Топ 5 най-добрите преси за коса

Образ
Име на продукта
Рейтинг
Покупка

Да имаме преса за коса, за перфектно изправена коса, или неустоими къдрици, отдавна е възможно да се случва вкъщи, а не само във фризьорският салон. Съществуват преси с всякакви характеристики и параметри- титаниеви плочи, керамични, йонни, тефлонови. Преса за коса, с пара, развиващи висока температура на загряване, или по- ниска, преса за коса с кератин, професионални, полупрофесионални, голям или малък размер, подходящи за пътувания, за терапии, за къдрици, за изправяне, комбинирани. Индустрията, съсредоточена в това продуктово производство е помислила за всеки вкус, и във всяка насока .

Cъдържание Отворете

Подбрахме за вас, ТОП 5 на най- добрите преси за коса

Съществуват множество марки и неизброими видове преси за коси. Но за какво трябва да гледате и внимавате? Кой производител да изберете? Или може би се чудите до колко цената е определяща? Написахме следващите редове специално за вас, с желание, да ви улесним максимално в избора. Базирахме този материал на редица потребителски мнения за преси на коса, и проучвания по темата. А за пълна обективност,  ще споделим всички плюсове и минуси, предимства и недостатъци на  някои от най- търсените и предпочитани модели преси за коса.

1. Преса за коса Remington S6500 – РЕВЮ 

Преса за коса Remington S6500

Предимства


 • Керамични плочи
 • И за изправяне и за навиване
 • Достъпна цена
 • Дълги, 11см плочи
 • Бързо загряване

Недостатъци


 • Нагряващ се корпус при дълга употреба
 • Леко раздалечени плочи

Проверете Цената

Пресата за коса Remington S6500 е подходяща, както за изправяне, така и за постигане на красиви къдрици. Тази преса за коса е удачен избор , и при тънки, и при по- плътни коси.  Отличава се с лек дизайн, 11 см.дълги и тънки щипки, със заоблени краища, което позволява захващане на по- големи кичури коса и постигане на обем още от корените. Изработена с висококачествено керамично покритие, този продукт конкурира всяка професионална преса за коса, постигайки добра температура за стилизиране (от 150 до 230 градуса, отчитащи се на ярък LED дисплей). За кратко време влиза в работен режим – само 15 сек., а за още 45 сек. достига и максималната си температура. С това, предимствата на тази преса не свършват- автоматично се самоизключва след 1ч., за по- добра сигурност. Притежава и  заключващи се дисплей и рамена за по-добро съхранение.

Цената на Remington S6500 варира, като често, може да попадне в стойностен сегмент до 100 лв. Цветовете, в които е най- разпространена са черен и сив. Тази преса за коса се радва на добри потребителски мнения, като проучванията показват над  85% одобрение на продукта. Положителната му оценка се формира, на база нейната универсалност на приложение и трайност на постигнатият резултат, който се постига без косъма да е увреден. А бързото достигане на температурен оптимум качва нейният рейтинг допълнително нагоре в класацията.


2. L’Oréal Professionnel Steampod 3.0 – РЕВЮ

L’Oréal Professionnel Steampod 3.0

Предимства


 • До 78% защита на косата
 • Загрява бързо
 • Работи с пара
 • Термичен контрол
 • Двойни плочи  
 • Резервоар за вода

Недостатъци


 • Висока цена

Проверете Цената

С тази професионална преса за коса L’Oréal Professionnel Steampod 3.0 може да постигнете несравними резултати в домашни условия. След работа с тази преса, косата ви ще бъде не само по-бързо оформена, но и два пъти по-гладка и мека, като същевременно може да бъдете сигурни, че сте я предпазили напълно. Това се постига благодарение на изключителната технология на парата, която всъщност стилизира косата ви. С парата може да изправите дори най-къдравата коса, както и да постигнете дълготрайни къдрици и на най-правата коса. Пресата разполага с резервоар за вода, който е вграден изцяло в нейната дръжкат, а като цяло дизайнът и размерът на пресата са доста компактни и удобни за пренасяне или пътуване. 

