Топ 5 най-добрите Мотофрези

Образ
Име на продукта
Рейтинг
Покупка
1 от 5
Ruris Dac 6500K
4.9
2 от 5
Ruris DAC 7000K
4.8
3 от 5
Ruris 7500ACC1
4.6
4 от 5
DAC 7000ACC1
4.4
5 от 5
Stanley
4.3

Мотофрезата е едно от големите изобретения в областта на селското стопанство. Това е най-полезният и ценен инструмент за земеделие, за да направи земеделската работа по-комфортна и релаксираща. Няколко малки и напреднали дейности, извършвани с различни инструменти в земеделието, и мотофреза, използвана най-вече за малки селскостопански дейности.

Мотофрезата е многофункционален ръчен трактор, предназначен предимно за ротационна обработка и други малки земеделски операции. Това е ръчен трактор, градински трактор, ходещ трактор или двуколесен трактор. Култиваторите първоначално включват ротационни приставки, ремаркета и плугове и ездачи с мотофрези. Те благоприятстват малките земеделски стопани за всички селскостопански операции. Машината предоставя възможности за самостоятелна заетост в селските райони.

В тази публикация са представени точни и конкретни подробности за най-добрата мотофреза. Продължавайте с тази публикация за всички информативни знания.

Днес видовете мотофрези са многобройни и затова ние изготвихме пет от най-добрите мотофрези на пазара, както и можете да си купите мотофреза втора ръка.

Top 5 най-добрите Мотофрези в България 2021

1. Моторна фреза Ruris Dac 6500K – Ревю

Моторна фреза Ruris Dac 6500K

Предимства


 • 4-тактов двигател
 • Лесна за употреба и сглобяване
 • Тиха

Недостатъци


 • Може да бъде трудно да се контролира

Проверете Цената

С полупрофесионалния модел верижен трион DAC 6500K, RURIS има за цел да предложи на домакинствата и фермерите високоефективна и лесна за използване машина за извършване на качествена селскостопанска работа на малки и средни площи. Предимствата на верижния трион се осигуряват от технически характеристики, които го правят здрав, лесен за управление и надежден, като General Engine 4-тактов двигател, 3-степенна скоростна кутия (2 напред и 1 назад), възможност за закрепване на различни аксесоари за други видове работи. Моторните триони DAC 6500K позволяват закрепването на широк спектър от аксесоари като: плуг с бразда, рядкост, комбайн за картофи, култиватор, снежно острие, барабанна система за косене, сеялки, метални или гумени колела или ремарке, което поддържа товар до 500 кг.


2. Мотокултиватор Ruris DAC 7000K – Ревю

Мотокултиватор Ruris DAC 7000k

Предимства


 • 3 скорости
 • Сгъваема ръкохватка, която може да се регулира спрямо вашата височина
 • Удбона и лесна за употреба
 • Включено допълнително колело

Недостатъци


 • Скъпи консумативи

Проверете Цената

Моторният трион DAC 7000K е мощен и ефективен моторен трион за раздробяване на почвата в солариуми или градини. За по-малко от 30 минути площ от 500m² е готова за сеитба или е готова за засаждане. За да може да работи ефективно дори в тесни зони, разположени в края на редицата солариуми, верижният трион може да се завърти чрез задвижване на редуктора назад. По този начин верижният трион DAC 7000K се справя с всякакви условия на работа. В допълнение, верижният трион DAC 7000K има въртящ момент на предаване с 25% по-висок от машините в диапазона на мощността между 5,5 к.с. и 7 к.с. По този начин потребителят се възползва от верижния трион с увеличен въртящ момент при постоянен разход от 1 литър бензин / час.

Верижните триони DAC 7000K позволяват закрепването на широк набор от аксесоари като: плуг с бразда, рядкост, комбайн за картофи, култиватор, снежно острие, барабанна система за косене, сеялки, метални или гумени колела или ремарке, което поддържа товар до 500 кг.


