Топ 5 Най-добрите Смарт Часовници

Образ
Име на продукта
Рейтинг
Покупка

Мислите ли, че е време да смените традиционния си часовник със смарт, като добавите някои приложения и дигитални възможности към китката си? Ето функциите, които трябва да търсите, заедно с най-високо оценените интелигентни смарт часовници, както за мъж така и за най-добър смарт часовник за жена, които сме тествали. Най-добрите смарт часовник мнения можете да откриете при нас.

Нормалния часовник с калкулатор съществува от 70-те години на миналия век, но най-добрите смарт часовници най-накрая достигнаха своето приложение в живота на хората. От стартиращи приложения, до показване на известия от смартфон, до наблюдение на сърдечния ритъм, най-новите модели от смарт часовници за мъжа и жената, се използват за много повече от просто информация за времето. Но кой трябва да купите? Ние сравнихме различни смарт часовници спрямо цена и качество, събрахме и най-високите мнения за часовник от дигитален вид, а също така и за водоустойчив часовник.  В резултат ви представяме най-високо оценените и най-добрите смарт часовници, за да ви помогнем да направите правилната покупка. Също така е важно да знаете какво да търсите, освен цена и качество на смарт часовници цени и качество ще наблегнем и на някой други важни елемнти.

Топ 5 Най-добри Смарт Часовници в България за 2021г.

Какво разделя интелигентния часовник от тъпия часовник? Много неща, но както вече знаем за смартфоните, приложенията може да са най-важните.

Повечето часовници, които избрахме, включват едни от най-добрите и важни за  вас приложения.

Подобно на смартфоните, наличността на приложенията е добър начин да определите кой продукт да купите, така че не забравяйте да проверите списъка с приложения за всеки часовник, преди да закупите.

1. Смарт часовник Apple Watch 3 – Ревю

Смарт часовник Apple Watch 3

Предимства


 • Свързва се доста добре, само с докосване
 • Притежава собствена клетъчна връзка отвътре, така че да може да работи независимо от вашия телефон
 • Възможността за свързване с мрежа е на доста добро ниво, и макар това да не е най-важната функция, някои хора вече са съобщили, че това им е спасило живота

Недостатъци


 • Допълнителни разходи за поточно предаване на вашите данни от смарт часовника
 • Въпреки собствената връзка, ви е неоходим iPhone. В действителност това означава, че можете да получавате телефонни обаждания и някои известия от приложения, когато телефонът ви е у дома

Проверете Цената

Apple Watch 3 (или Apple Watch Series 3, ако сте конкретни) е заменен няколко пъти, последно от Apple Watch 6 и Apple Watch SE – последният от които може да бъде истински съперник за него, тъй като и двата са бюджетни модели. Но Watch 3 остава в продажба – което е повече, отколкото можем да кажем за Apple Watch 4 или дори за Apple Watch 5 – и сега той също е намален.

Watch 3 се предлага в две форми – една с клетъчна свързаност и една само с GPS. Като заместител на Apple Watch 2, това устройство беше белег за фитнес и дълголетие сред най-добрите смарт часовници, със засичане на вашето бягане и цикъл на тренировка, както и водоустойчив корпус за плуване, плюс монитор на пулса от долната страна. Със всички тези екстри, това устройство е един от най-добрите смарт часовници.


2. Смарт Часовник Samsung Galaxy Watch, Rose Gold – Ревю

Samsung Galaxy Watch, Rose Gold

Предимства


 • Впечатляващ четиридневен живот на батерията
 • Страхотен ядрен софтуер за смарт часовници
 • Различни цикли на въртящ се панел чрез потребителски интерфейс

Недостатъци


 • Патентовано безжично зарядно устройство
 • Биксби отново се оказа ужасен
 • Няма Google Maps, WhatsApp, FB Messenger

Проверете Цената

Samsung Galaxy Watch все още е един от най-усъвършенстваните и сред най-добрите смарт часовници за жена, които можете да си купите днес, благодарение на атрактивния си дизайн, сплотен потребителски интерфейс и, което е много важно, четири дни живот на батерията.