Двойните плочи с анодирано покритие гарантират висока устойчивост и равномерно разпределение на топлината по кичурите коса, без да причиняват дърпане или скубане, а накрая оставят бляскава и мека коса. Пресата има и 3 степени за контрол на топлината в зависимост от дебелината на косъма, като резултатите показват, че потребителите на този уред изпитват до 78% по-малко увреждания на косата.


3. Remington PRO-Sleek & Curl S6505 – РЕВЮ

Remington PRO-Sleek & Curl S6505

Предимства


 • Керамична преса за коса с турмалиново покритие
 • Бързо загряване
 • Изключване при неактивност
 • Добра цена

Недостатъци


 • Леко раздалечени плочи

Проверете Цената

Remington PRO-Sleek & Curl S6505  е преса за коса, подходяща както за тънки, така и за плътни, трудно поддаващи се на обработка коси. Изработена от керамика,  с турмалиново покритие, тази преса за коса гарантира най- добро изживяване- косата се стилизира лесно, без наелектризиране и с блясък във всеки кичур.  Загрява бързо, като за 15 сек. влиза в работен режим, а 45 сек. по- късно, вече е в оптимални градуси. Притежава термостат, показващ на LED дисплей зададената температура, която може да бъде фиксирана в стойности между 150 и 230 градуса. Притежава функция за автоматично изключване след 1ч., за по- голяма безопасност.

Попада в среден ценови клас, като  може да бъде открита на цена под 100 лв. 

Потребителското мнение за тази преса за коса, определя Remington PRO-Sleek & Curl S6505  като много добър продукт, конкуриращ всяка професионална преса за коса . При този модел, в сравнения с други преси за коси на същата марка, част от потребителите отчитат, леко разделечени една от други плочи. Това обаче не пречи на потребителското изживяване и нейното безпроблемно ползване. Може да бъде открита предимно в лилав цвят.


4. Инфраред преса OTTO  – РЕВЮ

 

Инфраред преса OTTO

Предимства


 • LCD дисплей
 • Плаващи плочи за подхранваща терапия
 • Ниска цена
 • Подходяща за плътна, гъста и некопорна коса

Недостатъци


 • Премахва обема от косата

Проверете Цената

Ако искате да имате права коса, но не желаете да я изправяте твърде често, тогава изберете инфраред пресата OTTO. Това е един уникален уред на разумна цена, който е идеален подарък за любимата ви дамска половинка. С тази преса може да бъдете спокойни, че естествената влага на косъма ще бъде запазена, не само защото косъмът се нагрява постепенно, но и понеже пресата предлага и инфрачервена технология. Това е и най-големият плюс на тази преса, защото след употреба косата ви няма да е суха, на клечки и изгорена, а мека и жива. Освен това няма да е необходимо да я изправяте всекидневно – достатъчно е да направите това след измиване на косата, а ефектът е гарантирано дълготраен. 

Наред с всички други плюсове, косата ви няма и да се наелектризира благодарение на йонизиращата функция на пресата. С инфраред технологията можете да си правите и домашни терапии с масла, като използвате пресата на най-ниска температура, която можете да следите на удобния LCD дисплей – така маслото прониква в сърцевината на косъма и го подхранва.


