Топ 5 най-добрите Рутери

Sub Titile

Образ
Име на продукта
Рейтинг
Покупка
1 от 5
TP-LINK TL-WR841N
4.9
2 от 5
TP-Link Archer C6
4.9
3 от 5
Asus RT-N12-D1
4.8
4 от 5
Tenda F3
4.8
5 от 5
ASUS RT-AC58U
4.8

Най-добрите Wi-Fi рутери ви предлагат бърз достъп до всичко, независимо дали е за работа и училище, или за забавление и игра. Използването на вашия собствен рутер и отказ от оборудването, предлагано от вашия доставчик на интернет услуги, също може да ви спести пари всеки месец, както и да осигури по-добро Wi-Fi изживяване.

Няма значение дали става въпрос за стандартен рутер, Wi-Fi 6 или мрежова Wi-Fi система; добрият безжичен рутер предлага страхотна скорост, покритие и функции, които улесняват управлението на вашата домашна мрежа. Прекарахме повече от 60 часа в тестване на десетки рутери, които да ви помогнат да избегнете объркването и да намерите правилното Wi-Fi решение за вашия дом. Ние ще ви помогнем да изберете кои рутер да купите или как да направите правилния избор за рутер. Ще включим и рутер цена за всеки от моделите, както и как да се оптимизира функционалността на най-добрите рутери на пазара.

Топ 5 Най-Добрите Рутери

Топ 5 Най-Добрите Рутери

Избирането на един от най-добрите Wi-Fi рутери с голям обхват, изброени по-долу, връща захранването във вашите ръце, често на цена, която може да бъде възстановена в рамките на годината, просто като намалите месечната си сметка. Днешните безжични рутери са оптимизирани за домове, пълни с свързани устройства, от камери за звънец до интелигентни телевизори, и ще предлагат по-бърза свързаност и по-добър обхват за по-бързо Wi-Fi изживяване в цялата къща.

TP-LINK TL-WR841N

Предимства


 • Изгоден рутер
 • Разумно качество изпълнение на функции
 • 3 години гаранция

Недостатъци


 • Липсват възможности за дълбока персонализация
 • Ограничен обхват

Проверете Цената

TP-LINK TL-WR841N е най-добрият Wi-Fi рутер за тези с ограничен бюджет, предоставящ много добра производителност 802.11ac и изненадващ брой функции за по-малко от повечето конкурентни рутери. Този рутер има отлична производителност за цената – изтласквайки повече данни от повечето тествани от нас рутери със сравнителни цени, и разполага с технологията 2T2R MIMO, което го прави перфектен за HD Streaming.

В допълнение към солидната производителност и функции, TP-LINK TL-WR841N има и много лесен процес на настройка и включена SSL защита, с приложение, което ви позволява да наблюдавате и контролирате използването на мрежата от всяко място. Може да не е зареден с инструменти за персонализиране, но предлага сигурност, както и предпазва мрежата от външни свързвания чрез WPA2 кодиране и софтуер за качество, който гарантира по-добра от средната производителност. Това е най-добрият Wi-Fi рутер, който сме тествали.


рутер TP-Link Archer C6

Предимства


 • Отлично представяне
 • Евтин спрямо качество
 • Не се нагрява

Недостатъци


 • Слаб откъм HD стрийминг

Проверете Цената

TP-Link Archer C6 има измамно мек маниерен дизайн, но не се заблуждавайте – това е един от най-мощните безжични рутери, които можете да закупите. Това е действащият шампион по нашите стандартни тестове за производителност и взривявайки лесно стени и тавани. Archer C6 не само е само един от най-добрите рутери, които сме виждали, но е и малък, ненатрапчив и пълен с функции от висок клас.

Archer C6 се предлага с  802.11ac Wi-Fi технология, 2,4 GHz лента предлагаща скорост до 300 mbps, която осигурява пълен комфорт във вършенето на ежедневни работи, като проверка на поща, преглеждане на акаунти и много други. Допълнителните 5Ghz –ва лента ще направи вашето гейминг изживяване без никаква засечка. За 58.99 лв рутер цена е по-малко от половината от цената на конкурентите с подобно представяне и е подкрепено от тригодишна гаранция. TP-Link Archer C6 е е просто един от най-добрите рутерки, който няма да ви изостави при най-голяма необходимост от интернет.


