Топ 5 най-добрите апарати за кръвно налягане

Образ
Име на продукта
Рейтинг
Покупка
1 от 5
Beurer BM26
4.9
2 от 5
Omron M2 Basic
4.8
3 от 5
Beurer BC30
4.7
4 от 5
Medisana BW315 51072
4.5
5 от 5
Beper 40.121
4.2

Апаратите за кръвно налягане могат да влязат в употреба във всяко едно домакинство. Всеки човек трябва да се грижи за собственото си здраве и това на близките си. Този апарат спомага за следенето на вашето здравословно състояние.

Случвало ли ви се е да изпитате внезапно главоболие или да изпитате световъртеж без конкретна причина? Много често това може да се дължи на рязка промяна в кръвното си налягане. 

Апаратите за кръвно налягане са уред, който може да ни помогне да регулираме здравословното си състояние. Много често причината за световъртеж може да бъде кръвното налягане, но ако не сме изпитвали подобно нещо до момента, това може много да ни разтревожи.Можете да закупите качествен апарат за кръвно от всеки магазин, който предлага електротехника. 

Моделите на апаратите за кръвно варират според функционалността си. 

Добрите апарати за кръвно налягане трябва да измерват точно и без да изискват кой знае какви умения за работа. Ще разгледаме модели, които се поставят на китката и такива модели, които се поставят на бицепса.

Добрият апарат за кръвно трябва да измерва точно, бързо и за използването му да не са нужни кой знае какви умения. Автоматичните апарати за кръвно налягане са един добър избор. Те са лесни за употреба и надеждни.

В тази статия ще разгледаме най – добрият апарат за кръвно налягане предлаган в момента, предимствата и недостатъците на определени модели, както и какво да обмислите преди да закупите такъв продукт.

Cъдържание Отворете

Най – добрият апарат за кръвно налягане

1. Omron M2 Basic – РЕВЮ

Апарат за измерване на кръвно налягане Omron M2 Basic

Предимства


 • Функция “памет”
 • Импулсен дисплей
 • Подходящ за хора над средна възраст

Недостатъци


 • Ограничени функции
 • Размер на маншета

Проверете Цената

Представяме ви този качествен апарат за кръвно налягане, които приспада в категорията електрони апарати за кръвно налягане. Моделът е лесен за използване, защото работи напълно автоматично. Потребителите го определят сред най – точните апарати за кръвно налягане. Той ще ви осигури точно и бързо измерване, като едновременно ще ви покаже систола, диастола и пулса. Изключително лесен за употреба в домашни условия. Поставяте маншета на бицепса си след като сте затегнали маншета, натискате бутона “Старт”. Измерването става за секунди. 

Апарата има вградена функция “памет” за последната измерена стойност. Този модел е клинично тестван. Предлага ви отлична точност, демострирана от независими тестове, проведени от специализирани институции и професионалисти в областта на медицината. Продукта е клинично тестван по ESH протокол (Европейско общество за хипертония).

Ако търсите надежден апарат на изгодна цена, този модел е подходящ за вас. Тези модели приспадат към евтини апарати за кръвно, но съотношението между цена и качество на продукта е гарантирано. Обиколката на маншета е 22 – 23 сантиметра с дължина 10,4 сантиметра и ширина 8,1 сантиметра. Този компактен модел се продава с включен калъф за съхранение. Работи с четири батерии АА и е предназначен за домашна употреба. 

Препоръчваме този модел за потребители над средна възраст, защото апаратите за измерване на кръвното, които се поставят на китката мога да са неточни при хора над 45 години. Това може да се получи, поради факта, че кръвоносните съдове в китката се променят с годините. 


2. Beurer BM26 – РЕВЮ

Beurer BM26

Предимства


 • Регулируем
 • Автоматично спиране
 • Откриване на аритмия

Недостатъци


 • Цена
 • Без калъф

Проверете Цената

Този модел на Beurer се използва и като професионален апарат за кръвно налягане в медицинските центрове. Можете да закупите апарата и за домашна употреба, според нуждите си. 