5. Преса за коса Philips Essential Care – РЕВЮ 

Преса за коса Philips Essential Care HP8323_00, Керамични плочи

Предимства


 • Керамична преса с турмалиново покритие
 • Йонизиращо въздействие
 • Бързо загряване
 • Ниска цена

Недостатъци


 • По- къс кабел

Проверете Цената

Philips Essential Care е керамична преса за коса, с турмалиново покритие и 10см.,дълги плочи. Тази синергия придава бляскав,  мек вид на косата, при изправяне или навиване. Същевременно се предотвратява наелектризиране, благодарение на турмалиновите частици. За 60 сек. , тази преса за коса, развива температура до 210 градуса, което я прави по- подходяща за тънки коси, а правенето на букли с нея няма да е най- доброто, което може да предложи. Предлага се предимно в черен цвят, с две настройки на температурата. Дължината на кабела е 1,8м., което донякъде може да е ограничаващо. Пресата за коса има механизъм за заключване, спомагащ  нейното предпазване от повреда. Попада в нисък ценови клас, с по- скоро неутрално потребителско мнение, въпреки факта, че йонизиращото въздействие, дарява косата с неповторим блясък.


Видове преси за коса, според техните плочи и разликите между тях

Видове преси за коса, според техните плочи и разликите между тяхНека започнем с това, как се постигат перфектни къдрици или идеално права коса? Ключът е в липсата на влага в косъма, позволяващ да бъде топлинно стилизиран в красива прическа. Пресата за коса, в зависимост от своя вид (керамична, метална, турмалинова, тефлонова, кератинова или парна) и мощност, постигат оптималните, или не толкова, резултати.

Любопитна информация може да видите тук: https://www.remington.bg/statii/nyakoi-fakti-za-presite-za-kosa

Преди много години, пресите за коса бяха тези, състоящи се от метални плочи. За съжаление, повърхността им не може да се нагрее равномерно. Не се плъзгат леко по косата, което довежда до травмиране на косъма, изсушаването му, а в много случаи – и изгаряне. За жалост , при работа с нея, това се случва, без значение дали е използван защитен продукт или не. Пресите за коса с метални плочи попадат в ниския ценови клас на сегмента и са все по- рядко търсени, поради многото си недостатъци и малко плюсове.

Керамичните преси за коса, са сред най-разпространените

Често, те са базови, с допълнителни подобрения като тефлонови покрития, или „изляти“ турмалинови частици по техните плочи, за постигане на най-добри резултати. Керамичната преса за коса се отличава с висока гладкост на покритието си, позволяващо леко плъзгане по косата. Това спестява увредата на косменият фоликул, под влияние на високите градуси. Попадат в средният ценови клас. Имат много сходни продукти, и са едни от най- търсените за постигането на резултати, съизмерими с професионална преса за коса. Тук е важно да отбележим, че търсейки преса, тя трябва да е изработена от керамика, а не само с керамично покритие. Дължи се на факта, че във времето и с температурата, която се развива, керамиката, като добавка, а не основен компонент-пада. Така, пресата няма да е толкова ефективна, увеличавайки вероятността от изгаряне на косата.

Пресата за коса с турмалиново покритие е също един от най- добрите избори.

При нея, покритието от турмалин, „излято“ върху плочите на пресата, предпазва косъма от високата температура, оказвайки положително влияние косата да не се наелектризира. Влагата се запечатва  вътре в косъма, с бляскъв финиш на желаната прическа. Подходяща по-скоро за изправяне на косата, отколкото за накъдряне. Резултатите напълно препокриват ефекта, постигнат с професионална преса за коса.

Пресата за коса с титан е също доста търсена

Oсобено, когато може да бъде помощно средство в различни терапии- с арган и кератин, например. Philips имат доста интересни решения.

Този вид преси са идеален съюзник в овладяването на гъсти и непокорни коси.  Изработени от лек материал, носещ йонен заряд,  титаниевите плочи зареждат косъма с отрицателни йони. Това води до гладка и бляскава прическа, спомагайки полезните вещества, от използваните съпътстващи продукти, да бъдат максимално усвоени. На пазара пресите за коса с титан, попадат от среден към висок ценови клас.

Пресата за коса с тефлоново покритие също е един от най-добрите избори

Подобно на керамичните, се нагрява равномерно, плъзга се лесно и за минути, постига перфектно подредена коса, без косъма да е увреден от висока температурна обработка. По честота на потребитеско търсене, тази преса се нарежда непосредствено след керамичните преси за коса. 