3. Безжичен рутер Asus RT-N12-D1 – Ревю

Безжичен рутер Asus RT-N12-D1

Предимства


 • Скорост на прехвърляне 10/100/1000
 • Допълнителна сигурност
 • На достъпна рутер цена

Недостатъци


 • Трудно да се извадяд лан кабелите
 • Неизправност в ъпдейта

Проверете Цената

За наистина персонализируем рутер препоръчваме Asus RT-N12-D1, който е не само чудесен рутер с голям обхват, но и е снабден с инструменти за настройка и персонализиране на вашия рутер за оптимална производителност. В допълнение към солидната производителност и функции,  има и много лесен процес на настройка и полезен родителски контрол, с приложение, което ви позволява да наблюдавате и контролирате използването на мрежата от всяко място.

Благодарение на 4-те външни антени го прави един от най-добрите рутери с добра преносимост на данни.

Независимо дали разпределяте честотната лента, за да дадете приоритет на игрите или поточното предаване на медии, или просто настройвате родителския контрол, можете да автоматизирате много функции, да извършвате ръчни корекции и да ви предостави сигурност и защита чрез Firewall. Рутера е достатъчно мощен, за да може да свържите всичките устройства както лаптоп, така и телевизор. Това е един страхотен рутер и нашите проучвания показват, че хората го препоръчват и го намират за безпроблемно работещ.


4. Безжичен рутер Tenda F3 – Ревю

Tenda F3, N 300Mbps, 3 антени

Предимства


 • Най-добра цена
 • Прилично мощен сигнал
 • Интуитивен интерфейс и лесна настройка

Недостатъци


 • Няма опция за връзка със СМАРТ телевизори

Проверете Цената

Tenda F3 е най-добрият Wi-Fi рутер за тези с ограничен бюджет, предоставящ много добра производителност 802.11 и изненадващ брой функции за по-малко от повечето конкурентни рутери. Този рутер има отлична производителност за цената – изтласквайки повече данни от повечето тествани от нас рутери със сравнителни цени, и разполага с четири LAN порта и 3 всепосочни антени.

В допълнение към солидната производителност и функции, Tenda F3 има и много лесен процес на настройка и лесно коригиращ се интерфейс.Разполага с прилично мощен сигнал и добър HD streaming. Това е един от най-добрите рутери, които сме тествали на такава добра рутер цена.

Суровата скорост под формата на пропускателна способност, в мегабита в секунда (Mbps), не е единственото нещо, което има значение, и нашият тест за латентност показа как рутерите се справят с допълнителния стрес на множество устройства, които имат достъп до мрежата едновременно.


5. Рутер ASUS RT-AC58U – Ревю

Рутер ASUS RT-AC58U

Предимства


 • Висока производителност
 • Включва приложения за злонамерен софтуер
 • Добри опции за конфигуриране

Недостатъци


 • Малко по-скъп от останалите рутери
 • Пропускателната способност бързо пада с разстоянието

Проверете Цената

Открихме, че ASUS RT-AC58U е един от най-добрите рутери и сред геймърите, върховата производителност и подобрената сигурност вървят ръка за ръка, комбинирайки пропускателна способност, която пробива бариерата от гигабит в секунда със защита от зловреден софтуер. И с отлично представяне през стени и подове, ASUS RT-AC58U ще работи също толкова добре в реалния свят, колкото в лабораторията.

Може да е има по-скъпа рутер цена от повечето рутери, но предлага лесна настройка и ви позволява да конфигурирате рутера точно така, както искате. Този рутер има голям обхват и го прави по-подходящ за средни и големи домове. Въ всеки случай този чудесен рутер е рутерът, който трябва да получите, ако не искате да правите компромиси по отношение на скоростта и безопасността. Този модел е отличен избор и за вашата по-отвратителна страна – ако искате да прекарате един или пет часа през уикенда, като промените настройките на рутера си, за да оптимизирате ново интелигентно устройство или ефективността на видеоконферентната си връзка, този модел на Asus предлага повече възможности за персонализиране от нашия друг кирки.