Този професионален апарат за кръвно налягане има вграден индикатор за измерване в различна цветова гама, като измерванията се класифицират в различен цвят. Притежава вградена функция за откриване на аритмия. Продукта е способен да идентифицира неравномерен пулс и при необходимост да покаже смущението на екрана. 

Употребата му е лесна, не се изисква да правите нищо друго освен да поставите маншета на бицепса си и да включите устройството. Обиколката на маншета е 22 – 36 см. Несъмнено попада в класацията на най – точните апарати за кръвно налягане. Модела е програмиран с автоматично изключване след употреба, както и с индикатор за смяна на батериите. 

Електронните апарати за кръвно измерване работят с електронен дисплей. Продукта предлага функциите автоматично спиране и история на ползванията. Регулируем и лесно преносим. Дисплея показва датата и часа. 

Предлагаме ви да разгледате този модел, защото той съчетава добро качество на достъпна цена, а мненията за продукта за единодушни в оценката си за него. Апарата за кръвно се предлага с 24 месеца гаранция при закупуване от физическо лице;.  


3. Beurer BC30 – РЕВЮ

Beurer BC30

Предимства


 • Лесно преносим
 • Цена

Недостатъци


 • Изисква повече внимание при употреба

Проверете Цената

Представяме ви този модел на марката Beurer на който ще се спрем на четвърто място в класацията за най – добрият апарат за кръвно налягане.

Този качествен апарат за кръвно е от моделите, които се поставят на китката. Предназначен само за домашна употреба, продутка измерва кръвното налягане и пулса на китката, като изчислява стойността на последните 3 измервания. 

Апаратчето има дисплей със системно представяне и 120 места за съхранение на предишни ползвания. Включва разпознаване на аритмия и спада към класификацията на СЗО. 

Регулируем е, а размерите които предлага са за обиколко на китки между 13,5 – 19,5 сантиметра. Продукта включва функция за автоматично изключване, показва дата и час. Има вграден индикатор за смяна на батерията. На дисплея можете да намерите 4 бутона с различни функции, включително и бутон за започване на измерването. 

Лесно преносим и компактен апарат. Можете да го поберете в една дамска чанта. Работи бързо и качествено, като единственото, което трябва да спазите при употребата му са инструкциите за правилно премерване. Не забравяйте, че ако не позиционирате апарата на нивото на сърцето ви, то резултата може да бъде компрометиран. 


4. Medisana BW315 51072 – РЕВЮ

Medisana BW315 51072

Предимства


 • Запаметява двама потребители
 • Цена

Недостатъци


 • Тегло

Проверете Цената

Последния модел, които ще ви представим отново е за измерване на кръвното налягане на китката. Този модел предлага опция за запазване на резултатите на двама потребители. Функцията е вградена, като можете да смените потребителя само с натискане на бутон върху дисплея. Автоматично ще можете да запаметите собствените си измервания и тези на ваш близък.

Тези електронни апарати за кръвно налягане са предназначени за домашна употреба. Той ви осигурява точно измерване на кръвното по всяко време. Технологично тестван от СЗО. Лесни за използване дисплей, който включва четири бутона за работа и показва информация за систола, диастола и пулса. Отделно можете да видите нивото на батерията, датата и часа.  

Размерите на маншета мога да се регулират като започват от 12,5 см до 21,5 см. Този модел е сравнително по- тежък от останалите апарати за измерване на кръвното налягане на китката. Теглото на модела е 110 гр, което не го прави трудно преносим. 

Както и останалите модели в класацията най – добрият апарат за кръвно, този продукт включва функция за автоматично спиране, както и история на ползванията. При него можете да запаметим данните на до двама потребители за разлика от други модели. Стандартна памет, включваща 120 измервания. 

Мненията на потребителите за този модел са,че той влиза в най – точните апарати за кръвно налягане след обширно тестване. Ако искате да разгледате евтини апарати за кръвно, които да са клинично тествани и бързи, този модел определено ще ви влезе в употреба.