3. Мотофреза RURIS 7500ACC1 – Ревю

Ruris 7500ACC1

Предимства


 • Електронна запалителна система
 • Мощен мотор 3 литра бензин
 • Спестява време

Недостатъци


 • Малко по-голяма е от другите, което е прави по-трудна за складиране

Проверете Цената

Благодарение на 4-тактовия двигател и 3-степенната скоростна кутия (2 напред и 1 назад), верижният трион RURIS 7500ACC е мощен, надежден и лесен за управление. Този модел е създаден, за да помогне на потребителя при обработката на зеленчукови и зеленчукови градини, лозя и овощни градини или за различни селскостопански работи в домакинството. Верижният трион ви позволява да работите просто и бързо не само през деня, но и вечер, като сте оборудвани със система за LED осветление.


4. Мотокултиватор Stanley – Ревю

Мотокултиватор Stanley, Бензинов, 94 cc, Мощност 2.5 cp, Скорост 3600 об_мин, Ра

Предимства


 • Чудесна спрямо функции и параметри
 • Разполага с мощен двигател и допълнителни приставки
 • Добър за домакинства, както и за професионална работа

Недостатъци


 • Диаметъра на колелата е малък и изисква повече движение

Проверете Цената

Подходящ за всички видове релеф и места, където голямата фреза не може да обходи. Тези машини могат да бъдат най-добрите заместители на фермерските машини. Те се прилагат широко за обработване, изкопаване, хребети за суха земя и рисови полета и управление на зеленчуци от бульон, градина, овощна градина и така нататък. Малки, но перфектно оформени – това, което тези мотокултиватори им липсват по размер, те със сигурност компенсират със ефективност

Те са идеални за приготвяне на скромни лехи и зеленчукови посеви за засяване. Със специални функции извън кутията и удобни преносими размери, те са готови за малко-големите градински задачи.

Това, което хората казват е, че помагат за разбиването на здрава, уплътнена земя и са уверени, че тя земята е в отлично състояние за засаждане. Най-добре използвани в по-малки градини, тези способни са от най-добрите мотофрези с мощност за цялата тежка работа. Не само чудесни за обработване на почвата, те са идеални и за почистване на плевели от между редовете растения – което прави цветните лехи да изглеждат достатъчно пухкави, за да спят.


5. Моторна фреза DAC 7000ACC1 – Ревю

DAC 7000ACC1

Предимства


 • Нисък разход на гориво
 • Разполага с регулируем браздилник
 • Метални гуми без уширители

Недостатъци


 • По-висока цена спрямо други машини

Проверете Цената

DAC 7000 ACC1 верижен трион с двустепенна предна и една задна скоростна кутия

Ruris предоставя на клиентите мощен и ефективен верижен трион за раздробяване на почвата в солариуми или градини. За тесни зони в края на редовете в солариуми, градини, верижният трион може да се върти, като задвижва скоростната кутия в обратна посока, така че верижният трион DAC се справя при всякакви работни условия.

Освен това верижният трион DAC има въртящ момент на предаване с 25% по-висок от машините в диапазона на мощността между 5,5 к.с. и 7 к.с., така че потребителят се възползва от верижния трион Ruris с увеличен въртящ момент, при постоянен разход от 1,1 литра бензин / час


Видове Мотофрези

Видове МотофрезиЕдно от най-важните разграничения, които трябва да направите, е дали имате нужда от преден или отзад фреза. Задните фрези за зъби се врязват по-дълбоко в почвата и обикновено са по-мощни от фрезите за предни зъби. Това прави задната фреза за зъби по-добрият избор на фреза за пробиване на нова земя или работа с по-тежки почви.

Съществуват и мотофрези със средна линия, които играят ролята на средно положение между фрезите на фронталните зъби и фрезите на задните зъби. Въпреки че те са доста необичайни, те могат да бъдат много ефективни и адаптивни.

Челните фрези не режат толкова дълбоко, колкото фрезите на задните зъби, но са идеални за справяне с вече разхлабената мръсотия. Те са по-лесни за прокарване през леко разхлабена почва от лостовете отзад, което ги прави идеални за градини, които не изискват редовна дълбока обработка, или за градинари, които до няколко пъти през сезона.

Определянето какъв тип мотофреза ще отговаря най-добре на вашите нужди, трябва да бъде вашият първи приоритет. Това ще зависи силно от вида работа, която възнамерявате да направите, и от това колко енергия се изисква.

Ако вашата градина вече е изградена и не изисква обширна работа, помислете за по-малък култиватор. Това е предимно инструмент за поддръжка. Култиваторът също е по-лесен за маневриране и е по-лек от неговите колеги с електрическа фреза, което е особено полезно, ако имате ограничена сила и мобилност.

