия шиацу масаж. Освен чрез вибриране и разтриване, уредът спомага за цялостното тонизиране на организма и със специално инфрачервено лъчение. То загрява тъканите и оптимизира кръвооросяването.

Макар и осезаемо по-скъп и с не толкова впечатляващ дизайн, това е едно от най-добрите решения за едновременно нежен и интензивен масаж на вашите стъпала.


КАКВО ОЗНАЧАВА “ШИАЦУ”?

КАКВО ОЗНАЧАВА “ШИАЦУ”?Шиацу масажът е мануална терапия, която произлиза от Япония и се практикува с лечебна и отпускаща цел. Самият термин „шиацу“ съчетава две японски понятия и буквално може да се преведе като “натиск с пръсти”.

При стандартния шиацу масаж, терапевтът използва своите пръсти и длани, за да окаже натиск върху ключови точки, разположени върху т.нар. енергийните канали на тялото, наречени “меридиани”. Най-общо казано, целта на шиацу масажа е да отблокира и възстанови нормалната проходимост на енергийните канали и да спомогне релаксацията на мускулите.

Когато клиентът има здравословни оплаквания, шиацу масажът често може да бъде ефикасен метод за стимулиране на организма сам да се справи с проблема. Възможно е терапевтът да открие и първопричината за дискомфорта на клиента по време на процедурата и чрез използването на различни масажни техники и методи да даде стимул на тялото да я преодолее.

По време на процедурата се прилага и разтягане на определени мускулни групи, за да се разпредели енергията по балансиран начин в тялото на клиента.

КАКВО СА ШИАЦУ МАСАЖОРИТЕ И КАК РАБОТЯТ?

Шиацу масажорите са проектирани по специален начин, за да могат да възпроизвеждат традиционната техника за масажиране. Те използват заоблени ролки, които се търкалят и/или вибрират по мускулите на гърба и врата, като така възпроизвеждат движението и естествения натиск на човешката ръка. Някои масажори използват само две въртящи се ролки, докато по-сложните и по-скъпи модели имат множество ролки или възли, движещи се във всички възможни посоки и ъгли.

По-голямата част от шиацу масажорите работят със захранване в електрическата мрежа или посредством адаптер, който можете да се включи в запалката на автомобила. Естествено, има има и модели, които работят на батерии.

ВИДОВЕ ШИАЦУ МАСАЖОРИ

Шиацу масажорите се различават главно по това коя част от тялото могат да масажират:

Ръчните масажори са най-малките, държат се само с една ръка и можете да го използвате без никаква помощ. Често се захранват с батерии.

Шиацу масажорите за врат и рамене обикновено са изработени от твърд материал с мека обвивка. Както повечето други видове, те масажират, вибрират и дори могат да затоплят, за да осигурят допълнително облекчение върху двата най-проблемни участъка.

Естествено, има и шиацу масажори, комбиниращи всички зони в един уред. Характерно за този вид масажори е, че често вървят в комплект с различни приставки и аксесоари, но, помнете едно – колкото по-универсален е един уред, обикновено толкова по-лоша цялостна производителност предлага той.

Днес много модерни са и масажиращите шиацу възглавница. Този тип масажори имат масажиращи ролки, поставени вътре във възглавницата, за да ви осигурят усещане за пълна релаксация. Големият им минус е, че често имат твърде къс кабел, което ограничава местата, където можете със спокойствие и удобство да ги използвате.

ТОП 3 НЕОЧАКВАНИ ПОЛЗИ ОТ ШИАЦУ МАСАЖОРИТЕ

Не се изненадвайте от факта, че шиацу масажорите не само осигуряват цялостно облекчение, но и допринасят за редица неочаквани ползи за вашето здраве и по-качествен лайфстайл.

Според нас, сред 3-те най-големи ползи от шиацу масажите, за които не подозирахте, са:

1. Трайно оптимизиране на качеството на съня

Aко недоспиването и безсънните нощи започват да стават хроничен проблем за вас, качественият шиацу масаж на врата и гърба ще ви помогне да се отпуснете достатъчно, за да спите спокойно, без да се нуждаете от допълнителни стимуланти.

2. Подобрена памет и мисловна дейност

Добрият шиацу масаж води до освобождаване от стрес, напрежение и натиск, което ще допринесе до огромна умствена яснота, която повечето хора почувстват веднага след сеанса. Науката отдавна е доказала, че високите нива на стрес могат да блокират логичната мисловна дейност, както и да доведат до често разсейване. Ако учите за тежък изпит или трябва да запомните сложен процес в работата ви, пробвайте с кратки шиацу масажи, за да се убедите в ползите за вашата памет и мисъл.

3. По-лесна и ползотворна медитация

По време на качествен шиацу масаж, можете буквално да изпаднете в контролиран транс, който, от своя страна, ви позволява да медитирате по-лесно, което пък е допълнителна полза за горните две ползи.

4 ФАКТОРА, КОИТО ДА ВЗЕМЕМ ПРЕДВИД ПРИ ИЗБОРА НА ШИАЦУ МАСАЖОР

1. Мощност и функционалност

Мощността на шиацу масажора варира в зависимост от вида му и кои части от тялото стимулира. Ударните масажи логично изискват по-голяма мощност, за да проникнат дълбоко в мускулите. Обикновено, те са с мощност 25-45 W.