Въпреки че е излязъл от няколко години, той все още се конкурира с Apple Watch 6 и в някои отношения може да бъде и по-добър. Galaxy Watch изглежда и се чувства като ръчен часовник от висок клас, с кръгъл корпус от неръждаема стомана и стилизирана рамка. Той е едновременно стилен и функционален, тъй като подобно на предишния Gear S3, рамката се върти, за да се движи през различните екранни менюта.

Повече от петия часовник на Apple обаче се конкурира със своя наследник, Galaxy Watch 3 (не се притеснявайте, нищо не сте пропуснали – нямаше Watch 2). Този нов смарт часовник предлага подобрения в редица области и ако търсите нов часовник на Samsung с добро качество за смарт часовник, си струва да го разгледате.


3. Smartwatch Garmin Vivoactive 3 – Ревю

Smartwatch Garmin Vivoactive 3

Предимства


 • Вградени спортни приложения
 • Пулс на основата на китката
 • Стилен дизайн изглежда като нормален часовник
 • Свързани функции на интелигентния часовник
 • Съвместимост с Garmin Connect & Strava
 • Персонализирайте с магазина за приложения Connect IQ

Недостатъци


 • Няма съхранение на музика (може само да я контролира)
 • Само потребители на Android могат да отговарят на текстове на часовника
 • Пулсът на китката не е много подробен
 • Липсват допълнителни функции

Проверете Цената

Vivoactive 3 на Garmin е един от най-модерните спортни смарт часовници за мъже и жени на пазара днес. За всички любители на технологиите и фитнеса, това устроство е сбъдната мечта.

Може да е трудно Garmin Pay да изберете кой смарт часовник да купите, когато търсите нещо, което да украси китката ви и да ви помогне в ежедневните ви дейности. Продължавайте да четете този преглед на Garmin Vivoactive 3, за да научите защо този смарт часовник с GPS е един от най-добрите смарт часовници на пазара за проследяване на фитнес и спорт.

Покупките на смарт часовници на Garmin се забавиха значително, след януарската вълна. Мощният смарт часовник се предлага с 15 предварително заредени приложения за фитнес и спорт, вграден GPS, известия за смартфони, и 7-дневна батерия за зареждане. Въпреки че характеристиките му все още се държат невероятно добре днес, цената му оттогава се срина чак до рекордно ниското ниво на сделките за смарт часовници този уикенд. В момента получавате всичко това на отлична цена и качество за смарт часовник.


4. Smartwatch Huawei Watch GT 2 – Ревю

Часовник Smartwatch Huawei Watch GT 2

Предимства


 • Има много тънко тяло
 • Има възможност за проследяване на пулса 24 часа в денонощието
 • Има 1 седмица живот на батерията
 • Водоустойчив смарт часовник

Недостатъци


 • Има много функции, но е ограничен от операционната система
 • Без високоговорител и без Wi-Fi и без поддръжка на микрофон
 • Без безжично зареждане, има физическо зарядно устройство

Проверете Цената

Huawei е една от най-големите технологични марки на планетата. Тe изработват телефони, мрежова инфраструктура и преносими устройства като смарт часовници. В тази публикация ние се фокусираме върху последните – най-добрте смарт часовници.

От чисто дизайнерска гледна точка, смарт часовници на Huawei са страхотно изглеждащи устройства, усъвършенствани от първокласни материали. Всички те са проектирани да изглеждат като истински часовници, за разлика от Apple Watch. Това означава, че получавате кръгъл дисплей, подходящи каишки и странично монтирани бутони, които завършват идеално естетиката на „традиционния часовник“.

Ако животът на батерията ви е важен за вас като потребител на смарт часовник, просто не можете да използвате устройства като Apple Watch или Wear OS. Ако искате дълъг и оптимален живот на батерията, което означава до една седмица с едно зареждане, единствените ви опции са смарт часовници на Huawei или специалните фитнес тракери от Garmin и FitBit. В този контекст Huawei се издига далеч над почти всичките си „истински смарт часовници“.


