Топ 5 Най-добрите Външни Хард Дискове

Образ
Име на продукта
Рейтинг
Покупка

Ако се чудите какъв външен хард диск да си взема, сте на правилното място.

В нашия сайт публикуваме различни мнения за най-добрите продукти. Искате да съхраните данните си, но за бюджетна и добра цена? Като изберете един от най-добрите външни хард дискове. Преносимите външен хард диск SSD устройства и защитени устройства могат да имат предимството, че са по-трайни, по-бързи и по-добри в защитата на вашите файлове, и тези традиционни устройства са по-добри, когато става въпрос за достъпност. С други думи, тези твърди дискове разширяват пространството за съхранение, без да изгарят дупка в джоба ви.

Освен това, докато USB флаш памети и microSD карти с памет може да са по-преносими, те просто няма да ви дадат достатъчно място за дългосрочна употреба. От друга страна, най-добрите външни хард дискове имат много повече място и са предназначени за външна употреба, така че можете да вземете всичките си големи важни файлове, където и да отидете, и да имате достъп до тях по всяко време и навсякъде. Знаем, колко важно е запазването на информация, затова съставихме лист със претенциозен списък от външен хард диск мнения.

Най-добрите външни хард дискове предлагат много стойност, което ги прави идеалните решения за архивиране както за физически лица, така и за фирми.

Разширете пространството си за съхранение, без да харчите много с един от най-добрите външни хард дискове в нашия списък. Прочетете, за да видите нашите предложения за най-добрите външни хард дискове и още много.

Топ 5 Най-добри Външни Хард Дискове

Независимо дали имате нужда от пространство или търсите по-високи скорости, това са най-добрите външни хард дискове на пазара.

Лаптопите и персоналните компютри стават все по-малки и по-леки, но пространството за съхранение никога не е изглеждало толкова малко и оскъдно – ето защо имате нужда от най-добрия външен твърд диск, който можете да си позволите. Това са нашите  5 предложия, които можете да разгледате преди закупуването им.

1. Външен хард диск WD Elements Portable 1-5TB

Външен хард диск WD Elements Portable 2TB

Предимства


 • Може да се свърже и към рутер, като пост за интернет
 • Размерите му го правят подходящ за всяко пътуване
 • Свързва се към новите 3.0 USB портали

Недостатъци


 • При голям обмен на данни, скоростта може да се забави

Проверете Цената

Преносимите твърди хард дискове WD Elements ™ с USB 3.0 предлагат надеждно съхранение с голям капацитет, бързи скорости на трансфер на данни, универсална свързаност и огромен капацитет за потребителите, съзнаващи ценността на този продукт. С това единично устройство получавате съвместимост с най-новите USB 3.0 устройства и обратна съвместимост и с USB 2.0 устройства. Малкият, лек дизайн предлага капацитет до 5TB, което прави преносимите твърди дискове на WD Elements идеалният спътник на потребителите в движение.

Ние знаем, че вашите данни са важни за вас, именно затова толкова внимателно подбрахме най-добрите външни хард дискове. Така че ние избрахме този хард диск сред най-добрите, тъй като издържа нашите взискателни изисквания за издръжливост, устойчивост на удари и дългосрочна надеждност. След това устройството е защитено с трайна кутия, проектирана за стил и защита.


2. Seagate Expansion Portable 500GB-5TB

Seagate Expansion Portable 500GB-5TB

Предимства


 • Впечатляващо представяне
 • Добра цена спрямо качество
 • Включен софтуер
 • Ниска консумация на енергия

Недостатъци


 • Не е най-добрия дизайн на пазара спрямо мнението на потребители

Проверете Цената

Предложенията на Seagate Expansion са създадени, за да направят съхранението на файлове по-бързо и лесно, като същевременно освобождават допълнително място за вашите устройства. Така те бързо се вместват в класацията за 2021 най-добри хард дискове. Те не само добавят незабавен капацитет за съхранение, но помагат да се предотврати намаляването на производителността на вашия компютър или лаптоп.