Иначе, като всяко друго устройство, функционалността също е много важна за шиацу масажорите.

Някои масажори комбинират в себе си няколко основни шиацу техники като добре познатото класическо размачкване, тапинг, стречинг и спотинг и др.

Препоръчваме да търсите и шиацу масажори с вибрираща и/или термофункция за по-добро кръвооросяване и допълнително тонизиране на мускулите ви.

2. Размер

Тук имаме предвид не само размерите и теглото на самия шиацу масажор, а и тези на потребителят.

Ако сте решили да закупите шиацу масажор за ходила, например, трябва да проверите максималния размер на стъпалата, които поддържа, както и теглото на човека, за да не се счупи бързо, когато стоите върху него.

3. Качество на изработката

Качество на изработкатаКачеството на тапицерията на един шиацу масажор е изключително важно в случай, че възнамерявате да използвате Вашият масажор по-често. Цялостното усещане за масаж се разваля, когато тапицерията на масажора е неприятна – затова, никога не забравяйте този фактор.

Освен това, в случай, че вашият шиацу масажор има затопляща функция, качеството на тапицерията добива още по-голямо значение.

 4. Цена – заслужава ли си?

Преценете добре дали наистина имате нужда от шиацу масажор или вашите проблеми са по-скоро временни и могат да бъдат решени с няколко ходения при професионалист.

Ако закупите устройство, което ще ползвате няколко пъти и после ще забравите в някой шкаф, струва ли си наистина да заплащате за това?

МИНУСИ НА ШИАЦУ МАСАЖОРИТЕ

Обективно погледнато, шиацу масажорите нямат минуси.

Естествено, напълно възможно е в определени моменти да ви причинят известна болка, притискайки конкретни точки от вашето тяло. Това е напълно нормално и не трябва да ви смущава по какъвто и да е начин.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

1. Колко често можем да прилагаме шиацу масажи?

Съветваме ви да започнете с по-кратки процедури през по-големи интервали от време. 5-10 минути на ден, с честота около 1-2 пъти седмично е напълно достатъчно като за начало.

При хора с по-задълбочени проблеми, обаче, или след като са се консултирали със специалист, може да увеличите масажните сеанси до 20-30 минути на ден с честота максимум до 5 пъти седмично.

2. Могат ли шиацу масажорите да бъдат опасни за здравето ни?

Ако сте подбрали висококачествен масажор с медицинска гаранция на доказан в областта производител – не, по никакъв начин.

Този тип уреди са създадени изцяло с цел да бъдат полезни и ефективни и няма от какво да се притеснявате при употребата им и ефектите след нея.

3. Колко ефективен е шиацу масажът?

Трябва добре да проучите дали проблемите, които имате биха били повлияни от шиацу масаж. Ако имате близки, които вече имат подобен уред, помолете ги да ги използвате назаем за няколко дни, за да разберете дали масажът е наистина ефективен за вас. Това е умен начин да прецените ползите, които бихте имали от честите шиацу сеанси.

При всички положения, обаче, шиацу масажът е винаги приятен и ободряващ, дори и да нямате каквито и да е здравословни оплаквания.

4. Кой тип хора може да се възползва най-добре от шиацу масажите?

Шиацу масажорите са препоръчителни за мъже и жени от всички възрасти, страдащи от хронична умора, високи нива на стрес, чести мускулни крампи, болки в ставите и безсъние.

Според проучванията, шиацу масажорите се използват най-често от активни хора, но и от такива със заседнало ежедневие, страдащи от обездвижване и повишено лично тегло. Накратко, от всеки.

Тийнейджъри и деца също могат да използват подобни устройства, но те рядко изпитват повечето от проблемите на възрастните и затова надали ще усетят насладата от един шиацу масаж. Добре е да се консултирате със специалист, ако смятате, че вашето подрастващо дете би извлякло ползи от подобни сеанси.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ – ЗАСЛУЖАВАТ ЛИ СИ ШИАЦУ МАСАЖОРИТЕ?

Шиацу масажорите са практични и леки уреди, донасящи огромна стойност чрез приятното чувство на релакс, което донасят. Сковаващите ежедневни дейности като дългото шофиране, работата в офис, неправилното спане и пр. могат да причинят болки и напрежение във врата, раменете, гърба, стъпалата и кръста, които с времето стават все по-силни и нетърпими. Ето тук на помощ идват шиацу масажорите, които деликатно намаляват симптомите на умора и тонизират тялото (и мозъка) ни, за да можем с лекота да се справяме с ежедневните си задачи.

Тези устройства са достатъчно удобни и преносими и могат да се ползват навсякъде – на работното място, у дома или по време на пътувания. Тъй като тяхната идея не е да са твърде мощни, те са икономични и могат да се използват от всеки член на семейството

Субективното ни мнение е, че закупуването на шиацу масажор винаги е правилно решение, но за да направите най-добрата инвестиция, е нужно да прегледате различните модели на пазара. Надяваме се с това ръководство да сме успели да ви насочим към този шиацу масажор, който е най-подходящ за вашите предпочитания и нужди.

А сега е време за заслужен релакс!

[yasr_visitor_votes]

Свързани статии

Back to top button