5. Смарт Часовник Samsung Galaxy Watch Active 2 – Ревю

Samsung Galaxy Watch Active 2

Предимства


 • Цифровият контрол на набирането е страхотен
 • Има LTE опция
 • Атрактивен минималистичен дизайн

Недостатъци


 • Висока цена спрямо ъпгрейд на модела
 • Все още много малко приложения за други системи

Проверете Цената

Galaxy Watch Active 2 е най-добрият смарт часовник за потребители на Android. Active 2 прави основите правилно: изглежда добре, издържа поне няколко дни на зареждане, има винаги включен екран, и работи със софтуер, който е бърз и лесен за използване.

Samsung Galaxy Watch Active 2 е ъпгрейд на своя предшественик, добавяйки цифров въртящ се циферблат, по-голяма версия, в момента неактивна ЕКГ и опция LTE като така влиза в класацията на най-добрите смарт часовници. Но това е и значително по-скъпо, като се поставя солидна цена само на няколко допълнителни функции.

Лесно управляем и достатъчно точен, за да може да работи, но в същото време има достатъчно функции и възможности, за да съперничи на Apple Watch 6. Но допълнителните функции на Active 2 идват буквално на цена – номинално е по-скъпа от предшественика си, намалявайки ценовата достъпност на часовника пред часовниците на Apple.

И все пак Active 2 е солиден избор за потребителите, които търсят интелигентен часовник, за да се впуснат в офиса, особено за потребители на Android извън екосистемата на iOS. Да, може да се използва с iPhone, но с ограничена функционалност – и на същата цена можете да вземете новия Apple Watch SE или по-стар Apple Watch. Именно затова попада сред най-добрите смарт часовници.


Видове Смарт Часовници

Видове Смарт ЧасовнициНай-добрите смарт часовници от Apple, Samsung и Fitbit са по същество миниатюрни телефони, които се увиват около китката ви. Те разполагат с различни приложения, позволяват ви да управлявате смартфона си дистанционно и са способни на подобни на телефона задачи като проследяване на бягането ви из парка, съхраняване на музика и дори извършване на телефонни разговори чрез eSIM.

На следващото ниво надолу ще намерите устройства, които са основно фитнес тракери с дисплей: Те се фокусират върху отчитане на стъпки при бягане и други дейности, като същевременно третират функциите на смарт часовник като бонус. Тези устройства могат да определят времето и понякога да показват прости известия от телефона ви, но взаимодействията са ограничени, което означава, че за повечето задачи ще трябва да извадите клетката си. Въпреки че може да не са толкова способни, те често струват много по-малко.

Неща, които трябва да обмислите, преди да купите смарт часовник

1. Цена и Качество

Разбираме, че не искате да харчите голяма част от спестяванията си за часовник и най-добрите смарт часовници понякога не са най-скъпите. Освен това наистина не бихме ви препоръчали да изберете най-скъпия смарт часовник, дори и да сте финансово добре. Важно е да направите списък с функции, които искате в устройството, и да потърсите достъпните опции, които имат всички споменати функции. По този начин можете да спестите доста пари, като в същото време не правите компромиси с необходимите функции. Спрямо качеството можете да получите много добро и за по-евтина цена в зависимост от това дали ви е необходимо просто за спорт или във всекидневието.

2. Живот на батерията

Не знам за вас, но животът на батерията е едно от първите неща, които търся при покупка – независимо дали получавам смарт часовник, смартфон или почти всяка друга джаджа. Със сигурност не искате смарт часовник, който да спре да работи, преди дори да сте стигнали до дома си от работа. Въпреки че, повечето смарт часовници са известни със слабото си ниво на батерия, ще намерите такива, които издържат повече от седмица, ако поразровите малко. Смарт часовници те за мъже и жени от известната марка Garmin са най-добрият ви залог, ако сте нещо като мен и дава приоритет на живота на батерията пред всичко друго.