Градинската фреза е по-добрият вариант за по-тежки проекти. Тя ще осигури повече мощност от култиватора и ще направи по-лесно и по-пълноценно изграждането и работата на вашата малка до средно голяма градина.

След като вече знаете за различните видове мотофрези, е време да си зададете още няколко въпроса. Първият и за много градинари най-важният въпрос е за вашия бюджет.

Електрическа мотофреза може да служи за много цели. По-долу сме подчертали какво може да направи за вас:

1. Гаранция

Важен фактор, който трябва да се има предвид при закупуване на мотофреза, е нейната гаранция. След като прегледате тази статия и различните фрези, споменати в нея, трябва да знаете, че повечето от тях идват с 2-годишна гаранция. Въпреки това можете да намерите и някои по-надеждни опции с 4-годишна или 5-годишна гаранция. Такива опции обикновено са доста надеждни, което ви позволява лесно да ги използвате дълго време, ако е необходимо.

2. Електрическа или бензин

Не само електрическата мотофреза е по-съзнателна за земята, но е и по-лесна за стартиране, по-лесна за съхранение и изисква по-малко поддръжка. Можете да намерите широка гама модели мотофрези, които се различават помежду си по редица начини. Всъщност те дори могат да имат различни типове мощност, които просто ви разказват за техния тип входна мощност. Някои от мотофрезите там се захранват от бензинов двигател. Това ви позволява да използвате мотофреза без никакъв живот на батерията или огран

Въпреки това, ако искате безшумна, но преносима мотофреза, можете да използвате безжична и захранвана от батерии мотофреза, като платите малко повече. Но ако искате опция за съотношение цена-качество, можете да изберете електрически модел, който обикновено предлага висока производителност на много ниска цена.

3. Безопасност на мотофрезата

Безопасността е изключителна важна за нас и хората около нас. Внимателно и задълбочено огледайте площта, която ще обработвате. Отстранете всички камъни, пръчки и други чужди предмети. Избягвайте места, където електрическите или газовите линии могат да бъдат заровени. Зъбните колела могат да хвърлят камъни и други предмети и да причинят нараняване. Поради тези причини се уверете, че мотофрезата, която купувате е лесна и удобна за вас, за да не ви причини някоя щета. Някой от машините са по-лесни за управления като мотокултиваторите, благодарение на техните колелца. Електрическите, до някаква степен са по-безопасни от тези с гориво, но предлагат по-ниска мощност.

4. Цена на мотофрезата

Цената, която бихте искали да заплатите зависи спрямо работата, която трябва да извършите. При по-малки тревисти площи не е нужно да закупувате най-скъпата, тъй като не ви е необходима по-голяма мощност. В случай, че разполагат с по-голям двор и искате да спестите време и усилия, тогава ви препочъваме малко по-скъпа машина с 4-тактов двигател, която да ви спести много усилия. Цените на машините от този тип варират от 600 – 1000 лв. Номерът е да намерите мотофреза от вашия ценови диапазон, който да не жертва ефективността за икономиката. Купуването на по-евтина фреза, която е твърде малка или недостатъчно мощна за работата, не си струва инвестицията.

От друга страна, харченето на стотици лева за машина, която е твърде мощна за вашата малка градина, определено е загуба на вашите средства. Номерът е да намерите баланса между тях. Можете да помислите и закупуване на мотофреза втора ръка.

Често Задавани Въпроси

Трябва да зададете много въпроси, преди да инвестирате в мотофреза. Ето отговорите на някои от най-често задаваните въпроси за градински мотофрези.

1. Как да изберем най-подходящата за на мотофреза?

Първият важен критерий при избора на най-добрата мотореза е дали искате двигател или електрическо задвижване. И двамата имат своите предимства, така че няма нито правилен нито грешен отговор. Ако обработвате по-малки повърхности, оранжерии или оранжерии, докато имате достъп до електрозахранване по всяко време време, тогава електрическите култиватори и мотофрези са идеалният избор за вас. Ако планирате обработваме големи външни повърхности, тогава ние може да ви предложи широка гама от горивни мотогрези с различна мощност, оборудване и ширина.

