Top 5 Най-добрите Матраци

Образ
Име на продукта
Рейтинг
Покупка
Cъдържание Отворете

Съвети за Най-Добрите Матраци и Техните Характеристики

Изпитвали сте болка от матраците, на който спите? Въртите ли се, често нощем? Е, тогава имате нужда от нов и по-добър матрак. Поради тази причина, когато купувате матрак, най-важната част от процеса е в проучването на най-добрите матраци на пазара. В повечето случаи търсенето ви в крайна сметка ще бъде стеснено до два избора. В тези случаи искате да видите двата си най-добри избора в сравнение от друга гледна точка, с персонализирани съвети които са най-подходящите за вас.

Ето защо, създадохме изчерпателен репертоар от сравнения на матраци, размери, цена на матраци и различни мнения за матраци – така че, без значение между кои два матрака ще решите, ще имате информация, която да обхваща всичко. По-долу имате възможността да разгледате някой от най-добрите предложени за матраци, техните отзиви от клиенти, както и положителни и отрицателни страни.

Ако, все още не сте решили кой от матраците на пазара е най-подходящ за вас, проверете направите правилния избор.

1. Ортопедичен двулицев матрак Sleepy iZone 7 – 72×190 см – Ревю

ортопедичен двулицев матрак Sleepy iZone 7 - 72x190 см

Предимства


 • Матрак съставен от 7 профилирани зони, които оказват правилнопропорционален натиск на съответни части от тялото.
 • Дишащата структура на матрака, го предпазва от акари и други микроорганизми
 • Лесно и удобно сваляне на калъфа чрез цип, за лесно почистване на стандартна температура от 40 градуса.
 • Притежавава антибактериални характеристики, които прават матрака предпочитан за хора със алергии или астма.
 • Двулициев и на сто процента ортопедичен матрак, което е за хора с по-специални изисквания и предпочитания.
 • Подматрачна рамка, която е лесно сглобяема и с добро качество
 • Бъра, лесна и удобна доставка под формата на руло

Недостатъци


 • Степента е от твърд към по-твърд, което това може да не се хареса на някой хора.
 • Предлага се само двулицев вариант, без еднолицев.
 • Търгувайте се сключва изцяло онлайн без реален магазин, но пък затова се предлага 30 дневен изпитателен срок.

Проверете Цената

iZone 7 е луксозен двулицев матрак със 7 зони на комфорт, произведен в България от матраци Sleepy.

Този матрак е изграден от 7 зони и създава невероятно чувство на комфорт. Благодарение на тези ортопедични матраци, за първи път тялото Ви може да се почувства сякаш е влезло в кобур специално направен за него. Това е така, защото самия матрак има 7 зони специално предназначени за всяка част на тялото: глезене, колене, бедра, кръст, гръб, рамене и глава. Чрез специаната ортопедична система, тялото Ви заема толкова правилна позиция,  че погледнато отстрани е като снимка от енциклопедия за човешкото тяло. Перфектното разположение на тялото ще Ви донесе комфорт и пълна реклаксация. Сутрин, когато се суъбудите ще се почувствате много отпочинали и заредени. Матраци на цена, която е подходяща спрямо вашата заплата.

Матрака е със средна степен твърдост и затова се усеща, нито много твърд, нито много мек, а перфектния баланс. Двулицевия матрак iZone 7 създава чувството сякаш под вас има нещо, което Ви подкрепя и е направено точно по мярка за вашето тяло.Матрака е двулицев, но напълно огледален и от двевте страни. Калъфът е с цип и може съвсем лесно да се отдели от ядрото,когато се нуждае от почистване. Също така, много важна характеристика е, че калъфът задържа завивката и на сутринта, когато се събудите не е разхвърлена, а в по същия начин, както и когато сте лягали за всякакви матраци размери. Матрака е предназаначен за ползване с подматрачна рамка.


2. Двулицев матрак Ted Memory Termoflex Sky Dreams, Ортопедичен, 140 x200 см – Ревю

Двулицев матрак Ted Memory Termoflex Sky Dreams, Ортопедичен

Предимства


 • Твърд матрак с отлично качество, сигурно изпращане и опаковка
 • Двустранен дизайн, от едната страна с мемори пяна, а от другата вълнообразно
 • Плътност от 25 кг/м3 и дебелина от 16.5 см, което го прави перфектен за всяка част на тялото
 • Съвместим с регулируеми основи
 • Ортопедичен матрак, създаден да облекчи болките в тялото и да осигури максимален комфорт. Система за вентилация.