Най-добрите външни хард дискове винаги се стремят да комбинирате скорост и капацитет, тогава Seagate Expansion Portable 4TB определено си заслужава да бъде разгледан. Той се предлага в диапазон от размери до 5TB и побеждава конкуренцията, когато става въпрос и за скорости на четене и запис.

В допълнение към това място за съхранение и скорост получавате прилично спокойствие благодарение на ниските от средните нива на откази на Seagate, особено при твърдите дискове с по-голям капацитет.

Получавате и софтуер за архивиране и устройството е съвместимо както с Windows, така и с Mac, въпреки че е форматирано за Windows от кутията, освен ако не изберете специфичен за Mac твърд диск – въпреки че те са по-скъпи.


3. Външен хард диск ADATA Durable HD330 2TB

ADATA Durable HD330 2TB

Предимства


 • Голяма производителност
 • Клас на защита IP68
 • Прилично съотношение цена / капацитет
 • Предлага се в различни цветове
 • Cиликонов корпус, който може да издържи на ударите на всекидневния живот

Недостатъци


 • Няма USB Тип-C

Проверете Цената

Adata SD700 хард диск ще подхожда на онези, които търсят надеждно устройство за съгранение, което може да осигури достатъчен капацитет, без да струва твърде много. Той се представя невероятно добре и остава единсвеният HDD, който сме виждали, който е с IP68 рейтинг.

Благодарени на USB 3.1 устройството, което се намира в този външен хард диск, това е много по-бързо от външните устройства, които използват традиционни въртящи се твърди дискове, което означава, че получавате страхотни скорости на трансфер, както и здрава защита.

Този продукт се предлага и с капацитет до 5ТB, така че не е нужно да се притеснявате, че ще пропуснете място за съхранение.


4. Външен хард диск WD My Passport 2TB

Външен хард диск WD My Passport 2TB

Предимства


 • Страхотен живот на батерията
 • Здрав дизайн
 • Опростена настройка на софтуера

Недостатъци


 • Би било хубаво, ако USB Type-C портът беше наличен
 • Цената ще е малко по-висока за някои потребители

Проверете Цената

Ако имахме смесени чувства към миналите версии на My Passport, този модел на външния твърд диск възстановява вярата в името на Western Digital. Дизайнът, от една страна, е преработен и вече не прилича на My Passport Ultra или My Passport за Mac. Вместо това, сега има по-първокласно усещане за My Passport. Прилича на външно DVD устройство.


5. Toshiba Canvio Basics 4TB

Toshiba Canvio Basics 4TB, USB 3.0

Предимства


 • Устройството се захранва чрез USB кабела, така че не ви е необходим захранващ кабел
 • Външният твърд диск е устойчив на прах
 • Toshiba дава 3-годишна гаранция на вашия външен твърд диск
 • Ниска консумация на електричество

Недостатъци


 • За да използвате устройството с macOS, първо трябва да го форматирате

Проверете Цената

Ексклузивно 4TB на Toshiba Canvio Basics е преносим 2,5 инчов външен твърд диск. Вземете цялата си колекция от филми и сериали със себси, където и да отидете, или направете големи резервни копия на цялата си система, включително видеоклипове и празнични снимки. В допълнение към този диск е приложен здрав калъф за носене, който предпазва матово черния корпус на диска ви от вдлъбнатини и драскотини. Чрез връзката USB 3.0 можете да прехвърлите видео файл от 3GB за около 15 секунди


Типове Външни Хард Дискове

Типове Външни Хард ДисковеКогато купувате най-добрия външен хард диск 1tbSS за вашите нужди, трябва да сте сигурни, че имате устройство, което може безопасно и сигурно да съхранява вашите важни файлове. Надеждността е от най-голямо значение тук, тъй като не искате да купувате външен твърд диск, който се разваля – което ви кара да загубите всичките си важни архиви.

Най-добрите външни хард дискове също ще бъдат бързи – или защото използват SSD (Solid State Drive) технология, или защото използват най-новата технология за свързване, като USB-C.

Най-големите решаващи фактори, когато става въпрос за скоростта на трансфер на данни, е връзката, която устройството използва и дали това е стандартен твърд диск или SSD устройство. Много външни твърди дискове използват USB 3.0 връзки. За по-бързи скорости обаче ще искате USB 3.2 Gen 2×2 USB Type-C връзка. Също така ще трябва да се уверите, че вашият компютър или лаптоп също има USB Type-C порт.