Още съвети може да откриете тук: https://praktis.bg/news/kak-da-izberete-nay-podhodyashtata-za-vasheto-stopanstvo-motofreza.html

2. Как да се грижим за мотофрезата?

Както вече спомахме, трябва да подгответе почвата, преди да се опитате да я обработите. Разчистете мястото от скали, дърво, плевели и много големи буци пръст. Преди да опитате да стартирате мотофрезата за първи път в сезона, уверете се, че лопатките и зъбците са чисти, че се въртят свободно, нивото на маслото е правилно и че има прясно гориво. Проверете дали действието за регулиране на височината се движи лесно. Когато приключите с използването на мотофрезата, почистете я с градинския маркуч, като отстраните големи натрупвания мръсотия с отвертка или мека четка. Не забравяйте да съхранявате румпела на закрито място. Най-добрият начин да поддържате зъбците на вашата мотофреза е да ги отстранявате след всяка употреба и да ги почиствате от мръсотия и отломки. След като се почистят, напръскайте зъбците и вала на зъбците с лек лубрикант като WD-40. Това ще предпази зъбците от ръжда и ще предотврати замръзването им върху шахтата. Трябва да смените горивния филтър след 100 часа работа или на всеки 3 месеца.

3. Коя е най-добрата мотофреза на пазара?

Има много машини, които се считат за най-добрите мотофрези. Ще трябва да определите от каква мощност ще се нуждаете за вашата градина и да направите избор на най-добрите фрези за вашите специфични нужди. Всека от споменатите в нашата статия е изключително полезена и всички те имат своето място в света на градинарството. Тъй като мотофрезите се предлагат в толкова много разновидности, няма универсална „най-добра фреза“, но със сигурност ще ви насочим в правилната посока!

4. Важен ли е размерът на земята при закупуване на мотофреза?

Размерът, който ще изберете и тук зависи от площта, която смятате да обработите. Повечете хора, разполагат с малки двороре, които искат да обработят бързо и избират моторна фреза, с по-малки размери и по-лесно съхранение. Разбира се, недостатъка е, че за 30 минути ще обхванете по-малка площ сравнение с някоя с по-големи размери.

Заключение: Коя е най-добрата мотофреза в момента на пазара и заслужава ли си?

Част от битката за намиране на най-добрата градинска фреза е да знаете какво да търсите. Сега, когато знаете правилните въпроси, които да си зададете, докато търсите перфектната градинска фреза, вие сте добре подготвени да вземете информирано решение за най-добрия продукт за вас.

Фрезите са голяма инвестиция. Макар че цялата тази информация може първоначално да се почувства като претоварване с информация, изборът на подходящия румпел за първи път ще ви спести пари и ще направи градинарството по-лесно, по-полезно и по-продуктивно.

Обработката е изключително важен процес, ако искате да направите твърда почва мека за засяване на семена или нещо друго. Този процес обикновено се извършва с румпел, поради което има широка гама от опции, налични там. Можете да намерите някои от най-добрите фрези по-горе в тази статия, които имат своите основни характеристики и опции, споменати и тук. Ако това не е достатъчно, за да изберете идеалния за вас, можете също да намерите подробно ръководство за покупка, свързано с тези мотофрези. В противен случай можете да помислите за закупуване на една от следните мотофрези за вашия двор, тъй като това са любимите ни препоръки:

Фрезата Ruris Dac 6500K е най-мощната опция, спрямо цена и качество представена в тази статия. Тя се предлага с изключително мощен 7 к.с мощност на двигателя и 208 кубични сантиметра обем, който предлага трилитров двигател. С него дори получавате 2-годишна гаранция за спокойствие.

Въпреки това, ако искате силно издръжлива и надеждна мотофреза, тогава можете да отидете с малко по-скъпата фреза Ruris DAC 7000K. Освен че предлагате отлично качество на изработка на своите потребители, в допълнение, верижният трион DAC 7000K има въртящ момент с 25% по-висок в сравнение с машините в диапазона на мощност между 5,5 к.с. и 7 к.с.

Трябва също да помислите за Мотокултиватор Stanley, ако имате бюджет. Въпреки че е най-евтиният вариант, присъстващ в тази статия, той предлага прилична мощност 2.5 cp и скорост 3600 об/мин.

[yasr_visitor_votes]

Свързани статии

Back to top button