3. Функции

Както споменах по-рано, трябва да направите списък с необходимите функции, които бихте искали във вашия смарт часовник, преди да направите покупка. Изборът на подходящ смарт часовник е много по-лесен, ако вече имате ясна представа за какво сте на пазара. Някои ключови функции, които трябва да търсите в дигитален часовник са:

 • съвместимост на приложенията,
 • клетъчна свързаност,
 • мониторинг на пулса,
 • мониторинг на съня,
 • устойчивост на прах и вода.

4. Съвместимост с телефона

Функции

Първото нещо, което трябва да проверите, е дали споменатият смарт часовник е съвместим с вашия телефон или не, защото определено не искате часовник, който да събира цялата информация за вашия ден, но не би го изпратил на вашето устройство. Например, Watch Series 5 на Apple е един от най-добрите интелигентни часовници, предлагани на пазара днес, но е съвместим само с iPhone и няма да работи, ако имате телефон с Android като Pixel. Какъв боклук, нали?

Често Задавани Въпроси

1. Какво работи един смарт часовник?

Смарт часовника е преносимо устройство, което е проектирано да се носи на китката. Смарт часовници – като смартфоните – използват сензорни екрани, предлагат приложения и често записват сърдечния ритъм и други жизненоважни признаци. Най-добрите смарт часовници са моделите Apple Watch и Wear OS (по-рано Android Wear) подтикнаха повече потребители да оценят полезността на носенето на мини компютър на китките си. В допълнение, специалните смарт часовници за дейности на открито често допълват други, по-обемни устройства в комплекта инструменти за авантюристи.

2. Заслужава ли си Смарт Часовника?

Има някои сериозни предимства, свързани със притежаването на смарт часовник, но и те не са без недостатъците си. В тази статия сме събрали балансирани аргументи, смарт часовник мнения, за и против притежаването на смарт часовници през 2021 година. Нашето честно ръководство има за цел да ви помогне да вземете правилното решение за покупка. Смарт часовниците не са за всеки и в тази статия ще разберете кой тип хора имат полза от тях.

3. Може ли смарт часовника да е вреден за нашето здраве?

За момента проучванията са противоречиви, но няма доказателства, че вреди на здравето ви. Това е така, защото мощноста, която изпраща е доста малка. Въпреки това, съветваме да си го сваляте от ръката, когато спите нощем.

Заключение: Смарт часовник струва ли парите ви или е просто аксесоар?

Смарт часовник струва ли паритеКогато разглеждате най-добрите смарт часовници за вас, сте донякъде ограничени от вашия смартфон, който притежавате. Ако например искате Apple Watch, ще трябва да имате iPhone. И докато часовниците Wear OS работят както с Android, така и с iPhone, вие получавате много по-малко функционалност, когато не сте свързани към устройство с Android.

Смарт часовници на Samsung предлагат най-доброто по отношение на кръстосаната функционалност, но дори и тук собствениците на телефони с Android ще получат повече по отношение на отговорите на известия и възможността да извършват и получават телефонни обаждания.

След това, когато избирате смарт часовник, вие също искате да вземете такъв, който да пасва удобно на китката ви. Тези с по-малки китки могат да намерят по-големи интелигентни часовници – такива с размери на корпуса по-големи от 44 мм – да бъдат твърде обемисти и тромави за носене.

След това искате да намерите смарт часовник, който отговаря на вашия стил. Въпреки че Apple Watch е ограничен до една форма, можете да го закупите в различни покрития. Умните часовници на Samsung предлагат малко по-голям избор, докато часовниците Wear OS, произведени от редица компании, включително Fossil, Skagen, Kate Spade, Moto, Tag Heuer, Diesel и други, ви дават много повече възможности, когато става въпрос за техния дизайн.

[yasr_visitor_votes]

Свързани статии

Back to top button