Недостатъци


 • Несменяем калъф
 • Твърдостта на матрака, може да не се хареса на всеки човек, но след седмица две оформлянета по тялото създават много удобно усещане
 • Не разполага с подматрачна рамка

Проверете Цената

Тези ортопедични матраци съчетават качествени материали и джобови намотки. Проектиран да гарантира правилното подравняване на раменете, гърба и ханша, този матрак предлага както омекотяване, така и поддръжка.

Оформления на тялото по матрака са нормални, дори и при най-добрите матраци! Всъщност това е добър знак, защото показва, че матракът отговаря на формата на тялото ви. Ако искате да премахнете оформлнието на тялото, можете да обърнете този двулицев матрак на плоската страна. Оформленията от първата страна ще се оправят сами, тъй като материалът се утаява равномерно. Плюс двустранната конструкция удължава живота на матрака.

Според различни мнения за матраци, този ортопедичен матрак Termoflex Sky Dreams е проектиран с помощта на съвременни технологии за сън и висококачествени материали, за да предложи както твърдост, така и комфорт. Добра новина за тези с проблеми с врата, гърба и ставите! Този матрак поддържа гръбнака ви добре подравнен през цялата нощ. По-стегнатите намотки го правят по-малко компресиран и създават по-твърдо усещане. Други клиенти, които са се избавили от болки в кръста го препоръчват горещо!


3. Ted Memory Termoflex Sky Dreams, 180×200 см – Ревю

Двулицев матрак Ted Memory Termoflex Sky Dreams, Ортопедичен

Предимства


 • Висококачествен матрак, с твърда повърхност и веднъж като свикнете с него е уникално чувство. Много хора споделят, че болките в гърба изчезнали веднага и се спи много по-добре.
 • Матрак от такова качество се предлага на много по-ниска и достъпна цена от другите на пазара
 • Усъвършенствано непрекъснато капитониране от двете страни
 • Висока плътност и непрекъснати намотки

Недостатъци


 • Подрамъчна рамка не е включена, но може да се закупи отделно
 • Матракъв може да се окаже тежък за един човек, заради размерите си
 • Не са включени възглавници, които са необходими за максимален комфорт

Проверете Цената

Ортопедичен матрак със двулициеви страни създадени за невероятно удобство дори и за най-претенциозните. Ще ви осигури по-добра нощна почивка, с този уникален матрак с вътрешна и външна мемори пяна с ортопедичн и вълнообразна повърхност, намаляваща точките на натиск, за да ви помогне да заспите по-бързо.

Перфектното ниво на поддръжка, правилният горен матрак е твърд, но след време ще поеме всяка част на тялото за максимален комфорт.Изпратено напълно сглобено и готово за употреба, отворете кутията и матракът е готов за употреба! Българския матрак е с най-доброто качество от първокласни материали! Този матрак е ортопедичен, намалява болката в гърба, като поддържа всеки сантиметър от гръбнака ви


4. Двулицев матрак Ted Aloe Memory Sleep Care с 3D мрежа за циркулация на въздуха, 164×190 см – Ревю

Ted Aloe Memory Sleep Care с 3D мрежа за циркулация на въздуха

Предимства


 • Сертифициран за издръжливост, производителност и безопасност
 • Интелигентна пратка: Изпраща се удобно до вашата врата. Компресиран, валцуван и изпратен в кутия за лесна настройка; лесно се вписва през тесни коридори и стълбища
 • Система за вентилация обработена с Алое Вера
 • Две страни за максимален комфорт и намаляване на болките в тялото
 • Естествена антиалергична защита за кожата

Недостатъци


 • Като много други матраци, и на този калъфът е несмянеем, но може да си изберете калъф, който на вас най-много би ви харесал
 • Матракът е с големина за двама души, така че при по-възрастни хора може да се налага нужда от помощ при обръщане

Проверете Цената

Ted Aloe Memory Sleep Car e двустранен матрак с 3D мрежа за циркулация на въздуха. Едната страна е твърда с полиестерни влакна, а другата е мек слой от мемори пяна, така че може да се използва по начин, който отговаря на собствената форма на тялото, предпочитанията или позицията на съня на клиентите. Меката страна осигурява плюшени, облачни чувства, докато твърдата страна дава голяма подкрепа.