КАКВО ДА ОБМИСЛИМ ПРЕДИ ДА ЗАКУПИМ рутера

Както отбелязва нашия уебсайт, рутерите се намират в основата на мрежите. Те са отговорни за поддържането на обмен на данни между мрежите и за поддържането на мрежи, свързани с интернет. Независимо дали търсите нов рутер, в момента разчитате на рутер за интернет връзка или просто ви интересува технологията на компютърните мрежи, научаването на повече информация за различните видове рутери може да бъде много полезно.

1. Обхват

Обхват рутераПозиционирането на вашия рутер е изключително важно. То трябва да е на централно място, далеч от други приспособления или препятствия и в идеалния случай високо на рафт.

И все пак, дори и при чудесно позициониране, вероятно ще срещнете мъртви точки във вашия дом, места, където безжичният сигнал просто не може да достигне. Използването на софтуер за топлинна карта може да ви помогне да увеличите максимално безжичното си покритие, а закупуването на по-скъп рутер може да ви даде по-добър обхват, но все пак не означава, че сигналът ще стигне до далечния ъгъл или до мазето ви.

В повечето случаи закупуването на по-достъпен рутер (или два) и няколко захранващи адаптера ще свършат работа по-добре от почти всичко. Захранващите адаптери използват съществуващите електрически кабели в стените, за да разширят вашата мрежа. Те са относително достъпни и правят чудеса, когато става въпрос за разширяване на мрежата ви до трудно достъпни места в къщата ви. Просто вземете под внимание ограниченията на скоростта на захранващите адаптери, тъй като не всички са направени еднакво.

2. Рутер Цена

Цената на рутерите варира от едва 13 лв. до над 300 лв. Вашите нужди и вашият бюджет в крайна сметка ще диктуват къде ще попаднете в този спектър.

Трудно е да препоръчате супер рутер от висок клас на средностатистически потребител поне по две причини. Първо, темпът на напредване на технологията е много бърз. Така че, докато маршрутизаторът от най-висок клас може да ви защити в бъдеще през следващите няколко години, той е почти толкова податлив на остаряване, колкото този, който струва наполовина по-малко. Второ, мрежовият хардуер се движи по-бързо от интернет доставчиците, което означава, че рутерите от средно ниво обикновено са повече от достатъчни за обикновения потребител и дори за някои мощни потребители.

Така че, освен ако не се нуждаете абсолютно от рутер от най-високо ниво с възможно най-добра производителност, рутер в диапазона от 30-100 или 200 лв. за промишлени цели ще бъде достатъчен. И ако просто се нуждаете от нещо за осигуряване на безжичен достъп и скоростите на вашия домашен интернет са едва 20Mbps или 30Mbps, можете да си спестите сериозни пари, като изберете по-евтин рутер.

3. Единична или двойна лента

Безжичните рутери работят на две различни честотни ленти – 2.4GHz и 5GHz. Обхватът 2,4 GHz се използва от голям брой устройства около къщата ви и е по-податлив на смущения и задръствания. По-новата честотна лента от 5 GHz обикновено е по-малко затрупана и осигурява по-бърза връзка. Двулентовият рутер предлага както 2.4GHz, така и 5GHz, като често използва и двете ленти едновременно.

Изборът между еднолентов и двулентов рутер е съвсем прост. Ако живеете в претъпкан квартал или гъсто населен район, по-добре сте с двулентов рутер. Ако не се нуждаете от по-бързи безжични скорости и нямате близки съседи, чиято безжична мрежа може да попречи на вашата, еднолентовият рутер ще свърши работа.

4. Сигурност

СигурностГрижата за сигурността на вашата безжична мрежа и рутера, който я създава е изключително важна. Добрата новина е, че няма толкова много, което трябва да научите или да направите. Лошата новина е, че първата стъпка вероятно ще бъде най-трудната.

Двата големи аспекта на Wi-Fi сигурността са криптирането, използвано за предаване на данни по въздуха, и паролата за Wi-Fi мрежата.

Първата версия се нарича WEP и трябва да се избягва на всяка цена. Втората версия, наречена WPA, беше голямо подобрение, но през 2017 г. също трябва да се избягва. Единственият приемлив вкус на криптиране е известен като WPA2 (WPA версия 2).