Пресата за коса с кератин навлезе на пазара, в последните години, радвайки се на все по- голямо търсене.

Мненията на потребителите са добри, тъй като този вид преса за коса  е  по- щадяща към косата. Обикновено кератиновата преса за коса е в комбинация и с турмалиново покритие, гарантиращо чудесни резултати.

Съществува и преса за коса с пара, запечатваща без увреда косъма при използване. Посредством малкък контейнер за вода, този вид преса за коса улеснява процеса за оформяне на желаната прическа и се радва на добра потребителска оценка.

Пазарът наистина изобилства от различни продукти, спомагащи стилизирането на косата. Част от тях са микс от няколко от по- горе изброените технологии.  Същевременно, са съобразени и със спецификата на въздействие, спрямо което са търсени ( изправяне, къдрене, за терапии), като например, йонно- керамични или мраморно- керамични, преси с пара, или такива с кератин.

5 фактора, при избор на преса за коса

Според материала, от който е изработена

преса за коса материалИзбирайки преса за коса, трябва да  съобразите състоянието на косата си, за да изберете правилните плочи на вашата преса. Благодарение на тях, ще постигнете оптимални резултати, без излишно прегаряне на косъма.

Основните варианти са:

 • Керамична преса за коса;
 • Турмалинова преса за коса;
 • Тефлонова преса за коса;
 • Кератинова преса за  коса;

Според нейната цена

Следващата стъпка при избор е цената. Тя може да започне от 10 лв. и да догони 1000 лв.

Стойността се  предопределя от марка, вид и качество на пресата. Истината е, че за домашна грижа, лесно се откриват удачни варианти, съотносими с професионална преса за коса. А цената да бъде под 100лв.

Според температурата, която достигат

Освен цената на пресата за коса, е важно да съобразите температурата, която може да достигне. Както и дали има терморегулатор, който да гарантира постоянство в постигнатите стойности. Повечето варианти на преса за коса, достигат до 230, рядко до 250 градуса.

Според размера на плочите

Не по- малко важно е да съобразим желаната преса за коса, с това, дали нашата коса е дълга или къса. Тук също има фактори, които е хубаво да имате предвид.

Дължина на косата

Ширина на плочите в см.


Къса коса


2,5 – 3 см.


Къса и/или средно дълга коса


3-4 см.


Дълга и/или плътна коса


6 см.

При избор на преса за коса, ширината на плочите имат  значение. Например, при по- тънък или с нарушена структура косъм, съветът е, да изберете преса за коса с тънки плочи. При гъста и/или къдрава коса, удачният избор пада върху преса за коса с по- широки повърхности.

Самата форма на плочите е също немаловажен фактор. Колкото са по- заоблени, толкова по- добри резултати се постигат. Тази форма позволява лесно извиване на косата, както и плавно плъзгане, улеснявайки постигането на добра фризура.

Допълнителна информация

Правейки избор на преса за коса, е хубаво да се помисли за какво най- често ще се ползва – за изправяне или къдрици. За терапии, или ще бъде част от чести пътувания, с цел по- лесна поддръжка на прическата. Съобразявайки всички изброени фактори, може спокойно и информирано, да пристъпите към същинският избор на желания продукт.

Професионална или обикновена преса за коса да изберете?

Професионална или обикновена преса за коса да изберетеПрофесионалната преса за коса, гарантирано ще даде прецизни резултати, при оформянето на желаната прическа. Повечето професионали преси, съчетават няколко функции. Това увелича и разнообразието, сред което да изберете. При професионалните преси, цените могат да варират, като достигат и до над  500 лв.

Но могат да се открият и преси за коси, съотносими с проефсионалните, които да са идеални варианти и за ползване вкъщи, без това да ощетява бюджета значително.