Препоръчваме ви да вземете под внимание факта, че този вид устройства трябва да бъдат добре нагласени преди измерването, така че да съвпаднат с нивото на сърцето ви. Ако искате да закупите продукт за ваш близък или познат над средна възраст, то тогава не пренебрегвайте информацията, че апаратите за измерване на кръвното налягане, които се поставят на китката може да не са най – добрия вариант за вас. Кръвоносните съдове в китката се променят в годините и това може да доведе до неточности в измерването на кръвното налягане с такъв вид апаратче.


5. Апарат за измерване на кръвно налягане Beper 40.121 – РЕВЮ

Апарат за измерване на кръвно налягане Beper 40.121

Предимства


 • Компактен апарат
 • Лесно преносим

Недостатъци


 • Неподходящ за хора в напреднала възраст

Проверете Цената

Представяме ви този евтин апарат за кръвно налягане, които се поставя на китката за измерване. Устройствата от този вид са по-удобни за поставяне, но в същото време могат да бъдат и по-неточни от апаратите, които се поставят на бицепса. Съветваме ви да обърнете внимание, че този вид електронни апарати за кръвно, поставени на китката, са много чувствителни към позицията на тялото. При измерването, китката вив трябва да е позиционирана на нивото на сърцето за най – точно премерване.

Този качествен апарат за кръвно едновременно показва систолично, диастолично налягане и пулс. Притежава индикатор за аритмия и памет за 120 позиции с конкретни дати и часове. Функциите му позволяват да покаже средната стойност на последните три направени измервания. 

Моделът влиза в класификацията на СЗО. Работи с 2 батерии ААА и има вградено автоматично изключване. С него получавате регулируем маншет. Попада в категорията професионални апарати за кръвно налягане и притежава вграден индикатор за аритмия. 

Обиколката на маншета може да бъде от 13.5 – 21.5 см при дължина 100 мм, ширина 90 мм и височина 90 мм. Този лесно преносим и компактен продукт има тегло 0,05 кг. Предлага се с 12 или 24 месечна гаранция.

Ако търсите продукт, който да се категоризира между евтини апарати за кръвно и в същото време да бъде професионален апарат за кръвно налягане, този модел ще задоволи потребностите ви. Изключително лесен за употреба, лек и преносим. 

Проучвания посочват, че тези апарати не са най-подходящия избор за хора над 45 години, защото кръвоносните съдове на китките се променят с времето и това може да доведе до неточности в измерването. Не забравяйте да разгледате и каква гаранция предлага модела на който сте се спрели. 


Видове апарати за измерване на кръвното налягане и разликите между тях

Видове апарати за измерване на кръвното налягане

Апаратите за измерване на кръвното в домашни условия обикновено са с маншет, който се прикрепя на китката или бицепса. Препоръчваме ви да вземете предвид функциите, начина на употреба, размера и дори дизайна на апарата и да разгледате предлаганите опции за най – добрият апарат за кръвно налягане, които избрахме за вас.

Най – често потребителите се спират на лесно преносими модели, които спадат към категорията за най – точните апарати за кръвно налягане. Взависимост от това какво търсите спокойно можете да разгледате видовете апарати, които детайлно описахме в тази статия. 

Основните разлики в моделите идва в начина на употреба. Апаратите за кръвно налягане, които се поставят на бицепса са по-предпочитани сред хората в напреднала възраст, защото с възрастта броя и състоянието на кръвоносните съдове в китката се променя. Това може да доведе до различни резултати при измерването и аномалии.  

Имайте предвид, че моделът, който се поставя на китката задължително трябва да бъде на равно с нивото на сърцето ви,за да получите най – ефективен и реален резултат при измерването. 

Какво да обмислим преди да закупим апарат за кръвно

1. Паметта на устройството 

Преди да закупим апарат за кръвно, трябва да обмислим възможностите, които ни се предлагат. Повечето устройства на пазара предлагат функцията “памет”, като получавате капацитет от 120 премервания запазени в устройството. Това е стандартния модел. Можете да проверите дали моделът на който сте се спрели предлага повече или по-малко памет, като прочетете описанието му. Един модел, които разгледахме предлага и опция за запаметяване на двама потребители. Тази функция може да е полезна за вас, затова ако търсите модел, които ще използвате заедно с ваш близък можете да разгледате последния модел на марката “Medisana”. 