Ергономичния дизайн осигурява зонирана опора от главата до петите със своите профилирани зони и точки на движение, които успокояват тялото и облекчават компресията. Матракът е създаден с големина за двама души от специален текстилен материал изработен от алое вера. По този начин, матракът защитава кожата като създава хипоалергенен защитен ефект.


5. Матрак Sleepmode ALOE VERA LOVE 2, 160Х200, 18 см – Ревю

Sleepmode ALOE VERA LOVE 2, 160Х200

Предимства


 • 15 см висококачествена ортопедична полиуретанова пяна Sonnocell с плътност 30 кг/м3
 • Възможност за избор на твърдост – средна към твърда или средна
 • 3D микрофибърна материя с обработка с алое вера
 • Гарантирана 8 години стабилността на пяната
 • Двулициев с ортопедично ядро

Недостатъци


 • Матракът е малко по-твърд от средното. За хора с болки в гърба е добре, но който иска по-мек матрак да го има в предвид.
 • Има нужда от повдигащ механизъм и подматрачна рамка
 • Непружиниращ матрак, което от друга страна го прави по различен от стандартните

Проверете Цената

Това най-вероятно е един от най-добрият единичен матрак, спомагащ дишането на тялото нощем и успокояване на болката в тяло, който някога сте купували! Пасва идеално на всеки тип подматречна рамка и се чувства мек и пухкав под чаршафа, благодарение на 3D изработената повърхност на матрака. Поради тази причина, матракът може да бъде разположен по цялата площ на рамката и да осигури добра вентилация. Това е една от най-добрите характеристики и го прави подходящ за хора, които се потят много докато спят. Това е страхотен матрак, дори дълго време да сте страдали от болки в гърба, дори при спането на висококачествен на висока цена, това вече не е необходимо! Този матрак ще пристигне бързо и ще се разгъе бързо. Клиенти споделят, че още същата вечер хората започват да усещат и да се наслаждават на комфорта, който предлага. Много от доволните клиенти се хвалят, че сега спят през нощта, без да се събудят нито веднъж.


Най-добрите Матраци по Тип

НАЙ-ДОБРИТЕ МАТРАЦИ ПО ТИПАко тепърва започвате да търсите нов матрак и се чудите какъв матрак да избера, вероятно сте забелязали, че броят на опциите може да бъде шеметен. Полезен начин да се ориентирате е да започнете, като помислите за типовете матраци.

На теория леглото е много просто нещо – това е правоъгълник с подплата или пружини, които омекотяват тялото ви, докато спите. Но когато закупуването на вашето мечтано легло се превърне в реалност, има много понятия, които трябва да разберете и фактори, които да вземете предвид.

Например, какъв размер матрак е подходящ за вас и размерите на вашата спалня? Какво, по дяволите, е хибрид и може ли да помогне за минимизиране на болките в гърба? Кои матраци работят най-добре с регулируема основа на леглото, за да можете да спите като астронавт? След като всъщност сте в дъното, процесът на пазаруване може да започне да става малко поразителен. Ето защо сме събрали цялата информация, от която се нуждаете, за да намерите перфектния матрак – и няма да ви се налага да се занимавате с линии, шоуруми или напористи продавачи.

1. Големина

За кого е матракът и на колко години е този човек? Обикновено започвате с малък сингъл като новородено или малко дете, завършвате като близнак като дете, може би спите на близнак XL в колеж и завършвате с пълна, кралица или крал като възрастен. Повечето матраци се предлагат на пазара по отношение на възрастта, тъй като те съвпадат с размера на тялото на човека – но предпочитаните текстури и нивата на твърдост също се различават в зависимост от това на колко години сте.

Например, най-добрият матрак за малко дете ще се побере в креватчето или малкото легло, но също така ще бъде твърд и дишащ от съображения за безопасност. Матракът за тийнейджър, от друга страна, обикновено е малко по-мек, но трябва да отчита и внезапните скокове на растежа. Ако сте възрастен гражданин, леглото ви трябва да съответства на тялото ви, за да поддържа гръбнака, бедрата и врата – в противен случай ще се събудите с болки и болки.

Когато купувате матраци с размери за двойка, трябва да се уверите, че нивото на твърдост отговаря на двете предпочитания и че е достатъчно голямо, че никой да не се събужда с лакът в лицето. Допълнителни точки, ако не скърца.

За съжаление обаче размерът на вашия матрак не винаги е свързан с това, което искате – а и с това, което ще се побере удобно във вашата спалня. Направете си услуга и измерете размера на стаята си, преди да започнете да пазарувате. Няма нищо по-лошо от това да се влюбите в мечтания спален комплект, само за да откриете, че той ще се простира от стена на стена.