Пресата за коса, съпоставена с професионална преса за коса, трябва да отговаря и с градусите, които постига, нужни за стилизиране на косата. Подготвили сме ви кратка таблица, която може да ви ориентира: 

Тип коса

Температурни граници

Плътна и/или къдрава коса

176- 210 ⁰C


Нормална и/или средно плътна коса


171- 190 ⁰C


Увредена и/или тънка коса


121-148 ⁰C

 

Често Задавни Въпроси

1. Как да предпазвате косата си от увреждане?

Ако с преса за коса, ежедневно стилизирате косата си, без защитни продукти, тя ще загуби своите блясък и жизненост. Появява се и вероятността от изгаряне, което ще доведе до загуба на нейните плътност и дължина. За да предпазите косата си, по време на работа с преса за коса, е добре да спазвате няколко важни условия:

 • Косата да е напълно суха при обработка
 • Използвайте подходяща температура на уреда, съобразена с вашият тип коса
 • Прилагайте удачна козметика, предпазваща косъма от увреждане – балсам или маска на влажна коса преди изсушаване
 • Включете в грижата термозащитен спрей, който полагайте преди употреба на вашата преса за коса

2. Какви преси се ползват във фризьорските салони?

Изборът на фризьора за професионална преса за коса,  винаги е съобразен с много фактори, и те не се изчерпват само с марката. Важно условие е, освен вида на плочите на пресата за коса  (тънки или широки) , да са съобразени и температурните настройки. Терморегулаторите и индикаторите са важни, тъй като всеки вид има своята специфика на въздействие- за уникални резултати при тънка, в недобро състояние коса се работи с максимум 150 градуса. При нормалната коса, до 190 градуса са достатъчни, а плътната коса има нужда от по- силна температура, която може да достигне и до над  210 градуса.

3. Най-търсените марки преси за коса

Изборът, предлаган в днешно време е голям, а конкуренцията между производителите- ожесточена. Във високият ценови клас лидери на пазара са марки като  Joico I HH Simonsen. 

В средният ценови клас, най- предпочитани са продуктите на L’oreal, BaByliss ,Philips, Rowenta и Remington.

4. Как да се гижите за вашата преса за коса?

Най-доброто за вашата преса за коса е редовната грижа за нея. Ако това не се случва, е възможно в един момент, по време на работа, кичури  да започнат да залепват за плочите. Получава се, защото, се натрупват отлагания от ползваните стилизиращи продукти. Масла, серуми, лак за коса- всичко това може да увреди пресата, както и да остави неприятни петна поповърхностите и частите ѝ, които, непочистени, се „запечатват“ и трудно могат да бъдат премахнати. 

За да почистите пресата за коса, тя трябва да е изключена и изстинала. С  навлажнено парче плат , или мокра кърпичка ( най- добри са тези, служещи за почистване на офис техника) трябва да бъде забърсана внимателно. Ако останат упорити петна, с клечка за уши, напоена в спирт, може да се отстранят. След което, отново с леко навлажнен плат да се положи финална грижа. Много важно условие е, да подсушите пресата за коса със суха мека кърпа, за евентуално проникнала влага по нейните плоскости или части. И да изчакате поне няколко  минути, преди да я включите в електрическата мрежа, за да я ползвате. Перфектната грижа би била, да спазвате горните стъпки, всеки път, непосредствено след като сте свършили оформянето на вашата прическа.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Пресата за коса е съвременно и достъпно средство за постигане на идеална гладкост на косата, при изправяне, или прекрасни къдрици, при навиване. Лесни за употреба, с много допълнителни функции, те са онзи инструмент за красота, който е универсално приложим в ежедневието. В тази статия се опитахме да обхванем всички насоки и въпроси, които могат да възникнат при търсенето на перфектната преса за коса. Независимо, какъв ще бъде избора – керамична, турмалинова, с кератин, или преса с пара, едно е сигурно – хубавата коса, постигната с нея, ще дари всяка жена с прекрасно самочувстие, а усмивките и комплиментите от това, са гарантирани.

[yasr_visitor_votes]

Свързани статии

Back to top button