Ще трябва да помислите и колко място за съхранение ви е необходимо. Най-добрите външни хард дискове предлагат редица място за съхранение. Препоръчваме 1TB, за да започнете, тъй като това ви дава достатъчно място за съхранение на вашите файлове, без да струва твърде много пари.

Ако обаче имате работа с големи файлове – като снимки и видеоклипове с висока разделителна способност – при типичното си натоварване, трябва да помислите за закупуване на такъв с по-голямо пространство за съхранение. За щастие много външни твърди дискове предлагат терабайти (TB) място за съхранение за не много повече пари.

Закупуването на най-добрите външни хард дискове за вашите нужди включва изчисение на колко място ви е необходимо. Не искате да купувате твърде малък външен твърд диск, в крайна сметка ще останете без място и ще си купите друг. Освен това не искате да плащате над коефициентите за място за съхранение, което никога няма да ви е необходимо.

Освен това, най-добрите външни хард дискове също трябва да бъдат надеждни и здрави, така че можете безопасно да съхранявате данните си, без да се притеснявате. Най-добрите външни устройства също трябва да са достатъчно леки, за да ги носите в чантата си, с голям капацитет, така че да можете да запазите данните си в безопасност, когато пътувате.

Неща, които трябва да обмислите, преди да закупите външен хард диск

Неща, които трябва да обмислите, преди да закупите външен хард дискВъпреки че съхранението в облак е удобно, не се гарантира, че ще бъде на една ръка разстояние завинаги. В крайна сметка ще преминем от облачно съхранение към нещо, което тепърва трябва да си представяме. Дотогава прехвърлянето на копия на вашите файлове на външно устройство е просто добра практика.

Защо да създадете резервно копие? За да сте сигурни, че цялата ви жизненоважна информация е сигурна, независимо какво се случва с вашия компютър или интернет връзка. Изпратете всичко на външно устройство и използвайте облака като вторичен източник.

Но с много налични опции, откъде да започнете? Прочетете, за да разберете как да изберете подходящо външно устройство за по-добро спокойствие. Информацията за основните типове хард диск ще ви помогне да вземете по-добри решения за метод на съхранение на данни.

1. Скорост на Външния Хард Диск и Tип порт

Скорост на Външния Хард ДискДва основни фактора играят роля за това колко бързо вашето устройство може да работи: Основната технология за съхранение и съединителят, който използва.

Въпреки че някои устройства са по-бързи от други, като цяло SSD устройствата могат да обработват данни по-бързо от HDD. Външните SSD дискове обикновено са по-скъпи от аналозите на HDD и често имат по-малък капацитет за съхранение. Нямате нужда от едното или другото, тъй като има по-големи SSD дискове, които можете да закупите на промоционална цена.

По отношение на съединителя между вашето външно устройство и вашия компютър или мобилно устройство има няколко стандартни опции, които трябва да имате предвид. Днес повечето устройства използват USB интерфейс, но няколко поколения имат някои различни разлики – най-вече при скоростта на трансфер.

USB 2.0 е стар стандарт и ако правите нещо, но правите редки трансфери на малки файлове, избягвайте го – максималната му скорост на трансфер достига само 480Mbps. Портът обикновено не е кодиран с цвят на компютри.

USB връзките след 2.0 могат да бъдат малко объркващи. Може да видите спецификации, изброени като USB 3.0, USB 3.1 Gen1 или USB 3.2 Gen1. И трите по същество са еднакви, като осигуряват скорост до 5Gbps и обикновено са цветно кодирани в синьо. Междувременно USB 3.1 Gen2 и USB 3.2 Gen2 също са едни и същи, цветово кодирани в червено и предлагат трансфери от 10Gbps ..