2. Цена

Преди да се спрете на модел е нужно да определите бюджета, които искате да използвате за този продукт. Разгледахме модели, които определяме като евтини апарати за кръвно налягане според цената им. След като се спрете на подходящ бюджет за продукта, изберете какви функции ще търсите в устройството. Цената на тези апарати не е за пренебрегване, защото ако искате да закупите апарат за измерване на кръвното налягане на бицепса може да се изненадате от цените на някои модели на пазара. В тази статия сме събрали най – точните апарати за кръвно налягане и можете да разгледате първите модели, които използват този принцип. 

4. Гаранция

Обърнете внимание, че стандартно предложената гаранция за апаратите за кръвно е между 24 и 36 месеца. Възползвайте се от тази възможност при закупуване на такъв продукт. Задължително прегледайте гаранционната си карта, когато закупувате своя апарат.

5. Размер на маншета

Размер на маншета

Размера на маншета е важен и при двата вида апарати за кръвно. Пристискването или неправилното разположение на ръката по време на мерене може да доведе до неточни резултати или драстична разлика в премерванията. Въпреки, че повечето модели имат регулируем маншет, обърнете внимание на размерите му при закупуване. От голямо значение да имате поне 10 см за регулиране при моделите, които се поставят на бицепса. 

Често задавани въпроси

1. Какъв е най - подходящия апарат за кръвно за вас?

Можем да обобщим, че това може да се определи в зависимост какво търсите вие самите. Ако искате бърз и качествен апарат без да се спирате много върху подробностите, то тогава ще откриете добри предложения навсякъде, където потърсите. Съветваме ви да решите дали искате апарат, които се поставя на китката или бицепса, като вземете предвид възрастта си.  

2. Мога ли да свържа апарата към мобилния си телефон?

Да, има модели, които предлагат тази възможност. Разгледайте описанието на модел и се спрете на електронен апарат за измерване на кръвното налягане ако искате да получите тази опция. Моделите, които разгледахме не предлагат подобни функции.

3. Кои вид апарат е най - точния за измерване на кръвно в домашни условия?

Апаратите за работа в домашни условия се характеризират с това, че са бързи и лесни за употреба. Можете да изберете апарат за измерване, за китката или бицепса. Професионалните апарати за кръвно налягане се използват и в медицинските заведения.

4. Кой е по-добър между апаратите за измерване на кръвното - за китката или бицепса?

Препоръчваме апаратите с маншет, които се поставя на бицепса за хора в напреднала възраст. При моделите, които измерват кръвното налягане на китката е много важно да позиционирате ръката си правилно. Тези модели са по-чувствителни.

Заключение: Кой е най – добрият апарат за кръвно налягане на пазара и заслужава ли си?

Разгледахме доста различни модели, които се предлагат на пазара в момента. Измежду тях, потребителите са категорични, че най – предпочитания е апарата на марката BeurerBM26. Този модел се отличава с вграден индикатор за измерване в различна цветова гама, като измерванията се подреждат в различни цветове. Притежава вградена функция за откриване на аритмия. Продукта е способен да идентифицира неравномерен пулс и при необходимост да покаже смущението на екрана. 

Неговите функции са за предпочитане измежду хората, а мненията за него са категорични в оценката си.

Смятаме, че всеки интересуващ се от собственото си здравословното състояние, както и това на своите близки, ще успее максимално да се  възползва от един апарат за кръвно налягане в домакинството си. 

Съветваме ви да решите какъв апарат за кръвно предпочитате, какви функции искате да използвате и за какво точно ще го ползвате преди да започнете да разглеждате конкретни модели. Можете да пробвате апарати, които се поставят на китката и модели за поставяне на бицепса преди да изберете.  

[yasr_visitor_votes]

Свързани статии

Back to top button