WPA е технически по-скоро сертификат, отколкото стандарт за сигурност, но тъй като включва само един протокол за защита, TKIP, двете често се бъркат. Технически WPA2 включва два стандарта за сигурност, TKIP и CCMP. За нашите цели TKIP лошо, CCMP добро. По някаква причина само компютърните техници се отнасят до CCMP като CCMP. Повечето хора го наричат ​​AES.

Важно е да знаем, че когато конфигурираме рутер, най-добрият вариант за защита е WPA2-AES, но ако желаете можете да прочете допълнителна информация тук. Избягвайте TKIP, WPA и WEP. WPA2-AES също ви дава по-голяма съпротива срещу KRACK атака.

5. Скорост

Добрият рутер трябва да може да се използва пълноценно за скоростите на интернет, за които плащате – но ако мрежата ви изглежда по-бавна, отколкото бихте очаквали, тогава ще искате да предприемете някои стъпки, за да сте сигурни, че вашият рутер е , наистина, виновникът.

Понякога простото рестартиране е всичко, от което се нуждаете вашата мрежа, така че започнете с очевидното и изключете както рутера, така и модема си, след което ги включете отново. Дейв Коулман, Wi-Fi експерт, автор и директор продуктов маркетинг за Extreme Networks , компанията, която току-що пусна Wi-Fi на Super Bowl 55, препоръчва също така да рестартирате Wi-Fi драйверите на вашия телефон, лаптоп и други важни клиентски устройства.

Колман казва: „Знам, че звучи просто, но това е първото нещо за отстраняване на неизправности, което хората трябва да направят.“

Също така е добра идея да опитате да заобиколите напълно рутера, което можете да направите, като свържете компютъра си директно към модема с Ethernet кабел. Дали това твърдо ниво на онлайн производителност е забележимо по-добро от това, което получавате, когато сте свързани безжично на кратко разстояние, в същата стая като рутера? Това е ясен знак, че рутерът не достига потенциала на вашата мрежа.

Често Задавани Въпроси

1. Как работят рутерите?

Рутерите свързват компютри и други устройства към Интернет. Рутерът действа като диспечер, като избира най-добрия маршрут за пътуване на вашата информация. Той свързва вашия бизнес със света, защитава информацията от заплахи за сигурността и дори може да реши кои компютри имат приоритет пред другите.

2. Какво може да повлияе на сигнала на рутерите?

Днес, повечето хора имат достъп до Интернет чрез безжична връзка. Докато кабелната Ethernet интернет връзка предлага гарантирано ниво на производителност и повече сигурност, Wi-Fi връзката е по-удобна. Въпреки това, някой неща могат да попречат на сигнала, които включват локация и разстояние, интерфейс, честотни канали и обхвати.

3. Какви безжични стандарти трябва да има моят рутер?

Тези стандарти, с имена като 802.11b (произнася се „Eight-O-Two-Eleven-Bee“, пренебрегват „точката“) и 802.11ac, съдържат семейство спецификации, започнали през 90-те години и продължават да нарастват и днес. Стандартите 802.11 кодифицират подобрения, които повишават безжичната пропускателна способност и обхват, както и използването на нови честоти, когато станат достъпни. Те също така разглеждат нови технологии, които намаляват консумацията на енергия.

4. Мога ли да имам WiFi в къщата си без рутер?

Този метод за споделяне на интернет връзка често се нарича “мобилна точка за достъп”, но тази настройка се различава от дефиницията на повечето хора за мобилна точка за достъп – това е процесът на активиране на функция на техния смартфон, така че те да могат да свържат компютър към телефона за достъп до интернет чрез мобилната връзка за данни на телефона.

Заключение

Ще продължим да тестваме всички новости около интернет пространството, заедно с рутери с бюджетни цени, мрежови рутери и други модерни маршрутизатори от ново поколение. Очаквайте редовни актуализации на тази публикация всеки път, когато тестваме нов хардуер, който може да е подходящ за геймърите, и ни уведомете в коментарите дали има конкретни модели или функции, които искате да разгледаме по-отблизо.

[yasr_visitor_votes]

Свързани статии

Back to top button