2. Цена

Цената основна зависи от приоритетите на клиента. Има устройства, които са по-скъпи и те са предпочитани от геймъри или хора, които на дневна база преработват голям обмен на данни. Повечето външни хард дискове с 2TB варират от 130  до 350лв, като цените са относителни спрямо цена и качество. Разбира се, размерът от по-голям към по-малък има пряко отношение с външен хард диск цена. Важно е да прецените колко място ви е необходимо преди да закупувате, което и да е от изброените външни хард дискове. Това е така, защото няма смисъл да давате пари за повече отколкото е нужно. От друга страна, ако мястото не ви достигне ще се наложи отново да закупувате външен хард диск. Най-добрите външни хард дискове не винаги са най-скъпите.

3. Гаранция

Гаранцията е 36 месеца за физически и юридически лица, като защитава устройството от вътрешни и външни повреди. Запознайте се добре със спецификациите на гаранцията, за да знаете при необходимост кога и как, можете да получите обезщетение. Разбира се, гаранцията не защитава факта, че личните ви данни могат да бъдат изгубени.

4. Памет

Може би най-съществената спецификация, която трябва да се вземе предвид при закупуването на външно устройство, е мястото за съхранение. Не е добре да купувате високоскоростно устройство с криптиране и отдалечен достъп, ако то не е достатъчно голямо, за да съхранява вашата информация. Освен това не искате да плащате излишно, за нещо което никога няма да успеете да запълните.

Тогава какъв размер е най-добър? Това зависи от теб.

Ако искате устройство, което е добро за прехвърляне на документи, снимки или друг носител от едно устройство на друго, или просто искате да разширите пространството за съхранение на вашия лаптоп или таблет от нисък клас, тогава флаш устройство от среден клас може да е идеално. Докато най-големият от тях може да се простира до 4TB място за съхранение, те стават по-скъпи и са ненужно големи за прости прехвърляния.

Често Задавани Въпроси

1. Koлко дълго може да издържи един външен хард диск?

Първо, нека започнем с твърди дискове (HDD). Най-простият отговор е, че те могат да работят гладко в продължение на три до пет години. Това означава всеки HDD, независимо дали е външен или вътре в системата. Въпросът за дълголетието на външно заграждение – метален или пластмасов корпус, предназначен да покрива и предпазва дисковото устройство от повреди – е съвсем различен въпрос. Истината е, че трайността на продукта може да варира.

Поради дизайна си на неподвижни части, SSD устройствата имат много по-предсказуем процент на разваляне, отколкото механичното естество на HDD.

2. Кои са най-честите проблеми с външните хард дискове?

Външните твърди дискове са особено податливи на откази поради честа неправилна употреба, остарели драйвери, обединяване с несъвместим софтуер на различни операционни системи, честа връзка и прекъсване на връзката с различни устройства и в случай на преносими или USB твърди дискове, опасно изхвърляне

Като преносимо устройство, което можете да носите със себе си за ваше удобство, външното ви хранилище е изложено на постоянни физически вибрации, които могат да причинят проблеми като устройството не се разпознава в Windows.

3. Заслужава ли си да закупите външен твърд диск?

Ако се притеснявате от харески атаки във вашия облак и искате да складирате голям обем от информация, си заслужава закупуването на външен твърд диск.

4. Добре ли е да оставяте външен твърд диск включен за дълго време?

Ние препоръчваме хард диска, да се изключва веднага след свършване на работа или когато загрее, особено ако е с пластмасов корпус.

Заключение: Наистина ли се нуждаете от външен твърд диск и струва ли си парите?


Има потребители, които си купуват по няколко, защото им е от много голямо необходимост. Други си купуват такъв със място за съхранение, което им е нужно за данните. При всички случай, един такъв външен хард диск си заслужава за всеки, който иска да съхрани своите спомени чрез снимки видеа, или просто своята работа. Сега вече имате представа какъв хард диск да си взема.

Също така трябва да знаете, че можете да намерите външни устройства, които са много повече от просто съхранение на вашите данни. Някои включват четци на SD карти за разтоварване на кадри от камера или дрон в полето, докато няколко специализирани модела имат вграден Wi-Fi и могат да се удвоят като домашен медиен сървър „всичко в едно“, способен да се свърже с повече от един устройство в даден момент.  Прочетете отново най-важните за външен хард диск мнения.

[yasr_visitor_votes]

Свързани статии

Back to top button