2. Цена

Матракът е сериозна и дългосрочна инвестиция във вашия комфорт, затова и трябва да е цената да е обмислена добре. Това може да бъде сериозна финансова инвестиция, а ценообразуването е основен фактор, който трябва да се има предвид при закупуването на матрак, тъй като съществутат матраци с различна цена.

Полезно упражнение за повечето купувачи е да помислят за общия си бюджет за спалня. Това включва нов матрак и всякакви други аксесоари, които може да са необходими, като например нови възглавници или спално бельо.

Ценовият диапазон за матраци се простира от изключително евтини, нискокачествени модели чак до шестцифрени дизайнерски легла. Поглеждайки покрай тези крайни стойности, повечето матраци струват между 300 лева и 2000 лева Матраците с повече функции и здрав дизайн често имат по-висока цена, но това не означава, че по-скъпият матрак винаги е по-добър, което е добре дошла новина за хората, които пазаруват с ограничен бюджет.

За хората, които се притесняват от цената на нов матрак, има няколко точки, които трябва да имате предвид.

 • Първо, в целия ценови диапазон на матрака могат да се намерят страхотни стойности.
 • Второ, рядко се случва клиентите да плащат базовата цена, тъй като редовните продажби, промоции и отстъпки са в изобилие. Например много марки правят продажби на празници като Ден на труда, Ден на паметта, Кибер понеделник и Черен петък. Ако пазарувате онлайн, офертите обикновено се предлагат незабавно.
 • Трето, макар че това може да е голям разход, получаването на страхотен матрак си заслужава. Оптималният матрак не само ще се изплати от гледна точка на вашето здраве, но с по-добра трайност, няма да се налага да харчите отново за матрак в продължение на години.

3. Материал на Изработка

МатериалПочти всички матраци могат да бъдат идентифицирани като един от петте вида – пяна, вътрешен извор, хибрид, латекс или въздушно легло. Новите видове матраци са разширили обхвата си предимно, като предлагат по-динамично представяне. Те също станаха по-достъпни и достъпни с растежа на онлайн индустрията за матраци.

Познаването на основите на всеки от тези видове може да послужи като основа, върху която можете да продължите да търсите най-добрия матрак.

 • Пяна: Тези матраци са направени изцяло с пяна и без намотки. Те са склонни да осигуряват над средното контуриране на тялото, облекчаване на налягането и изолация на движението, което ги прави подходящи за странични траверси и двойки. Сред пените, които се използват в тези матраци, мемори пяната е най-добре позната.
 • Innerspring: Матракът Innerspring има система за поддръжка на спирала и няколко други слоя. Докато бобините предлагат известна опора, вътрешните отпечатъци често нямат облекчаване на налягането. Спящата им повърхност е по-подскачаща и има ограничена изолация на движението. С по-ниска ценова точка те са по-популярни сред купувачите на бюджети.
 • Хибрид: Хибридите имат два централни елемента: вътрешно поддържащо ядро ​​и значителна система за комфорт от пяна. Комфортните слоеве могат да включват пяна или латекс, а понякога дори ще включват по-къс слой намотки (наречени микронамотки). Тези матраци осигуряват комбинация от отскачане и контуриране с ниско задържане на топлина и могат да бъдат подходящи за траверси във всяка позиция в зависимост от това как точно са изградени.
 • Латекс: Когато всички слоеве на матрака са направени с латекс гума, някои го наричат ​​изцяло латекс или истински латекс матрак. За улеснение просто използваме термина латексен матрак. Те предлагат първокласен отскок и издръжливост с умерено контуриране. Когато са направени с естествен и органичен латекс, те са най-добрият избор сред екосъзнателните купувачи.
 • Въздушно легло: Въздушните легла са изградени с въздушна камера като опорна сърцевина. Помпа – управлявана от смартфон или дистанционно – е вградена в матрака за добавяне или отстраняване на въздух с натискане на бутон, като дава на траверсите максимална гъвкавост. Двойките обичат въздушните легла, защото всяка страна може да бъде настроена на различно ниво на твърдост.

4. Твърдост на матрака и комфорт

Казано по-просто, твърдостта се отнася до това колко твърд или мек е матракът. Въпреки че може да изглежда като прост въпрос за отговор, определянето на твърдостта на леглото (и твърдостта, от която се нуждаете вие, спящият) всъщност може да бъде доста сложно. Това е така, защото усещането и твърдостта на матрака зависи от вашите лични определения за мек, среден и твърд, както и от конкретния ви тип тяло, тегло и размер.

Средното предпочитано ниво на твърдост за траверси пада между 4-7 от 10 диапазона.

5. Гаранция и амортизация на матрака

Гаранцията гарантира, че всеки продукт, продаван със структурни недостатъци, дефектни части или други дефекти, ще бъде заменен или ремонтиран без допълнителни разходи за купувача. По тази причина повечето основни покупки? като автомобили, домове, домакински уреди и електронни устройства? идват с някаква гаранция. Съгласно федералния закон, всички гаранции за продуктите трябва да са достъпни за потребителите преди извършване на покупката.

За матраци обикновено се прилагат два вида гаранции:

 • Производителят или продавачът на матрака ще предостави писмена гаранция, която обещава да поправи или замени дефектен продукт, стига да са изпълнени определени условия. Писмените гаранции осигуряват покритие за определен период от време; повечето писмени гаранции за матраци са валидни за пет, 10, 15 или 20 години, в зависимост от марката и продавача. Писмените гаранции не се изискват от закона.
 • Подразбиращите се гаранции, от друга страна, са защитени от закона във всички почти държави. Предполагаемите гаранции включват два основни компонента. Гаранцията за продаваемост гарантира, че продуктът ще изпълнява всички основни функции и ще отговаря на очакванията на потребителите. Освен това, гаранция за годност гарантира, че продуктът може да се използва за всякакви специфични цели, договорени от купувача и продавача.

Например „гаранция за продаваемост“ е обещание, че матрак, продаван на клиент, ще осигури подходящо място за спане. Ако клиентът избере да купи самонагряващ се матрак, тогава „гаранция за годност“ гарантира, че матракът ще се самозагрява.

Често Задавани Въпроси

1. Колко често трябва да чистя матрака си?

Мръсотиите по матрака могат да бъдат всякакви, като пот, прах, акари и алергени, които споделят леглото с вас. Ето защо е важно да почиствате матрака си поне два пъти в годината или, още по-добре, със смяната на сезоните.

2. Кога трябва да си сменя матрака?

Ако се чудите дали е време да смените матрака си, то сигурно е така. Може да няма определено правило кога трябва да направите промяна, но е безопасно да се обзаложите, че матракът, който е неудобен или показва очевидни признаци на износване, вероятно трябва да отиде.

3. Как да изберем най-добрия матрак?

Прочетете статията най-добре и обърнете внимание на типовете матрака. От там може да започенете, за да прецените кой тип матрак би бил най-удобевен за вас. След това, благодарение на отзивите можете да сравните различните фирми.

4. Как да поддържаме матрака?

Редовно мийте или сменяйте чаршафите си. За повечето хора това означава веднъж седмично. Чистите чаршафи са по-удобни за спане, миришат по-добре и ще предотвратят натрупването и утаяването на мъртвата кожа в матрака ви. Мъртвата кожа е любимото ястие за прахови акари, така че свеждането на този остатък до минимум ще намали и популацията от прахови акари.

5. Колко да платим за матрак?

Колкото и да ви убеждават, няма смисъл да купувате скрип матрак, повярвайте – матракът е сериозна инвестиция, при която важи правилото, че целта оправдава средствата. Ако действително вашата цел е да се развиете на спокоен сън, който не причинява болка и схващане на тялото ви, за да инвестира в истинския качествен матрак, който заслужава.

Кой е най-добрия матрак на пазара и заслужава ли си?

На пазара ще откриете огромно разнообразие от различни видове топ матраци. Едни от най-предпочитаните варианти в момента са направени от мемори пяна, която се адаптира към извивките на тялото. Това се отнася до прилагането на хигиена, иновативните модели топ матраци Тед предлагат всякакви калфи, антибактериални покрития, също така и текстил, обогатен с различни видове екстракти, осигуряващ приятно използване и мекота.

Избирайте топ матрак за вашата спалня, най-важните характеристики, поради което трябва да обърнете внимание, с плътност, материал, височина, както и възможност за лесно почистване и защита срещу бактерии.

С правилния топ матрак ще пренесете съня на следващото ниво, наслаждавайки се на спокойствие и заслужена отмора на всяка нощ.

[yasr_visitor_votes]

Свързани статии

Back to top button